Badminton Danmark - Holland - Frivillige - Frivillig -Rik Westeneng - Espen Oude Brunink -
Badminton Danmark

Hollandsk VM-frivillig: Jeg elsker, at alle kender hinanden og alle siger hej

August 26, 2023 09:58 Skrevet af

De guider, hjælper og løser alverdens opgaver. Frivillige er altid uundværlige, når vi afholder store mesterskaber i Danmark. Og VM, som netop nu kan opleves i Royal Arena, er ingen undtagelse.

 

587.

Så mange frivillige bidrager til afviklingen ved VM i badminton i uge 34.

Det svarer til næsten en tredjedel af indbyggerne på Læsø. Og det er vel at mærke uden at tælle alle de frivillige, som har hjulpet med tilblivelsen af VM 2023 før selve VM-ugen og de mange frivillige linjedommere med.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Fælles for dem alle er, at de er med til at sørge for, at vi kan afholde et så stort mesterskab i Danmark. Og for Espen Oude Brunink på 17 år er det en stor oplevelse at få lov til at være med til. Han har taget turen fra Holland til Danmark for at være frivillig sammen med sin ven.

– Min mor så på Instagram, at vi kunne melde os som frivillige, og det var bare helt perfekt. Det er en utrolig sjov oplevelse. Vi kan gå ind og arbejde i Players Lounge, hvor alle de største stjerner i verden er. Det er så cool. Det er også fedt at se dem spille og derefter tale med dem nogle gange, siger Espen, da vi talte med ham.

Vil du være frivillig til en af Badminton Danmarks events? Så læs mere her og tilmeld dig

Espens jævnaldrende ven Rik Westeneng supplerer.

– Det er fantastisk. Vi laver en masse forskellige ting her. Vi forbereder mad og servicerer spillerne i Players Lounge, linjedommerne, de frivillige og mediefolkene. Og så ser vi spillerne ude backstage, og det er fantastisk, fordi vi har lige set dem på banen, og så går de lige forbi en

De to drenge bor tæt på Utrecht, og sammen med Espens forældre kørte de til Danmark, hvor de i VM-ugen bor i Nordhavn. Og måske er det ikke sidste gang, at vi ser hollænderne til badminton på dansk grund.

– Jeg ville elske at komme tilbage til et dansk badmintonevent som frivillig. Jeg elsker, at alle kender hinanden og alle siger hej, så det er en meget venlig stemning, der er her, siger Espen Brunink.

Kunne du tænke dig at spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Tilbage i 2018 blev det besluttet, at VM i 2023 for femte gang ville blive afholdt i Danmark. I selve buddet, som Badminton Danmark i samarbejde med Københavns Kommune, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen sendte af sted, og som har dannet grundlag for at vælge Danmark som værtsnation, blev der lagt vægt på den unikke frivillighedskultur, vi har i Danmark.

Der er nemlig stor opbakning til mesterskaber her i Danmark, hvilket 70-årige Else Aarøe er et godt eksempel på. Hun er frivillig for tredje gang til et badmintonevent på dansk jord.

– Jeg skal være her hele ugen, så jeg kommer til at lave lidt forskelligt. Badminton har altid været en stor interesse for mig, og jeg er glad for at kunne give lidt tilbage til sporten og føle, at jeg gør en forskel. Så jeg gør noget godt for andre, men også for mig selv, når jeg er frivillig til VM, fortæller hun.

Tusind tak til alle de frivillige som har valgt at bruge deres tid og kræfter på at hjælpe os med at gøre VM 2023 til virkelighed.

Hvis du vil med helt tæt på kampene, spillerne og bag kulisserne til VM, så kan vi anbefale dig at følge Badminton Danmark på FacebookInstagramTikTok eller YouTube-kanal. Sidstnævnte kanal har allerede nu flere videoer af opbygningen i Royal Arena, hvor du kan se, hvordan den bliver forvandlet fra en tom arena til en fremragende badmintonoplevelse for tilskuere og spillere.Tags: , , , , ,
Kategori: , , , ,