Foto: Emil Lyders

Nye medlemstal viser status quo for badminton

March 29, 2023 07:20 Skrevet af

Onsdag blev de nyeste medlemstal offentliggjort for badmintonsporten i 2022, og det er stort set identisk med medlemstallet for 2021.

 

For andet år i træk var der 113.000 registrerede medlemmer af en badmintonklub.

Det viser de nyeste medlemstal for badmintonsporten, som blev offentliggjort onsdag og er foretaget af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI).

– Jeg er glad for, at vi har fået bremset nedgangen af medlemmer efter covid-19, og så konstaterer jeg, at der er flere gode historier i forhold til medlemstallet på tværs af landet. Vi ønsker selvfølgelig, at kurven for medlemstallet igen skal gå op de kommende år, og her vil vi blandt andet være nysgerrige på, om der er noget, vi kan lære og udbrede fra de landsdele, kredse og klubber, der ud fra medlemstallene ser ud til at have gang i en positiv udvikling, siger Kristian Pinderup Langbak, direktør i Badminton Danmark.

Kunne du tænkte dig at begynde til badminton? Så find en klub nær dig her

Preben Buchholtz, som er formand for DGI Badminton, glæder sig over arbejdet, der er foretaget ude i klubberne, så det har været muligt at fastholde medlemmerne.

– Jeg er meget glad for det store og vedholdende arbejde som klubberne, foreningerne, de frivillige ledere og trænere har stået for, så vi har kunne fastholde antal badmintonspillere på samme niveau som sidste år.

– Vi er fortsat optimistiske for fremtiden, og vi vil i DGI Badminton og Badminton Danmark fortsætte det meget gode samarbejde og understøtte badmintonklubber og -foreninger i deres indsats med at gøre badmintonsporten endnu mere populær, fastholde de eksisterende medlemmer og få endnu flere til at spille det skønne spil, siger Preben Buchholtz.

Har du lyst til at blive en del af Badminton Danmark som enten spiller, klub eller frivillig? Så klik her og se hvordan du kan blive medlem

Samlet set er medlemstallene på tværs af idrætsgrenene vokset til det højeste antal nogensinde. I alt er der 2.339.654 medlemmer under DIF og DGI. Det er 110.878 flere medlemmer end i 2021.

Medlemstallene er for kalenderåret 2022, og et medlem tæller med i statistikken, når der er tale om et medlemskab i mindst tre måneder af året.

 

Fakta over medlemstallene i badminton:

  • 2019: 119.000 medlemmer
  • 2020: 115.000 medlemmer
  • 2021: 113.000 medlemmer
  • 2022: 113.000 medlemmer


Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,