Badmintonphoto

Jonassen har høje forventninger til VM på hjemmebane: – Vi glæder os rigtig meget

August 19, 2023 20:14 Skrevet af

Det danske landshold havde første træning i Royal Arena lørdag aften frem mod det forestående VM i København. 

Kenneth Jonassen ser med stor begejstring frem mod verdensmesterskaberne på hjemmebane i Royal Arena i København, og fortæller at han og spillerne er rastløse efter at komme i gang. 

–  Vi er ved at være en lille smule rastløse og glæder os egentlig bare til at komme i gang, det har været en lang uge, når der ikke er normal rejsetid, som vi plejer at bruge et par dage på, så vi glæder os rigtig meget til at komme i gang på mandag, sagde Kenneth Jonassen umiddelbart efter træningspasset i arenaen. 

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Den danske landsholdslejr havde lørdag aften første træning i hallen. Forholdene i hallen levede op til de forventninger Kenneth Jonassen havde til en arena og et mesterskab af det format det kommende VM i Royal Arena vil byde på.

– Først og fremmest så er arenaen altså virkelig lækker, fed akustik derinde, godt træf på bolden, godt lys, fedt gulv, alle de ting vi godt kan lide, sagde den danske landstræner. 

Der er dog enkelte komplikationer ved at spille i en arena af Royal Arenas størrelse.

– Der er en lille smule vind, og det er en stor arena, som ikke er sportsspecifik. Det havde vi også forventet, og vi må også forvente i løbet af ugen, at forholdene potentielt ændrer sig en lille smule, i og med at der kommer flere og flere tilskuere. Det er en del af at spille et stort mesterskab i en stor arena, tilføjede Kenneth Jonassen. 

Landsholdet har i deres VM-træning hjemme i Brøndby Hallen forsøgt at simulere forholdene og stemningen til et verdensmesterskab ved at spille på samme underlag som i Royal Arena, og spille høj musik, for at forberede sig på stemningen i hallen. Kenneth Jonassen satte i forlængelse af dette ord på holdets forberedelser frem mod et VM på hjemmebane. 

– Det er vigtigt at have respekt for størrelsen, men lige dele respekt, og så stor glæde som overhovedet muligt. Der er blevet brugt nogle ressourcer på netop det at spille på hjemmebane med publikums støtte bag sig, hvor bølgerne kan gå højt når det går godt, men det kan også potentielt blive en lille smule stille, hvis det ikke går som forventet. Men det allervigtigste er at glæde sig til at skulle spille foran det danske publikum på hjemmebane til et VM, det er en helt unik oplevelse, sagde Kenneth Jonassen. 

Mange danske badmintonfans har høje forventninger til de danske spilleres præstationer og håb om medaljehøst på det danske landshold. Landstræneren selv ønsker sig ligeledes gode præstationer, men om udfaldet af kampene går de danske spilleres vej er ikke af højeste betydning hos Jonassen, så længe præstationen er godkendt.

– Jeg ønsker mig rigtig mange ting. Men i sidste ende kan jeg koge det ned til; gode personlige præstationer af spillerne, spiller vi op til vores bedste men møder på dagen nogen der er bedre, og har marginalerne i mod os, så kan jeg sagtens leve med det, jeg går meget op i, at den personlige præstation bliver så god muligt, sagde Kenneth Jonassen.

Er du forhindret i at deltage i hallen, så finder du her TV2 Sports fulde sendeplan for VM i København. Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,