Badmintonphoto

Sejr over Skotland kan bringe Danmark tæt på EM-semifinale

February 15, 2023 07:30 Skrevet af

For anden gang i træk er Danmark i gruppe med Skotland ved EM for blandede hold. Sidste gang forløb det ikke uden problemer.

 

Danmark kan onsdag kvalificere sig til semifinalerne ved EM for blandede hold. Det kræver en sejr over Skotland, og at England besejrer Ukraine i den anden gruppekamp. Dermed vil både England og Danmark have to sejre efter to kampe, mens Skotland og Ukraine vil være uden sejre med én kamp tilbage.

Først kræver det dog, at Danmark besejrer Skotland, og det er ikke nødvendigvis en let opgave. Ved det seneste EM for blandede hold blev sejren over skotterne først sikret efter tredje sæt i sidste kamp.

Klik her for at livestreame kampen gratis

Seneste opgør mellem Danmark og Skotland ved EM for blandede hold: Danmark vandt 3-2 i 2021

Antal opgør mellem Danmark og Skotland ved EM for blandede hold: 6 (Danmark fører 6-0)

Antal titler til Skotland ved EM for blandede hold: 0

Skotlands bedste placering ved EM for blandede hold: Kvartfinale (2013 og 2015)

Skotlands seneste resultater ved EM for blandede hold: Gruppespil (2021), kvartfinale (2015), kvartfinale (2013).

Klik for at se Danmarks og Skotlands opstilling og kamprækkefølge

Fremhævede spillere/par hos Skotland:

Kirsty Gilmour

Gilmour er nok Skotlands stærkeste kort ved dette mesterskab i forhold til at kunne hive sejre hjem. Det beviste hun også i den første gruppekamp, hvor hun sørgede for Skotlands eneste sejr i holdkampen mod England. Tre gange har hun vundet sølv ved et individuelt EM (2016, 2017 og 2022) og en enkelt sølvmedalje ved European Games i 2019. 29-årige Gilmour frister en tilværelse som nummer 18 på verdensranglisten.

 

Adam Hall

Fælles for Skotlands bedste herredouble og mixeddouble er Adam Hall, som til daglig spiller i Odense OBK. I herredouble ligger han nummer 23 i verden sammen med Alexander Dunn. Sidste år formåede de at vinde en sølvmedalje det det individuelle EM. Det er også med Dunn, han har vundet titler som Austrian Open, Scottish Open og Irish Open. I mixeddouble har han endnu ingen titler med makkeren Julie MacPherson, men parret er nummer 24 i verden.

 

Fakta om turneringen:

EM for blandede hold afholdes 14.-18. februar i den nordfranske by Aire-sur-la-Lys. Der spilles en kamp i hver kategori i gruppespillet. I knockoutkampene er sejren sikret, når et landshold har vundet tre individuelle kampe.

Danmark er i gruppe med Ukraine, Skotland og England. Første kamp er 14. februar klokken 10 mod Ukraine, anden kamp er mod Skotland 15. februar klokken 10, mens sidste gruppekamp mod England spilles klokken 10 den 16. februar.

Danmark er den med afstand mest vindende nation ved EM for blandede hold. 18 gange har Danmark stået øverst på podiet og har vundet de seneste fire udgaver. Den seneste i 2021 i Finland.

TV 2 SPORT sender semifinalerne og finalerne ved EM for blandede hold. Gruppekampene kan streames på badmintoneurope.tv.Tags: , ,
Kategori: , , , ,