Skrevet af Per Dabelsteen

Hvis man i sin baghave bygger sin egen badmintonhal, må man vist siges at være sportsentusiast på et højt niveau. Så den betegnelse kan vi godt sætte på Bjørn Holst-Christensen, for det var netop, hvad han gjorde ved sit hjem og sit kosmetikfirma i Nordrup ved Ringsted. Den private hal bruges ikke mere til fjerbold, for det tillader kroppen ikke mere, men badminton bliver der stadig talt omkring middagsbordet. Hustruen er All England-vinderen Tonny Holst-Christensen, og sønnen Jon Holst-Christensen er også All England-vinder samt har været i flere VM-finaler. Desuden fører flere børnebørn traditionen med fjerbolden videre.

For Bjørn Holst-Christensen begyndte passionen for badminton i en tidlig alder ude på Amager i København i den nu hedengangne badmintonklub ABC. Siden han var 16 år, begyndte han at påtage sig ansvar i en lederrolle, og det er fortsat hele livet, bl.a. som formand for ABC, formand for Københavns Badminton Kreds, hovedbestyrelsesmedlem i Badminton Danmark, medlem af flere badmintonudvalg og drivkraft i at stimulere interessen for veteranbadminton ved blandt andet at afholde danmarksmesterskaber. Senere har han været hovedformand for Ringsted Idrætsforening.

Glemmes skal heller ikke, at han i en længere årrække var ansvarlig for badmintonforbundets bolde. Han stod ikke blot for indkøbene, han stod ofte selv bag banerne og udleverede bolde til spillerne. Manden med boldene vidste noget om sagen, når de kræsne spillere hævdede, at bolden burde udskiftes.

Men kræfterne er ikke kun blevet lagt i ledergerningen. Bjørn Holst-Christensen har selv været særdeles aktiv på badmintonbanen, var med til at hjemføre hold-DM for ABC og blandede sig i en årrække blandt de bedste badmintonspillere i Danmark. Senere som veteran hjemførte han sammen med hustruen flere DM- og All England-titler i mixeddouble.

Ved siden af al sporten er der også blevet tid til at opbygge familiefirmaet Cutisan, der siden 1960érne i et ombygget andelsmejeri har fremstillet hår-og hudplejemidler. Den karriere begyndte efter studentereksamen fra Metropolitanskolen i København i 1952 og efterfølgende handelsskole i farens firma af samme navn i Møllegade på Nørrebro i København.

Bjørn Holst-Christensen har modtaget både Badminton Danmarks og Danmarks Idrætsforbunds ærestegn og fortjensttegnet fra det internationale badmintonforbund, BWF.