Tilskuere VM 2023 i Royal Arena, ShaoChen.
ShaoChen Yang, Badminton Danmark

Guldberg Skole på udflugt til VM: – Vi har glædet os rigtig meget

August 21, 2023 15:02 Skrevet af

Det er ikke hverdag for 6. årgang på Guldberg Skolen at have VM på tavlen, men mandag stod der badminton i Royal Arena på skoleskemaet.

 

VM-feberen har ramt København. Mandag lød startskuddet til en uges badmintonfest i Royal Arena med 63 kampe alene på åbningsdagen. En håndfuld af de kampe var 6. klasse på Guldberg Skolen på tilskuerrækkerne til, og det havde eleverne set frem til. 

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

– Jeg har glædet mig ret meget, så jeg tænker, at det er dejligt, siger Olivia fra 6.klasse. 

Klassekammeraten Ellen delte ligeledes Olivias entusiasme for udflugten og oplevelsen, og mesterskabets størrelse vækkede begejstring og benovelse hos hende. 

– Jeg har ikke prøvet noget som det her før, sådan et stort event, siger Ellen. 

Foruden de to elever og deres klassekammerater havde pigerne deres matematiklærer Kenneth Bjerg med sig på turen fra skolen på Nørrebro til arenaen på Amager. Kenneth har i forberedelserne til dagens udflugt talt med eleverne om mesterskabets betydning, og hos mange af eleverne vakte det stor glæde, da beskeden om en udflugt til et VM og en stor arena blev givet. For enkelte af eleverne var dagens tur deres første møde med badminton.

– Der var nogle, der nærmest ikke vidste, hvad badminton var, og så er der nogle, der tænker: ‘Fedt med et stort event, der bliver transmitteret til hele verden’. Mange af dem har aldrig prøvet at være i Royal Arena, så at komme ud til et så stort arrangement, det er noget særligt, fortæller Kenneth Bjerg. 

Læs også: Stor VM-optakt: Her er fakta på alle de danske deltagere

I undervisningen er badminton og ekskursionen til VM ligeledes blevet inkorporeret. Matematiklæreren Kenneth har brugt badmintonbanen som genstand for matematisk undersøgelse.

– Vi har i matematiktimerne arbejdet med badmintonbanen som udgangspunkt for geometri og former og regnet lidt på nogle forskellige arealer, afstande osv. Så på den måde har vi prøvet at forberede eleverne lidt på, hvad det er vi skal ud til, og vi har set et YouTube klip hist og her og talt lidt om, hvad der er af traditioner for dansk badminton, tilføjer matematiklæreren. 

Udflugten og mødet med badminton for eleverne har tjent indtil flere formål og givet eleverne en særlig oplevelse væk fra deres hverdag på skolen på Nørrebro. Klassens trivsel og et afbræk fra skolebænken var blandt andet hovedformål med turen. 

– Ideen var at få en god tur, blive rystet lidt sammen og få en helt speciel oplevelse med VM i badminton, som man ikke lige kan komme til hver dag, siger Kenneth Bjerg.

Få overblik over det fulde kampprogram her

Turen synes at være en succes, og det var en glad flok af 6. klasse elever, der mødte Royal Arena mandag formiddag. Til trods for den store begejstring og den succesfulde tur, var Ellen og Olivia ikke overbeviste om, at dagens oplevelser ville få dem til at samle ketcher og fjerbold op i fritiden. Hvorvidt deres klassekammerater beder deres forældre sende dem til badminton i den lokale hal vides ikke, men turen til Royal Arena på VM’s første dag var en af de bedre for 6. klasse på Guldberg Skolen. 

Hvis du vil begynde til badminton så find en klub nær dig her

Er du modsat 6.klasserne forhindret i at deltage i hallen, så kan du finde TV2 Sports sendeplan for VM i København her.

 Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,