Badmintonphoto

BWF forbyder ny serv opfundet af dansker

June 2, 2023 13:31 Skrevet af

Det er ikke længere lovligt at tilføje spin til fjerbolden med fingrene i forbindelse med serven. Lovændringen gælder både internationale og danske turneringer til og med OL i 2024.

 

20-årige Marcus Rindshøj har siden slutningen af marts været centrum for stor opmærksomhed i badmintonverden med en ny måde at serve på. En serv, der har vist sig at være utrolig svær at returnere og dermed medført korte dueller.

Læs hele nyheden fra BWF her

Det har resulteret i mange klager til internationale badmintonforbund, BWF, som nu har taget konsekvensen og gjort servemetoden forbudt. Helt konkret er der tilføjet til BWF’s og dermed Badminton Danmarks love, at en spiller nu skal slippe bolden uden at tilføje spin. Lovændringen blev i først omgang gjort gældende til 29. maj, men efterfølgende har BWF valgt at gøre den ulovlig til og med OL i Paris i sommeren 2024.

Da Badminton Danmark følger reglerne udstedt af BWF, er det i samme periode derfor også forbudt at benytte sig af servemetoden i alle turneringer på dansk grund.

Det var ved Polish Open i slutningen af marts, at Marcus Rindshøj viste sin serv frem til verden. Det specielle ved serven er, at han tilfører fjerbolden spin ved nærmest at knipse til det nederste af fjerbolden. Når han derefter rammer bolden i luften med ketsjeren, resulterer det i en fjerbold, som er meget mere utilregnelig, da den kan spinne i alle mulige retninger og dermed gør det yderst svært at returnere bolden.Tags: , ,
Kategori: , , ,