Laura Fløj Thomsen - VICTOR - DM 2023 - Allan Høgholm
Allan Høgholm, Badminton Danmark

Sidste Grand Prix Circuit-turnering før finalestævnet: Nu skal finalisterne findes

February 16, 2023 09:55 Skrevet af

I weekenden spilles den sæsonens sidste Grand Prix Circuit-turnering i Viby J. Her afgøres det, hvem der kvalificerer sig til finalestævnet i Svendborg i marts.

 

Fra fredag-søndag afgøres det, hvem der ender med at kvalificere sig til Grand Prix Circuit-finalestævnet i Svendborg, når Viby J byder velkommen indenfor til kampstart klokken 14.40 i morgen.

Flere af kategoriernes førerne spillere deltager ikke i mesterrækketurneringen, hvorfor der er god mulighed for de spillere udenfor top otte i den samlede stilling at erobre en af de netop otte pladser til finalestævnet.

Klik her for at se programmet til Grand Prix Circuit-turneringen i Viby J

I herresingle gælder det blandt andet Mathias Solgaard, Alexander Pedersen, Jakob Houe Andersen og Sebastian Mikkelsen, som alle med en sejr i Viby kan kvalificere sig til finalestævnet den 17.-19. marts.

Det samme gælder for blandt andre Sarah Vishart, Lærke Thomsen, Rikke Madsen og Lærke Tolstrup Hvid i damesingle. De skal dog forbi Laura Fløj Thomsen, Ann-Sofie Husher Ruus og Anne Fuglsang, som stiller til start i Viby J og som lige nu har er kvalificeret til Svendborg.

I herredouble er den samlede stilling tæt og her ligger Jonas Kudsk/Jeppe Søby Hansen, Mads Gadegaard/Oliver Geisler og Jonathan Melgaard/Mike Vestergaard lige udenfor top otte. Men når to af disse tre herredoubler i finalen, så erobrer de også en plads til finalestævnet.

Klik her for at se den samlede Grand Prix Circuit-stilling

Anne Madsen/Rikke Madsen og Sofie Røjkjær/Lærke Thomsen er de damedoubler med de bedste kort på hånden for at erobre en af de otte pladser til finalestævnet. Mens sidstnævnte er andenseedet, skal Madsen/Madsen op imod de 3/4-seedede Anna Klausholm/Tereza Svabikova i første runde, så det bliver spændende at se, om de kan klare den udfordring.

Sofie Røjkjær har også muligheden for at sikre sig en plads på banen i Svendborg i mixeddoublen. Her spiller hun sammen med Mads Gadegaard, og de mangler blot et enkelt point for at komme ind i top otte.

Spillerne har i løbet af sæsonen kunnet samle point i fire Elite Grand Prix Circuit-turneringer samt en mesterrækketurnering. Sæsonens sidste mesterrækketurnering er den i Viby J, som spilles i weekenden.

Læs også: Favoritterne imponerede ved weekendens Elite Grand Prix Circuit

Efter de samlet set seks turneringer vil de otte bedst placerede i hver kategori automatisk være kvalificeret til Grand Prix Circuit-finalestævnet i Svendborg.

Grand Prix Circuit er for danske sub-elite seniorspillere samt talentfulde U17- og U19-spillere. Det består af seks turneringer (fire eliterække og to mesterrække) samt en finaleevent. I hver kategori er der 16 deltagere, hvoraf 2-4 singler/doubler vil kunne modtage et wildcard.

Grand Prix Circuit bliver spillet med dommere og linjedommere og har en præmiesum mellem 30.000-50.000 kr. til de almindelige Grand Prix Circuit-turneringer, mens finalestævnet har en minimumpræmiesum på 100.000 kr.Tags: ,
Kategori: , , ,