Badmintonphoto

Sådan forløb torsdagens kampe ved European Games

June 29, 2023 13:11 Skrevet af

Her giver vi dig dagens kampprogram, resultater, citater og links fra de danske kampe ved European Games 2023 i Polen.

 

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje spiller torsdag sidste gruppekamp ved European Games, mens det står på 1/8-finaler i herresingle, damesingle samt kvartfinaler i herredouble og damedouble.

I denne artikel kan du følge med, når vi løbende opdatere teksten med resultater og citater fra de danske spillere.

Det gør vi ved at tilføje resultater og citater under den enkelte danske kamp, som du kan se nedenfor.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Kampprogram, resultater og citater:

Bane 1 (begynder kl. 11):

Kamp 5: Viktor Axelsen (1.) – Nhat Nguyen (4.): 21-8, 21-13

– Nhat er en spiller, som er med rundt på World Touren, og som jeg kender vildt godt, fordi han har været i Dubai og træne sammen med mig. Så det er en god ven uden for banen og en spiller, jeg kender godt. I dag formår jeg at sætte mig på hele kampen.

– Vi kommer ud og spiller vilde og lange dueller. Jeg vidste, at hvis jeg blev ved med at holde kadencen og tempoet, så ville han have svært ved at følge med. Det viste sig også at være sandt, siger Axelsen.

I kvartfinalen er modstanderen Kalle Koljonen.

Kamp 7: Line Kjærsfeldt (3.) – Yvonne Li (4.): 21-11, 21-14

– Jeg ved, jeg kan spille godt, og at jeg vidste skulle spille godt for at vinde i dag. Det kan godt være, at cifrene ser overbevisende ud, men jeg kæmper for hvert point derinde, og det er ikke bare lige til, så jeg er stolt af mig selv i dag.

– Jeg er glad for, jeg får fundet noget godt spil frem. En rimelig hård ottendedelsfinale jeg har i dag, og i morgen venter en lige så hård modstander. Så jeg har fået en hård vej, siger Kjærsfeldt.

I kvartfinalen venter Kirsty Gilmour (5.).

Kamp 10: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen (2.) – Linda Efler/Isabel Lohau: 21-16, 21-23, 16-21

– Det var en lang hård kamp. Ligesom vi havde forudset. Det blev meget kedeligt badminton til sidst. De var gode til at tage tempoet ud, og det, vidste vi godt, ville ske, men vi var desværre ikke gode nok til at håndtere det, siger Thygesen.

– Jeg er røv træt af, at jeg ikke kan dø med skoene på derinde. Jeg har svært ved at acceptere, det bliver så kedeligt, som det gør. Og bare blive i det, for jeg kan se, de er lige så trætte, som vi er. Men jeg synes, det er vildt irriterende ikke kan fortsætte med at spille hernede, siger Fruergaard.

 

Bane 2 (begynder kl. 11):

Kamp 10: Kim Astrup/Anders Skaarup (1.) – Joshua Magee/Paul Reynolds: 21-16, 21-15

– I de perioder, hvor vi er langt, langt fremme, giver vi dem muligheden for at komme op og presse os, men vi fører rimelig komfortabelt i begge sæt. Så det er vores egen skyld, at vi lige falder et halv gear, at de får nogle point, men vi kunne godt være, det var en kvartfinale og ikke en gruppekamp, så det var rigtig fint, siger Skaarup.

– Det betyder meget, at vi nu har sikret os en medalje. Det var det, vi kom herned for. Så skal vi bare se, hvilken karat det skal være. Vi skal hjem og forberede os godt til i morgen. Det bliver en sværere kamp, siger Astrup.

I semifinalen venter Adam Hall/Alexander Dunn (4.).

 

Bane 3 (begynder kl. 11):

Kamp 2: Mathias Christiansen/Alexandra Bøje (3.) – Fredrik Kristensen/Aimee Hong : 21-6, 21-11

– Vi var lidt mere fokusere og klar i dag, end vi har været de andre dage og så er det også det svageste par i puljen, fordi de også har tabt til de to andre par. Så jeg tror det er en god kombination, siger Bøje.

– Jeg tænker, det bliver rigtig svært i kvartfinalen. Det bliver 50/50 om at trække tyskerne Mark Lamsfuss og Isabel Lohau, som nok ikke har haft det bedste run på det sidste, men som stadig er et topklassepar. Skal vi møde dem, bliver det hård modstand. Men uanset hvad så er der fem par, som er virkelig stærke, og som alle kan vinde, så fra nu af bliver det som at spille enhver anden stor turnering, siger Christiansen.

I kvartfinalen venter Mark Lamsfuss/Isabel Lohau (4.).

Kamp 8: Mia Blichfeldt (2.) – Jaymie Laurens: 21-7, 21-7

– Jeg har det fint. Det var dejligt overkommeligt i dag. Jeg synes bare, jeg er gået ind og kørt på i et hårdt tempo, og der kan jeg godt mærke, der kan jeg spille lidt hurtigere end dem, jeg har mødt de sidste par dage, så jeg synes, jeg har eksekveret, siger Blichfeldt.

I kvartfinalen venter Neslihan Yigit.

 

Links til resultater, livescore og livestreaming

Livescore og resultater

Livestreaming (gratis med bruger)

(Der er ikke nogen danske medier, som har købt rettighederne til European Games. Derfor kan det IKKE ses på eksempelvis DR eller TV 2 SPORT.)

 

Tidligere guldvindere og danske medaljevindere ved European Games:

2019 i Minsk, Hviderusland

HS: Anders Antonsen, Danmark

DS: Mia Blichfeldt, Danmark (Bronze: Line Kjærsfeldt, Danmark)

HD: Marcus Ellis/Chris Langridge, England (Sølv: Anders Skaarup/Kim Astrup, Danmark)

DD: Selena Piek/Cheryl Seinen, Holland

MD: Marcus Ellis/Lauren Smith, England

Klik her for at se resultaterne

 

2015 i Baku, Azerbaijan

HS: Pablo Abián, Spanien (Sølv: Emil Holst, Danmark)

DS: Line Kjærsfeldt, Danmark

HD: Mathias Boe/Carsten Mogensen, Danmark

DD: Gabriella Stoeva/Stefani Stoeva, Bulgarien (Bronze: Lena Grebak/Maria Helsbøl)

MD: Niclas Nøhr/Sara Thygesen

Klik her for at se resultaterne

 

Om European Games:

  • European Games i Krakow er det tredje i rækken efter Baku2015 og Minsk2019
  • Afvikles i perioden 21. juni-2.juli i Krakow og Malopolska (regionen, hvor Krakow er hovedstaden)
  • 48 nationer og 7.000 atleter deltager
  • 29 forskellige discipliner – heraf 21 olympiske
  • I en lang række af disciplinerne er European Games en del af OL-kvalifikationen til Paris-legene (kvotepladser og ranglistepoint)
  • I badminton, kajak, mountainbike, kunstsvømning og teqball er European Games også officielle europamesterskaber
  • 500 frivillige hjælpere er involveret i legene
  • Arrangør: EOC (sammenslutningen af de europæiske olympiske komitéer)
  • For mere information besøg https://www.european-games.org/


Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , ,