Astrup/Skaarup. Japan Open final 2022
Badmintonphoto

Sådan forløb de danske VM-Kampe onsdag

August 23, 2023 07:00 Skrevet af

Endnu en dag overstået i Royal Arena til verdensmesterskaberne i badminton. Onsdag havde vi nok engang en håndfuld danskere i kamp, for nogle blev det første gang, de prøvede kræfter med Royal Arena, mens anden tur i manegen ventede for langt de fleste.

 

Tirsdag bød på flere spændende kampe og mere dansk succes. Vi måtte se Mathias Thyrri/Amalie Magelund forlade turnering efter nederlag i første runde, mens Line Christophersen, Line Kjærsfeldt, Mathias Christiansen/Alexandra Bøje, Viktor Axelsen og Mia Blichfeldt alle avancerede til næste runde. 

Onsdag bød på hele syv danske kampe i kategorierne: herresingle, damesingle, herredouble og damedouble.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard – Rin Iwanaga/Kie Nakanishi: 17-21,22-20,23-21

– Jeg er mega ærgerlig, jeg synes det er så ærgerligt, at vi ikke får den til sidst. Vi har nogle få chancer vi ikke får eksekveret på desværre. Det er jo det, der gør, at det er sjovt at se sport, at det er uforudsigeligt, sagde Maiken Fruergaard.

En hæsblæsende kamp på godt og vel en halvanden time, hvor særligt tredje sæt bølgede frem og tilbage, men desværre endte med et udfald til det japanske pars fordel.

– Vi prøver at minde hinanden om, at vi skal blive ved og ved, selvom der godt kan være nerver på til sidst, og man gerne bare vil have den klappet i gulvet, sagde Thygesen.

Anden runde blev exit for den danske damedouble. Ærgrelsen til trods, kan Thygesen/Fruergaard se tilbage på oplevelserne ved VM i København med stor glæde.

– Det har været helt fantastisk. Det er virkelig fedt at spille en onsdag formiddag, og så have så meget der sidder og hepper på en, det er sjældent vi gør det. Vi sætter stor pris på det, det har virkelig været fedt. En kæmpe oplevelse, sagde Fruergaard afslutningsvis.

Læs også: Legende træf: tidligere danske VM-finalister samlet i Royal Arena

Line Christophersen – Tai Tzu Ying (4.): 16-21,13-21

Anden runde blev endestation for Line Christophersen ved dette års VM. Tai Tzu Ying vandt komfortabelt i to sæt i en kamp, hvor Christophersen i perioder af første sæt spillede lige op med den taiwanesiske verdensstjerne, mens Ying sad tungt på andet sæt.

– Jeg føler egentlig jeg spiller en fin kamp, og er med i største delen af første sæt, sagde Line Christophersen.

Line Christophersen forholdte sig i interviewet til Badminton Danmark efter kampen til, hvad hun kan tage med sig videre nederlaget til trods.

– Helt klart tålmodighed og variationen af at skulle spille hele banen og være klar på at sætte et godt tempo men stadig være rolig i duellerne, tilføjede Line Christophersen.

Nederlaget til trods har Royal Arena og VM på hjemmebane været en stor oplevelse for den 23 årige singlespiller.

– Det har været mega fedt og en kæmpe oplevelse at spille herinde. Mega fedt at så mange er mødt op, og står og hepper, sagde Christophersen.

Læs også: Sådan forløb de danske VM-kampe tirsdag

Rasmus Gemke – Shi Yu Qi (8.): 13-21, 8-21

Det endte desværre med en komfortabel sejr til kinesiske Shi Yu Qi og et farvel til Rasmus Gemke i anden runde ved dette års VM. Den kinesiske nummer otte i verden sad på det meste af kampen, og det var svært for Gemke at finde fodfæste i en flot præstation af Shi Yu Qi.

– Han dominerede fra start til slut. Jeg hang i, så godt jeg kunne, men det var svært at bryde hans rytme, sagde Gemke.

Shi Yu Qi og Rasmus Gemke har nu tørnet sammen fire gange. Tre gange har kineseren trukket sig sejrrig ud af opgørerne, mens Gemke har en enkelt sejr fra China Open i 2019, da Shi Yu Qi trak sig efter første sæt.

Kunne du tænke dig at spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Line Kjærsfeldt – Han Yue (9.):  13-21, 21-14,14-21 

Han Yue satte sig tungt på kampens første sæt, og vandt det komfortabelt. Line Kjærsfeldt formåede at vende kampen, og hun vandt et flot og overbevisende andet sæt, dog var marginalerne i mod hende, og hun forlader verdensmesterskaberne efter anden runde.

– Der var en del forskel på siderne. Den side jeg starter på er lidt hurtigere og sværere at spille på bagbanen, og det finder jeg ud af i andet sæt, hvor jeg får lov til at køre hende rundt, sagde Kjærsfeldt.

I ærgrelsens stund kunne Line Kjærsfeldt alligevel glæde sig over oplevelsen ved at spille et VM på hjemmebane foran et flot og veloplagt publikum i Royal Arena.

– Det har været absurd fedt i det her set-up. Når man bliver hejst op foran publikum, det er svært at beskrive. Jeg er mega ked af, jeg ikke får lov at gøre det igen i morgen, sagde Kjærsfeldt.

Klik her for det fulde overblik over onsdagens kampprogram.

Anders Antonsen(12.) – NG Tze Yong: 24-22,21-16

Efter to sæt avancerer Anders Antonsen sikkert videre til tredje runde ved VM i Royal Arena. En flot spillet kamp med mange lange bolde. Første sæt var en sand gyser, som endte i Antonsens favør, mens den danske herresingle var mere i kontrol i andet sæt, og sikkert kunne gå videre til mesterskabernes tredje runde.

– Sindssygt spændende og tæt kamp mod en rigtig svær modstander, så jeg er super glad for sejren i dag, sagde Antonsen.

– Første sæt blev enormt tæt og nervepirrende, og jeg synes, at andet sæt bærer præg af, at vi begge mentalt stadig er lidt i første sæt, fordi det var så spændende som det var, så det var med, at kunne holde fokus i andet sæt, og det synes jeg, at jeg lykkes med, tilføjede Antonsen.

I morgen venter en svær modstander i Lee Zii Jia fra Malaysia, som har fået en forrygende start, ved at slå femteseedede Jonatan Christie i første kamp og en komfortabel sejr over canadiske Brian Yang i anden kamp.

– Utroligt svær kamp, han kan spille helt fantastisk, det er jeg helt bevidst om, han har fået tur i den, sagde Antonsen afslutningsvis.

 

Jeppe Bay/Lasse Mølhede – Aaron Chia/Soh Wooi Yik: 21-18, 14-21, 16-21

Jeppe Bay/Lasse Mølhede var tæt på at hive en formidabel sejr og et stort resultat hjem, men måtte se sig slået i tre sæt af det malaysiske fjerdeseedede doublepar.

– Det er en blandning af skuffelse og ærgrelse, fordi vi havde mulighederne for at slå dem i dag. Samtidigt så spiller vi vanvittigt godt langt hen ad vejen, og de ting vi har snakket om inden kampen lykkes vi rigtig godt med. Endnu engang så er det sindssygt fedt at spille i den her kulisse, og stor tak til alle danskerne der kom, sagde Mølhede efter kampen.

– Vi kan tage det med, at vi presser nogle af de bedste i verden igen, det er bare ærgreligt, at vi ikke slår dem i dag, jeg føler at vi havde dem, hvor ville have dem, tilføjede Jeppe Bay.

Efter et flot første sæt i danskernes favør, måtte Jeppe Bay/Lasse Mølhede se sig slået i to spændende sæt, hvor de i perioder havde initiativet i kampen.

 

Kim Astrup/Anders Skaarup – Alexander Dunn/Adam Hall: 21-12, 21-12

Den danske herredouble skulle vente helt til onsdag, men meldte sig ind til VM i København med maner onsdag aften. To korte sæt i en kamp der varede sammenlagt en halv time, var alt hvad Kim Astrup/Anders Skaarup behøvede mod skotske Dunn/Hall.

– Jeg synes vi håndterede det godt, og vi nød at spille derinde, og heldigvis gik det også godt i to sæt, sagde Kim Astrup.

– De (publikum) var med os, og de holdte med os hele vejen, tilføjede Astrup.

Torsdag møder den danske herredouble syvendeseedede Ong Yew Zin/Teo Ee Yi fra Malaysia. Et double par Astrup/Skaarup kun en gang før er stødt på, i et opgør hvor malaysierne vandt efter tre sæt til China Open i 2019.

 

VM i badminton spilles i Royal Arena den 21. – 27. august, og det er femte gang i historien, at Danmark er vært for verdensmesterskabet.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender alle dage. TV2’s sendeplan finder du her

Følg Badminton Danmark på Instagram og på Facebook.Tags: , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , ,