Badminton Danmark

Danmarks U17-landshold er europamestre

August 8, 2023 11:37 Skrevet af

U17-landstræner Frank Larsen roser bredden og det høje niveau på det danske hold, som kun tabte to kampe ved EM.

 

Danmark er atter europamestre for hold i U17-årgangen. Tirsdag morgen vandt de overbevisende finalen over Tyrkiet med 3-0.

– Vi har spillet en vanvittig flot turnering, og vi har været af sted med et godt hold. Selvom vi var 5. seedet, så havde vi en målsætning om at vinde guld, og vi leverede. Nøglen til det her mesterskab var især kvartfinalesejren over Frankrig, som nok var mesterskabets næstbedste hold, siger U17-landstræner Frank Larsen.

Du kan følge med fra den individuelle turnering ved U17-EM ved at streame på Badminton Europe TV

Philip Kryger Boe stod for to af sejrene i finalen i herresingle og herredouble, og han er også en af dem, som Frank Larsen fremhæver.

– Han har båret et tungt læs, også fordi Salomon ikke var helt frisk til at spille single i finalen. Marie Viscovich har også spillet en rigtig flot turnering og håndteret presset og det hårde kampprogram flot. Så de to skiller sig ud, men generelt bare ros til bredden på holdet, hvor der har været højt niveau, pointerer U17-landstræneren.

 

Resultaterne fra EM-finalen:

  1. Philip Kryger Boe – Mehmet Can Toremis: 20-22, 21-10, 21-11
  2. Marie Viscovich – Aleyna Korkut: 21-17, 21-11
  3. Philip Kryger Boe/Salomon Adam Thomasen – Arda Dogac Atan/Veysel Tasdemir: 21-19, 21-16

Se hele Danmarks EM-trup her

Det var Danmarks 9. holdtitel ved et U17-EM ud af 10 udgaver, men alligevel er det ikke noget, Frank Larsen tager for givet.

– Jeg synes, det betyder meget og måske mere, end man lige tror for spillerne. Nogle får chancen for at vinde EM igen på et tidspunkt, men andre gør måske ikke, og derfor skal man tage chancen, når den er der. Og der har bare været god nerve og opbakning på holdet gennem turneringen, siger Frank Larsen.

Mens Danmark og Tyrkiet tog sig af guld og sølv, gik bronzemedaljerne til Tjekkiet og Ukraine.

Her kan du få et overblik over lodtrækningen til den individuelle turnering

Allerede i dag klokken 12 dansk tid begynder den individuelle turnering.

I den individuelle turnering i 2021 blev det til dansk guldmedalje i mixeddouble med Jonathan Melgaard og Maria Højlund Tommerup.

Følg med fra den individuelle turnering via livescore

U17-EM afholdes hvert andet år, og i år er det i Litauens hovedstad, Vilnius. Du kan følge med fra U17-EM her på badminton.dk eller på Badminton Danmarks Facebook og Instagram.Tags: , , , , ,
Kategori: , , , ,