Badmintonphoto

Cheflandstræner om VM-lodtrækning: – Fair, men hård

August 10, 2023 16:28 Skrevet af

Alle useedede danske spillere har undgået møde med en seedet spiller i 1. runde ved VM, men derfra ser det straks sværere ud for mange af danskerne.

 

De danske spillere har torsdag fået svar på, hvem deres modstandere bliver, når de træder ind på banerne i Royal Arena til VM i København.

Lodtrækningen er foretaget, og cheflandstræner Kenneth Jonassen er ikke utilfreds med lodtrækningen, men han mener også, den kunne have gavnet spillerne endnu mere.

– Overordnet set er det en fair, men også hård lodtrækning. Hvis vi skal have succes og gå langt i turneringen, så skal vi spille op til vores allerbedste. Det er, som man forventer til et VM, men mange skal ud at overpræstere. Det er nogle store opgaver, de skal løse, men vi glæder os helt vildt, siger Jonassen.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Herunder vil der komme en gennemgang af alle de danske spilleres lodtrækning med ord fra cheflandstræneren. Overskriften hentyder til, hvem spillerne møder i deres første kamp. Nogle spillere er med fra 1. runde, mens andre først træder ind i mesterskabet i 2. runde.

Herresingle:

Viktor Axelsen (1. seedet) vs Nhat Nguyen

– Viktor har fået en relativ svær og hård lodtrækning. Han møder ene af kendte navne hele vejen igennem. Nogle af dem, som han kan møde, er ikke blevet testet og står formentlig helt friske, når de skal møde Viktor. Det bliver en spændende udfordring, som kunne have været sværere, mens det omvendt kunne have været mere spiseligt. Jeg synes, det er værd at nævne Christo Popov i 2. runde, da han er en tricky modstander. Efterfulgt af Chou Tien Chen og derefter Loh Kean Yew eller Prannoy H.S. i en kvartfinale. For Viktor gælder det helt klart om at have fokus på den enkelte kamp og ikke se så meget videre, siger Jonassen.

 

Anders Antonsen (12. seedet) vs Misha Zilberman

– Anders har fået en fornuftig 1. runde til at spille sig ind i mesterskabet. Derfra bliver det rigtig svært. Zhao Jun Peng eller NG Tze Yong er måske ikke så kendte i offentligheden, men det er to verdensklassemodstandere. NG slog Viktor ud af All England, og Zhao vandt bronze ved seneste VM. Det er en lodtrækning, hvor Anders hurtigt skal spille sit allerbedste, siger Jonassen.

 

Rasmus Gemke vs Mark Caljouw

– Gemke er useedet, så at skulle møde Caljouw i 1. runde er en rigtig god lodtrækning. Det er positivt ikke at møde en seedet i første kamp. Derefter venter Shi Yu Qi, som er en stor størrelse og en, der spiller godt til de store mesterskaber. Der er mulighed for revanche fra sidste VM, hvor de mødtes i 2. runde. Jeg er bare glad for, vi ikke har danskerne i samme ottendedel, siger Jonassen.

Se hele lodtrækningen i herresingle her.

 

Damesingle:

Mia Blichfeldt (15. seedet) sidder over i første runde. Møder i anden runde vinderen af kampen mellem Rachael Darragh og Doha Hany

– Det er en svær, men okay lodtrækning. Mia får en kamp til potentielt at spille sig ind i mesterskabet, hvor hun skal være fuldt fokuseret inden mødet med den bedste kinesiske spiller i form af Chen Yu Fei (3. seedet). Det er dog en spiller, Mia har spillet godt imod tidligere, så der er muligheder, selvom det bliver en hård kamp. Jeg hæfter mig ved, at hun undgår nogle af de stærke useedede spillere i første kamp, siger Jonassen.

 

Line Kjærsfeldt vs Wen Yu Zhang

– Den canadiske spiller er en lidt tricky modstander. Det er virkelig en lodtrækning, hvor Line skal have fokus på første kamp. Vi kunne have løbet ind i en seedet spiller, men det har vi generelt undgået for vores useedede spillere. Jeg kunne sagtens have placeret os bedre steder, men jeg kan ikke tillade mig at sige, det er helt skævt, siger Jonassen.

 

Line Christophersen vs Ines Lucia Castillo Salazar

– Line møder en spiller fra Peru, hvilket må siges at være en god lodtrækning i 1. runde. Derefter skal Line op imod en verdensstjerne i Tai Tzu Ying i 2. runde. Line er useedet, så det er sådan, det nogle gange er, men det bliver forhåbentlig et spændende møde, siger Jonassen.

Se hele lodtrækningen i damesingle her.

 

Herredouble:

Kim Astrup/Anders Skaarup (11. seedet) sidder over i første runde. Møder i anden runde vinderen af kampen mellem Nyl Yakura/Adam Dong og Alexander Dunn/Adam Hall

– Kim og Anders har fået en rigtig fornuftig lodtrækning. De har en god test mod et skotsk eller canadisk par i første kamp, inden der venter et møde med malaysierne Ong og Teo. Skulle vi selv vælge en af øverste otte par, vi kunne trække, så ville vi nok også foretrække Ong og Teo frem for et af de kinesiske toppar. Så dem skal der være fokus på, inden vi kigger længere frem i lodtrækningen, siger Jonassen.

 

Lasse Mølhede/Jeppe Bay vs Ivan Rusev/Iliyan Stoynov

– Jeppe og Lasse er useedede og kunne møde alle i 1. runde undtagen Kim og Anders. Så det er absolut godkendt at trække et bulgarsk par i første kamp. Derefter bliver det svært mod de regerende verdensmestre i Chia og Soh, men det kan også give startnerver hos dem at spille første kamp som verdensmestre, siger Jonassen.

Se hele lodtrækningen i herredouble her.

 

Damedouble:

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard vs Catherine Choi/Josephine Wu

– Sara og Maiken har fået en fornuftig lodtrækning, i forhold til de er useedede. Besejrer de parret fra Canada, så bliver det mod et japansk par. Generelt har vi det okay mod japanske par, så det kunne have været meget værre. Det er det, jeg forholder mig til. En lodtrækning med muligheder, siger Jonassen.

Se hele lodtrækningen i damedouble her.

 

Mixeddouble:

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje (11. seedet) sidder over i første runde. Møder i anden runde vinderen af kampen mellem Nyl Yakura/Crystal Lai og Yang Po-Hsuan/Hu Ling Fang

– En hård lodtrækning for Mathias og Alexandra. De må forvente at skulle møde taiwaneserne, som de har mødt tidligere og slået men ofte i en hård tresætskamp. Så det er en hård start. De skal starte på højeste niveau, og så skal de fortsætte der. For derefter kan der vente et møde med OL-guldvinderen Huang Dong Ping, som har fået ny makker i Feng Yan Zhe, og de har for nylig vundet Australian Open. Det her var måske ikke en ønskelodtrækning, men der ligger en del par i mixeddouble, som kan gøre livet surt for enhver, siger Jonassen.

 

Mathias Thyrri/Amalie Magelund vs Hee Yong Kai Terry/Tan Wei Han Jessica

– Hård kamp i 1. runde for Mathias og Amalie. Det bliver en stor udfordring mod parret fra Singapore, og det er det, som der skal være fokus på. Igen kunne det se værre ud, når de er useedet, men det er et af de sværere useedede par og et par, som vi kender rigtig godt, siger Jonassen.

Se hele lodtrækningen i mixeddouble her.

 

VM i badminton spilles i Royal Arena den 21.- 27. august 2023, og det er femte gang i historien, at Danmark er vært for verdensmesterskabet.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender alle dage fra verdensmesterskabet.Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,