Final 4, VICTOR,

Højbjerg har valgt: Sådan bliver semifinalerne ved VICTOR Final 4

March 10, 2023 12:00 Skrevet af

Sportschef i Højbjerg/Via Biler, Michael Kjeldsen, har svært at pege på en favorit til guldet og vurderer, at holdene nærmest er helt lige.

 

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Det er nu besluttet, hvilke hold der krydser ketsjere i semifinalerne ved dette års VICTOR Final 4.

Højbjerg/Via Biler sluttede grundspillet på førstepladsen og stod dermed med fordelen af at vælge modstander. Valget er faldet på Team Skælskør-Slagelse (TSS), som sluttede som nummer fire i grundspillet. Det er der en god grund til ifølge Michael Kjeldsen, som er sportschef i Højbjerg/Via Biler.

– Skovshoved står meget skidt til os, og i sidste runde tabte vi til dem, selvom vi vandt nogle af de opgør, hvor vi ikke nødvendigvis var favoritter. Det viser, hvor svært det er at slå dem. Men uanset hvad er det et svært valg, fordi der ikke er nogen, du rigtig gerne vil møde, siger Kjeldsen, som ikke kunne vælge Vendsyssel, da de sluttede på andenpladsen.

Læs også: Højbjerg/Via Biler indtager førstepladsen i Badmintonligaen, mens Team Skælskør-Slagelse sikrer sig den sidste plads ved dette års VICTOR Final 4

I sidste spillerunde tabte Højbjerg/Via Biler 4-5 til Skovshoved, hvilket var aarhusianernes eneste nederlag i sæsonen. Mere overbevisende var det i anden spillerunde mod Team Skælskør-Slagelse, som blev besejret med 7-2. Ifølge Kjeldsen var der dog flere faktorer, som gik Højbergs vej i det opgør.

– De manglede et par af deres damespillere, som betyder meget for dem. Det gjorde, at vi fik overtaget. Så spillede vi måske også sæsonens bedste kamp, og vi havde fordel af hjemmebane. I semifinalen er det neutral grund, og det er ikke sikkert, vi når vores maksimale igen. Så det ser meget lige ud. De har vist, de er et godt hold.

 

Semifinalerne til VICTOR Final 4 i Brøndby Hallen:

  • 22. april klokken 14: Højbjerg/Via Biler – Team Skælskør-Slagelse
  • 22. april klokken 14: Vendsyssel – Skovshoved

 

Kun ét point adskilte de tre øverste hold i tabellen, mens Team Skælskør-Slagelse sluttede 11 point efter Skovshoved på tredjepladsen. Så stor styrkeforskel ser Michael Kjeldsen ikke, at der er til VICTOR Final 4. Team Skælskør-Slagelse har eksempelvis både slået Vendsyssel og Skovshoved i denne sæson. Vendsyssel har slået Skovshoved, som har besejret Højbjerg, som har slået Team Skælskør-Slagelse og Vendsyssel. Kort sagt, holdene har slået hinanden på kryds og tværs.

– Jeg ser ikke os selv som favoritter, og jeg har oprigtig svært ved at udpege én favorit til guldet. Holdene står forskelligt til hinanden og kan få problemer med de andre hold. Så der er absolut intet givet på forhånd. Jeg vil nærmest sige 25 procents chance til alle fire hold. Det bliver et meget interessant og tæt Final 4 med fire gode hold, hvor der ikke er råd til at have en af dine kernespillere skadet, siger Højbjerg-sportschefen.

Klik for at se, hvordan grundspillet i Badmintonligaen sluttede

Aarhus-klubben har ikke vundet guld siden 1987, Vendsyssel vandt sidste år klubbens første titel, Team Skælskør-Slagelse vandt senest i 2019, og Skovshoved har vundet guld fire gange de seneste seks år.

VICTOR Final 4 bliver spillet 22.- 23. april i Brøndby Hallen. Lørdagens semifinaler, som sættes i gang klokken 14, kan livestreames gratis på badmintonlife.dk. Søndagens finale og bronzekamp kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 12.Tags: , , , , , , ,
Kategori: , , , , ,