Med en sejr på 5-1 over Skovshoved spillede de forsvarende mestre fra Vendsyssel sig i VICTOR Final 4-finalen i morgen. Her møder de Team Skælskør-Slagelse som i semifinalen mod Højbjerg/Via Biler vandt 5-2.

 

Klik her for at købe billet til VICTOR Final 4 

Vendsyssel kan forsvare danmarksmesterskabet fra sidste år. Det står klart efter, at nordjyderne i dag besejrede Skovshoved med 5-1.

– Jeg er fuldstændig fantastisk lykkelig over, at vi kan spille os i finalen igen. Jeg forudså en tæt kamp, der ville ende 5-4 til et af holdene, men vi får bare en drømmestart, og så tager det ellers bare fart derfra, sagde Vendsyssels cheftræner Allan Kolbro Nielsen efter dagens semifinale.

De forsvarende danmarksmestre vandt holdkampens to første opgør i form af mixeddoublerne, som begge havde et sæt, der gik i ombolde. Herefter formåede blandt andet Kirsty Gilmour at tage en yderst vigtig sejr over Skovshoveds Line Christophersen med 21-19, 11-21, 21-18.

– Kirstys sejr er en af de kampe, man ser i sådan nogle holdkampe her, hvor det tipper vores vej, og vores hold kommer så flyvende derfra, fordi det smitter af. Så det var en rigtig vigtig kamp i holdkampen, sagde Allan Kolbro Nielsen.

Klik her for at se resultaterne ved VICTOR Final 4

Vendsyssel møder i morgendagens finale ved VICTOR Final 4 Team Skælskør-Slagelse, som slog grundspilsvinderne fra Højbjerg/Via Biler med 5-2. Dermed kan TSS vinde deres første danmarksmesterskab siden 2019, mens det heller ikke bliver i år, at Højbjerg/Via Biler kan kalde sig Danmarks bedste hold for første gang.

Men for at Team Skælskør-Slagelse kan vinde over Vendsyssel, skal klubben præstere over evne, som TSS-cheftræner Steen Schleicher Pedersen ser det.

– Vi skal overgå os selv i morgen og være klar til at præstere på samme niveau som i dag, holde fokus hele kampen igennem og turde gå efter det.

TSS slog ellers Vendsyssel i grundspillet med 5-4, men Steen Pedersen vurderer, at Vendsyssel har et bedre hold med til VICTOR Final 4, end de havde i grundspilsopgøret.

Klik her for at se alle resultaterne for grundspillet

Og der er forskel på at stå i VICTOR Final 4 og et opgør i grundspillet. Det beviste TSS selv i dag, da de fik revanche mod grundspilsvinderne fra Højbjerg/Via Biler efter at have tabt til dem 2-7 tilbage i september.

Her havde TSS ikke tyske Yvonne Li med, ligesom de havde i dag, og hun spillede holdkampens vigtigste rolle ifølge Steen Pedersen, da hun sikrede holdet sejren ved at slå Line Kjærsfeldt 22-20, 22-24, 21-18.

– Spillerne gjorde det fantastisk. De pressede Højbjerg i alle kampene, så stor cadeau til dem, og så synes jeg, at Yvonne Li er den afgørende faktor i dag. Line Kjærsfeldt har spillet godt på det seneste, og Yvonne har ikke spillet så godt for os i løbet af sæsonen, men det betalte hun tilbage i dag med renters rente. Det var en enorm stærk præstation hele vejen igennem, sagde Steen Pedersen efter kampen.

Klik her for at se de tidligere vindere af Badmintonligaen

VICTOR Final 4-finalen og bronzekampen spilles i morgen i Brøndby Hallen klokken 12.00.

VICTOR Final 4 sendes direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Bronzekampen kan også livestreames gratis på badmintonlife.dk.

I Aarhus var der også Badmintonliga i dag, idet Aarhus AB og Kolding spillede om, hvem af de to, der skulle ende i ligaen i næste sæson. Det endte med, at hjemmeholdet Aarhus AB vandt 5-0 over Kolding og dermed sikrede aarhusianerne sig en ny sæson i landets bedste række.

Se flere detaljer fra Aarhus AB vs. Kolding her

 

Højbjerg/Via Biler vs. Team Skælskør-Slagelse: 2-5

 1. MD

Kim Astrup/Selena Piek vs. Frederik Søgaard/Amalie Magelund: 21-15, 21-16

 1. MD

Mads Vestergaard/Rikke Søby vs. Ruben Jille/Alyssa Tirtosentono: 19-21, 15-21

 1. DS

Amalie Schulz vs. Rachal Darragh: 21-17, 21-17

 1. HS

Mads Juel Møller vs. Mark Caljouw: 19-21, 15-21

 1. HS

Kajan Rajan Rajarajan vs. Kalle Koljonen: 18-21, 18-21

 1. DS

Line Kjærsfeldt vs. Yvonne Li: 20-22, 24-22, 18-21

 1. DD

Selena Piek/Amalie Schulz vs. Amalie Magelund/Alyssa Tirtosentono: 25-27, 18-21

 

Vendsyssel vs. Skovshoved: 5-1

 1. MD

Robin Tabeling/Debora Jille vs. Lasse Mølhede/Sara Lundgaard: 23-21, 21-14

 1. MD

Mathias Christiansen/Cheryl Seinen vs. Daniel Lundgaard/Mette Poulsen: 21-10, 26-24

 1. HS

Victor Svendsen vs. Rasmus Gemke: 12-21, 14-21

 1. HS

Magnus Johannesen vs. Mads Christophersen: 21-18, 21-15

 1. DS

Kirsty Gilmour vs. Line Christophersen: 21-19, 11-21, 21-18

 1. DS

Beiwen Zhang vs. Kristin Kuuba: 21-19, 21-17

 1. DD

Cheryl Seinen/Debora Jille vs. Sara Lundgaard/Mette Poulsen: Blev ikke spillet færdigt

 1. HD

Robin Tabeling/Victor Svendsen vs. Carsten Mogensen/Lasse Mølhede: Blev ikke spillet færdigt