Foto: Emil Lyders

Lille stigning i medlemstallet i Badminton Danmark: To kredse med stor fremgang

March 30, 2023 08:00 Skrevet af

Badminton Nordjylland og Badminton København er to af succeshistorierne set ud fra de nyeste medlemstal i badmintonsporten.

 

899 flere medlemmer svarende til en stigning på 9,5 procent.

Det er, hvad Badminton Nordjylland oplevede af stigning i medlemstallet for 2022. Det viser de nyeste medlemstal offentliggjort af Danmarks Idrætsforbund (DIF) for Badminton Danmarks klubber.

Har du lyst til at blive en del af Badminton Danmark som enten spiller, klub eller frivillig? Så klik her og se hvordan du kan blive medlem

De seneste fire år forinden var medlemstallet ellers dalet i Badminton Nordjylland, og derfor er Gitte Paulsen, formand i Badminton Nordjylland, stolt over det nye medlemstal.

– Det glæder jeg mig helt vildt til at fortælle bestyrelsen, for det er super sejt gået. Økonomien er ikke stor i vores kreds, så vi har brugt rub og stub. Bestyrelsen har virkelig også knoklet, så det viser, at når vi gør noget, så sker der noget, siger Badminton Nordjyllands formand.

Også hos badmintonkredsen i København er der tilfredshed at spore over medlemstallet. Mens Badminton Nordjylland har haft et utrolig flot 2022, har Badminton København løbende over fem år haft en støt fremgang. Kronet med en stigning på 6,6 procent i 2022.

Det glæder Kristian Pihl, som er formand i Badminton København.

– Det er vi ret tilfredse med. Under corona frygtede vi, at vi ville gå ned, men der formåede vi at fastholde medlemmerne, og nu når corona er overstået, får vi så den store procentvise stigning efter arbejdet over flere år. Og det er klubberne, som skal have rosen, for det er dem, som har lavet det store arbejde, siger Kristian Pihl.

Kunne du tænkte dig at begynde til badminton? Så find en klub nær dig her

Han mener, at der er flere faktorer til, at Badminton København netop har gjort det så godt over de senere år.

– En af dem er, at vi er hjulpet på vej af demografien, da der er mange, som flytter til byen. Men derudover har vi et tæt samarbejde med DGI Storkøbenhavn. I kredsen lægger vi et stort beløb for at have en ekstra ansat i DGI, så de kan bruge mere tid på badminton. Det, tror jeg, gør en stor forskel, for de har mange besøg ude hos klubberne og hjælper med rekruttering og vedligeholdelse af klubben. I kredsen har vi også haft meget fokus på turneringer for alle niveauer samt tiltag uden for sæsonen som feriefjer og camps. Vi tror endda, tilgangen havde været større, hvis der ikke var begrænsninger i forhold til halkapacitet i Københavns Kommune, siger Pihl og fortsætter:

– Ellers vil jeg også fremhæve vores holdturnering, som er ret velfungerende. Vi har mange spillere, som spiller holdkampe, og det er en af grundstenene i vores sport, for det giver det ekstra sociale lag, som er med til at fastholde spillere i klubberne.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Netop holdturneringen er noget, som har været ret velfungerende i Badminton Nordjylland og er en af de ting, som Gitte Paulsen peger på som succesfuldt.

– Vi har prøvet at lave en holdturnering, hvor vi har gjort det tiltalende for bredden. Vi har lavet et mere forsimplet reglement og skabt sociale holdturneringsarrangementer, og så lader vi klubberne lave ikke-pointgivende aktiviteter, så folk i første omgang bare kan få blod på tanden i forhold til badminton.

– Vi har helt konkret snakket med klubber, samlet dem i netværk og lyttet til, hvad de gerne ville have og have en dialog om det. Vi startede med de områder, hvor badminton var gået i stå og påbegyndte samarbejde med de nærtliggende skoler. Vi har siddet med til forældremøder for at få frivillige ind til at hjælpe klubben. For vi mangler frivillige men også trænere. Og nu er vi i gang med en ny ringerunde med klubberne for at høre, om der er noget, vi kan hjælpe med, og så opdaterer vi et fælles dokument med dato for, hvornår og hvad vi har snakket om med hver enkelt klub, siger Gitte Paulsen.

Klik her for at tilgå billetsalget til DENMARK OPEN 2023 presented by VICTOR

Kristian Pinderup Langbak, som er direktør i Badminton Danmark, har også noteret sig fremgangen hos de to badmintonkredse og mener, der skal kigges nysgerrigt på, hvordan de to kredse har båret sig an.

– Vi ønsker selvfølgelig, at kurven for medlemstallet igen skal gå op de kommende år, og her vil vi blandt andet være nysgerrige på, om der er noget, vi kan lære og udbrede fra de landsdele, kredse og klubber, der ud fra medlemstallene ser ud til at have gang i en positiv udvikling, siger Kristian Pinderup Langbak.

I alt er medlemstallet for Badminton Danmark-klubber steget med 291, hvilket svarer til en fremgang på 0,3 procent. Samlet er medlemstallet i Badminton Danmarks klubber på 92.553 medlemmer.Tags: , , , , , ,
Kategori: , , , , ,