Badmintonphoto

Sportschef tilfreds med ny EM-titel trods afbud

February 20, 2023 07:30 Skrevet af

Elite- og sportschef Jens Meibom er meget tilfreds med, at Danmark vandt europamesterskabet for blandet hold på trods af afbud og svære forhold i finalen.

 

Danmark kunne lørdag aften løfte pokalen ved EM for blandede hold for 19. gang i historien. Sejren på 3-2 kom i hus efter en meget spændende finale imod Frankrig.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi vinder trods afbud fra flere profiler (Anders Skaarup, Rasmus Gemke, Mia Blichfeldt, Alexander Bøje red.). Det er flot, at vi kan hive den hjem. Også på en dag, hvor nogle spillere kæmpede med at finde deres niveau og håndtere presset fra det franske hold og deres engagerede fans. Til gengæld var der andre, som hævede deres niveau. For eksempel en Line Christophersen, og det kendetegner et godt hold, at nogle tager over, når andre ikke helt rammer den. Og jeg vil også gerne rose gejsten og fighten fra det danske hold, som aldrig gav op undervejs – selv ikke da det så mest sort ud i finalen, siger Meibom.

En anden grund til, at finalen ifølge Jens Meibom blev så tæt, var, at Frankrig i højere grad end Danmark satser på at toppe ved EM for blandede hold.

– Selvfølgelig er EM noget, vi prioriterer, men vi kommer også på bagkant af fire turneringer i Asien, og vi har et stort mål i form af All England i marts, hvor vi gerne vil toppe. Der kan vi godt mærke, at Frankrig har en meget høj prioritet på EM, da deres funding er meget afhængig af deres resultater til EM. Så også ros til Frankrig for at have os helt ude i tovene og bidrage til en neglebidende spændende finale, som heldigvis faldt ud til vores fordel, siger elite- og sportschefen.

Det var femte gang i træk og Danmarks 15. titel ud af de seneste 16 udgaver af EM for blandede hold.

Til maj gælder det VM for blandede hold, Sudirman Cup.Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,