Her kan du læse om de danske kampe og høre spillernes tanker om resultat og forløb. Det blev til en succesfuld åbningsdag med fem danske sejre ud af fem mulige. 

 

I dag kl. 09.00 var ventetiden endelig forbi og VM i badminton kunne begynde i Royal Arena. Åbningsdagen bød på fem danske kampe i kategorierne: herresingle, herredouble og damedouble.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21. – 27. august

Viktor Axelsen (1. seedet) – Nhat Nguyen: 21-6, 21-11

– Jeg har det rigtig godt. Jeg føler, jeg stod rigtigt på banen derinde, og bevægede mig rigtig godt. Jeg følte mig godt tilpas, så jeg er meget glad for præstationen her i første runde, sagde Viktor Axelsen.

Axelsen sad tungt på kampen fra første bold, og havde overhånden i kampen i begge sæt. I morgen venter en tungere modstander for Viktor Axelsen i den unge franskmand, Christo Popov.

– De sidste par gange jeg har mødt ham, har han været en svær størrelse for mig, og jeg har været ude i torvene i nogle af kampene. Fysisk har jeg det bedre end de sidste gange, jeg har mødt ham. Det er en fed spiller at spille imod. En “up and coming” spiller fra Europa, og dem har vi brug for. Så jeg håber på en god kamp, siger Viktor Axelsen om morgendagens modstander.

Som de andre danske spillere i aktion mandag aften, er Viktor begejstret for Royal Arena og rammerne omkring VM i København.

– Royal Arena er en fantastisk kulisse. Det føles som et verdensmesterskab, og det er et verdensmesterskab værdigt. Jeg er rigtig glad for at være her og have mulighed for at spille et verdensmesterskab på dansk grund igen. Det er ikke alle, der får lov at prøve det to gange. Jeg nyder det, og glæder mig til en forhåbentlig god uge, men nu er mit fulde fokus på kampen i morgen, siger Axelsen afslutningsvis.

Anders Antonsen (12. seedet) – Misha Zilberman: 21-8, 21-15

– Det er en fed hal, fedt at komme op igennem gulvet. Jeg regner med, at det kun bliver federe herfra, når der kommer flere mennesker i hallen og endnu bedre stemning. Jeg er glad for endnu en oplevelse i Royal Arena, sagde Anders Antonsen om at spille første kamp i Royal Arena.

Antonsen sad på første sæt og overlod ikke meget initiativ til Zilberman. I andet sæt kom israeleren bedre ind i kampen, hvilket overlod plads til forbedring og en smule frustration over egen præstation hos Antonsen, der til trods for dette vandt kampen overbevisende i to sæt.

– Jeg havde heldigvis et godt forspring omkring 11 (i andet sæt, red), og derefter bliver det lidt noget mærkeligt noget. Det kommer til at tage rigtig lang tid derinde, meget lange pauser mellem duellerne og nogle spøjse point jeg taber, synes jeg, så han holder sig lidt inde i kampen, tilføjede Antonsen om sin egen præstation.

– Det var en god start, men der er bestemt plads til forbedring, siger Antonsen.

Anders Antonsen møder onsdag NG Tze Yong fra Malaysia i anden runde af VM i København.

Rasmus Gemke – Mark Caljouw: 21-18, 21-16

Gemke vandt sin første runde kamp ved VM i København efter to tæt spillede sæt på bane 3.

– Jeg synes generelt, at jeg holder ro på tingene, selvom det var en rigtig rodet kamp frem og tilbage. Intensiteten var høj derinde, som den altid er i en første runde. Jeg vidste godt, Mark ville bringe alt på bordet i dag, og det synes jeg også han gjorde, og han spillede en rigtig god kamp, men jeg synes, at jeg formåede at holde tingene i balance og ikke rigtig sætte det over styr, siger Rasmus Gemke efter sejren over hollandske Mark Caljouw.

– Hver en kamp tæller herinde, og en fed oplevelse, jeg er klar til at give den gas igen, siger Gemke afslutningsvis.

Rasmus Gemke møder Shi Yu Qi fra Kina i verdensmesterskabernes anden runde.

Læs også: Stor VM-optakt: Her er fakta på alle de danske deltagere

Jeppe Bay/Lasse Mølhede – Ivan Rusev/Iliyan Stoynov: 21-14, 21-15

– Vi var gode til at udnytte vinden derinde, ikke gøre det sværere end det var, og holde spillet rimelig simpelt og få gang i benene, siger Bay.

– Det var fantastisk at komme ind på banen og se alle de danske tilskuere. Det var fedt at komme i gang, og nu glæder vi os bare endnu mere til at spille på onsdag igen, tilføjer Mølhede.

Jeppe Bay/Lasse Mølhede vinder komfortabelt i to sæt over det bulgarske par. På onsdag møder de Aaron Chia/Soh Wooi Yik fra Malaysia.

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard – Catherine Choi/Josephine Wu: 21-12, 21-15

– Det betyder rigtigt meget, vi ville gerne ind og stå i den her arena igen. Så mange gange før har vi ikke oplevet, at der er så mange mennesker, når vi spiller, siger Thygesen.

– Vi har været meget fokuseret på, hvad vi skulle ind og gøre i dag, og jeg synes vi lykkedes godt med det, siger Fruergaard.

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard vinder overbevisende første kamp til verdensmesterskaberne i Royal Arena foran et veloplagt dansk publikum. I anden runde møder den danske damedouble Rin Iwanaga/Kie Nakanishi fra Japan.

Klik her for at få det fulde overblik over tirsdagens kampprogram.

VM i badminton spilles i Royal Arena den 21. – 27. august, og det er femte gang i historien, at Danmark er vært for verdensmesterskabet.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender alle dage. TV2’s sendeplan finder du her.