Kim Astrup - Anders Skaarup - Badmintonphoto - European Games
Badmintonphoto

Sådan forløb lørdagens semifinaler og herredoublefinalen ved European Games

July 1, 2023 07:00 Skrevet af

Her giver vi dig dagens kampprogram, resultater, citater og links fra de danske kampe ved European Games 2023 i Polen.

 

Lørdag venter mesterskabets første finale for Danmark, når Kim Astrup/Anders Skaarup spiller herredoublefinale i dagens sidste kamp, mens mixeddoublen med Mathias Christiansen/Alexandra Bøje, Mia Blichfeldt og Viktor Axelsen spiller semifinale.

I denne artikel kan du følge med, når vi løbende opdaterer teksten med resultater og citater fra de danske spillere.

Det gør vi ved at tilføje resultater og citater under den enkelte danske kamp, som du kan se nedenfor.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Kampprogram, resultater og citater:

Bane 2 (begynder kl. 10):

Kamp 2: Mathias Christiansen/Alexandra Bøje (3.) – Robin Tabeling/Selena Piek (2.): 13-21, 14-21

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje vinder bronze ved European Games 2023.

– Vi finder aldrig rigtig vores spil derinde i dag, og de spiller en rigtig, rigtig god kamp, så lige nu er vi rimelig frustreret over vores egen indsats, men vi skulle spille vores allerbedste, hvis vi skulle have haft en chance derinde i dag. VI er glade for at vinde en medalje, det betyder meget, men det er en lidt træls fornemmelse efter i dag, hvor vi blev udspillet, men selvfølgelig er vi glade for at få en medalje med hjem, sagde Alexandra Bøje efter semifinalen.

– Vi er lidt taktisk udmanøvreret på stort set alle parametre. På servesitationen, i vores defensiv, på alt hvad der hedder for og mellembane. Der er vi total nede konstant, og så kan man ikke vinde en badmintonkamp. De var klar, de var gode, de satte ikke en fod forkert, de laver ingen fejl, og vi får dem ikke rigtig stresset. Så jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige. Vi havde bare ikke en chance, sagde Mathias Christiansen efter kampen.

Inden dagens semifinale havde de to par mødt hinanden syv gange. Danskerne havde vundet tre og tabt fire. Det seneste indbyrdes opgør var tilbage i maj, hvor danskerne tabte i tre sæt ved Malaysia Masters.

Danmark har tidligere vundet en guldmedalje ved European Games i mixed double. Det var Niclas Nøhr/Sara Thygesen i 2015. 

 

Kamp 4: Mia Blichfeldt (2.) – Jenjira Stadelmann: 21-15, 21-16

– Jeg er meget, meget glad. Det har været en lang uge, så at få lov til at spille den sidste kamp i morgen, synes jeg er mega fedt, og jeg glæder mig enormt meget. Jeg synes ikke, at mit spil var prangende. Jeg synes, at hun (Stadelmann, red.) gør det svært for mig derinde i dag, og jeg kæmper meget mentalt faktisk. Jeg synes, at jeg har lidt stive stænger, og sådan er det nogle gange. Så må man finde nogle andre ting frem, og det var den grimme fighter der kom på banen i dag, sagde Blichfeldt efter kampen, før hun så frem mod finalen mod Carolina Marin i morgen.

– Det bliver en meget svær opgave. Carolina ser skarp ud, og hun har spillet godt ude i Asien, så det bliver en stor størrelse, når det er en finale med tænding på, men det glæder jeg mig til. Vi er begge seedet til at stå i finalen, så der bliver kamp til stregen om at stå øverst på podiet, og jeg vil i hvert fald gøre mit for at være den som tager sejren, sagde Mia Blichfeldt.

Mia Blichfeldt (2. seedet)(nr. 17 på verdensranglisten) var oppe imod Jenjira Stadelmann (nummer 77 på verdensranglisten) fra Schweiz i sin semifinale ved European Games.

De to havde ikke mødt hinanden før, og Blichfeldt måtte på forhånd betegnes som favorit i opgøret, og den værdighed levede hun op til, selvom det var hårdt undervejs.

Mia Blichfeldt vandt guld ved European Games 2019 i Minsk.

Damesinglen finalen spilles ca. klokken 13.30 i morgen, søndag.

 

Kamp 5: Viktor Axelsen (1.) – Toma Junior Popov (3.): 21-17, 21-18 

– Jeg er rigtig glad for at være i finalen. Det var en blandet kamp niveaumæssigt, og jeg er ikke super imponeret over mit eget niveau i store dele af kampen. Men når det så er sagt, så skal man stadig kunne vinde på de her dage, og det gjorde jeg i dag. Der foregik en mental kamp, det er en del af gamet, og de seneste par gange, jeg har mødt en af dem der (Popov-brødrene, red.), så har faren blandet sig en god del, og det satte mig faktisk lidt i gang i dag, sagde Viktor Axelsen efter semifinalen.

– Det er stort for mig at være i endnu en finale, og jeg har ikke prøvet at stå i en European Games-finale før, så det er jeg rigtig, rigtig glad for og glæder mig til i morgen, sagde Axelsen.

Det er første gang i karrieren, at Viktor Axelsen deltager ved European Games og derfor også første gang, at han har mulighed for at spille om guld og sølv.

Toma Popov er nummer 28 på verdensranglisten, og han var femteseedet ved European Games.

Herresinglefinalen spilles omkring 14.30 i morgen.

 

Kamp 8: Kim Astrup/Anders Skaarup (1.) – Ben Lane/Sean Vendy (2.): 21-15, 19-21, 21-19

– Der går en masse tanker gennem hovedet lige nu. Først og fremmest skal der lyde en stor tak til alle dem, som har været med på vores hold i den her uge og også i alle de uger, hvor vi ikke spiller mesterskaber. Vi har et godt team omkring os, som hjælper os hver eneste dag og sørger for, at vi kan præstere på et højt niveau, så den her medalje tilhører lige så meget dem, som den tilhører os, sagde Kim Astrup efter finalen.

– Jeg har lyst til at sige, at det betyder alt. Det sjove er, at min søn har sagt: ”Hvorfor kommer du altid hjem med en bronze og ikke nogen guld, far?” Jeg glæder mig enormt meget til at vise den her. Der er ikke mange af dem i kabinettet, men jeg synes, at den er smuk og jeg er utrolig stolt på Kims og mine vegne. Der er mange turneringer på et år og mange kampe der skal vindes, og det er ikke hver gang, at man står øverst, så vi får også mange ture af skribenter og kommentarer, så det her med at stå øverst skal vi virkelig nyde, sagde Anders Skaarup efter kampen.

– Den (kampen, red.) havde alt, hvad en finale skulle have. Man kan prøve at sidde derhjemme og putte nogle ting ned i en formular for, hvad en finale skal indeholde og så har du outcome’et af den her finale, og at stå med guldmedaljen her til sidst, det betyder alt for os, sagde Kim Astrup efter finalen.

 

Links til resultater, livescore og livestreaming

Livescore og resultater

Livestreaming (gratis med bruger)

(Der er ikke nogen danske medier, som har købt rettighederne til European Games. Derfor kan det IKKE ses på eksempelvis DR eller TV 2 SPORT.)

 

Tidligere guldvindere og danske medaljevindere ved European Games:

2019 i Minsk, Hviderusland

HS: Anders Antonsen, Danmark

DS: Mia Blichfeldt, Danmark (Bronze: Line Kjærsfeldt, Danmark)

HD: Marcus Ellis/Chris Langridge, England (Sølv: Anders Skaarup/Kim Astrup, Danmark)

DD: Selena Piek/Cheryl Seinen, Holland

MD: Marcus Ellis/Lauren Smith, England

Klik her for at se resultaterne

 

2015 i Baku, Azerbaijan

HS: Pablo Abián, Spanien (Sølv: Emil Holst, Danmark)

DS: Line Kjærsfeldt, Danmark

HD: Mathias Boe/Carsten Mogensen, Danmark

DD: Gabriella Stoeva/Stefani Stoeva, Bulgarien (Bronze: Lena Grebak/Maria Helsbøl)

MD: Niclas Nøhr/Sara Thygesen

Klik her for at se resultaterne

 

Om European Games:

  • European Games i Krakow er det tredje i rækken efter Baku2015 og Minsk2019
  • Afvikles i perioden 21. juni-2.juli i Krakow og Malopolska (regionen, hvor Krakow er hovedstaden)
  • 48 nationer og 7.000 atleter deltager
  • 29 forskellige discipliner – heraf 21 olympiske
  • I en lang række af disciplinerne er European Games en del af OL-kvalifikationen til Paris-legene (kvotepladser og ranglistepoint)
  • I badminton, kajak, mountainbike, kunstsvømning og teqball er European Games også officielle europamesterskaber
  • 500 frivillige hjælpere er involveret i legene
  • Arrangør: EOC (sammenslutningen af de europæiske olympiske komitéer)
  • For mere information besøg https://www.european-games.org/

 Tags: , , , , , ,
Kategori: , , ,