Danmarks landshold ved Sudirman Cup 2021, Badmintonphoto - landshold - Danmark - VICTOR - Danisa - Mille -
Danmarks landshold ved Sudirman Cup 2021, Badmintonphoto

Knald eller fald kamp venter Danmark i Sudirman Cup-gruppen

March 25, 2023 09:56 Skrevet af

Danmark har trukket de forsvarende mestre fra Kina samt Singapore og Egypten i gruppespillet ved Sudirman Cup 2023, VM for blandede hold. – Der venter en meget vigtig og afgørende kamp mod Singapore, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Ved dagens lodtrækning til Sudirman Cup 2023, var der potentiale for, at det danske badmintonlandshold kunne ende i en dynamitgruppe med de forsvarende mestre fra Kina fra første seedningslag, Indien fra tredje og så Canada fra fjerde.

Danmark slap ikke udenom Kina, men fik Singapore fra tredje seedningslag og Egypten fra det fjerde. En udmærket dansk lodtrækning, vurderer cheflandstræner Kenneth Jonassen.

– Vi har fået lidt i hver sin ende, så alt i alt er det en fin gruppe. Kina på hjemmebane er en alvorlig størrelse, men også en fed oplevelse. På den måde kender vi godt opgaven, når vi tager til gruppespillet. Kina er den sjove og spændende kamp, vi skal have en pligtsejr over Egypten, og så er det knald eller fald mod Singapore om at gå videre, siger Kenneth Jonassen.

Klik her for at tilgå billetsalget til DENMARK OPEN 2023 presented by VICTOR

Danmark har mødt Kina ved de seneste to verdensmesterskaber for blandede hold (Sudirman Cup). Begge gange i kvartfinalen. I 2019 tabte Danmark 1-3, og i 2021 blev det til et nederlag på 2-3.

– Jeg synes, at vi kan tage den del med fra de to kampe. Hvis jeg går tilbage til 2019, hvor vi også spillede i Kina, taber vi 1-3, men vi pressede dem i alle kampe, og i 2021 pressede vi dem også til 2-3. Så der er flere positive ting, som vi kan tage med fra de kampe, men der er ingen tvivl om, at det bliver en meget svær opgave at slå Kina, men at møde Kina på hjemmebane, det kan noget, siger Jonassen.

Kenneth Jonassen vurderer, at Kina tager den ene plads videre fra gruppen, og så står det mellem Danmark og Singapore at tage den sidste plads videre.

– På papiret er vi favoritter mod Singapore, men jeg synes, at Singapore matcher os godt. Blandt andet i herresingle, hvor de har Loh Kean Yew og i damesingle med Jia Min, så der er flere åbne kampe. Det bliver en fed udfordring, og der venter en meget vigtig og afgørende kamp mod Singapore, siger Kenneth Jonassen.

– Egypten er nok det svageste land i feltet, og her skal vi have en pligtsejr, siger den danske cheflandstræner.

Det bliver første gang nogensinde ved et Sudirman Cup, at Danmark møder Egypten. Det bliver samtidig blot anden gang, at danskerne skal op imod Singapore ved VM for blandede hold. Det eneste indbyrdes opgør går tilbage til 2013, hvor Danmark vandt 4-1.

Kunne du tænkte dig at begynde til badminton? Så find en klub nær dig her

Sudirman Cup 2023 spilles i Suzhou, Kina, den 14.-21. maj i Suzhou Olympic Sports Centre. Det er kun 50 km fra Kunshan Sports Centre, hvor det danske herrelandshold vandt Thomas Cup i 2016.

Badminton Danmarks sportslige ledelse forventer at udtage landsholdet til Sudirman Cup 2023 i uge 15. Landsholdet kan bestå af op til 10 herrespillere og 10 damespillere.

Det danske landshold rejser efter planen til Sudirman Cup onsdag den 10. maj.

Danmark vandt senest en Sudirman Cup-medalje i 2013. Her blev det til bronze efter et semifinalenederlag til Kina på 1-3.

Få overblik over de fire grupper til Sudirman Cup 2023 her:

Gruppe A: Kina, Danmark, Singapore, Egypten

Gruppe B: Indonesien, Thailand, Tyskland, Canada

Gruppe C: Malaysia, Taiwan, Indien, Australien

Gruppe D: Japan, Korea, Frankrig, England

Klik her for at se eller gense hele lodtrækningen på BWF’s Youtube-profil

Har du lyst til at blive en del af Badminton Danmark som enten spiller, klub eller frivillig? Så klik her og se hvordan du kan blive medlemTags: , ,
Kategori: , , , ,