Kim Astrup, Anders Skaarup, VM, Royal Arena: Foto: Badmintonphoto
Kim Astrup/Anders Skaarup kan også ses i aktion ved VICTOR Denmark Open 2023. Foto: Badmintonphoto

Målsætning overgået på hjemmebane: – Et fantastisk godt VM

August 28, 2023 13:40 Skrevet af

Udover de danske VM-medaljevindere hæfter Badminton Danmarks elite- og sportschef sig også ved flere andre gode danske præstationer.

 

Den sidste fjerbold er slået i gulvet ved VM i badminton i København, og dermed er det tid til at gøre status for de danske præstationer på hjemmebane.

Med Kim Astrup og Anders Skaarups sølvmedaljer samt Anders Antonsens bronzemedalje slutter Danmark med tre medaljepoint for mesterskabet, hvilket var højere end målsætningen, som lød på to medaljepoint.

– Det har været et fantastisk godt VM. Det afgørende for os er, at vi når vores målsætning som nation. Vi måler os ikke på enkelte spilleres resultater. Jeg havde nok ikke set Kim og Anders få sølvmedalje, mens mange nok havde troet, Viktor ville tage en medalje. Vi skal bare glæde os over, vi igen nåede vores målsætning og leverede spil og resultater, som har begejstret badmintonfans i hele Danmark, siger Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom.

Læs også: Kim Astrup/Anders Skaarup vinder sølv ved VM i Royal Arena

Det er første gang siden 2013, at Danmark vinder en sølvmedalje i herredouble, og det siger ifølge Jens Meibom en del om den præstation, som Astrup og Skaarup har leveret gennem ugen.

– Jeg under virkelig Kim og Anders den sølvmedalje, og det er et resultat, som absolut ingen havde regnet med på forhånd. De har knoklet igennem så mange år og er beviset på, at man aldrig skal give op. De føjer sig nu til rækken af VM-legender, og deres billede skal nu op og hænge på NETC. På eliteprogrammets vegne er det superfedt, at vi fik en medalje i en doublekategori.

– Det her VM har desuden været et kæmpe skridt i den rigtige retning for Anders Antonsen, som har døjet med skader. Jeg er meget glad på hans vegne og er sikker på, han vil kæmpe om flere medaljer i fremtiden, siger Jens Meibom.

Læs også: VM i Royal Arena er slut: Sådan endte finalerne

Elite- og sportschefen sender desuden rosende ord af sted til andre danske spillere, som leverede flot spil ved mesterskabet, selvom det ikke blev til en medalje i Royal Arena.

– Der har været mange spillere, som har leveret rigtig fine præstationer, og spillet op til deres niveau, og vi har ved dette VM vist, at flere danske spillere kan kæmpe med om medaljer. Udover Kim og Anders og Antonsen, er der selvfølgelig også Viktor Axelsen, men også Mathias Christiansen og Alexandra Bøje har vist et niveau, hvor det ikke er usandsynligt, de vinder en VM-medalje i fremtiden. Generelt vil jeg sige, der har været en fremgang i vores resultater i 2023, så jeg tillader mig at være positiv på dansk badmintons vegne, siger han.

Til sidst sender Jens Meibom også rosende ord mod alle dem, som dukkede op i Royal Arena i løbet af VM-ugen.

– Tusind tak for den store støtte, som spillere, trænere og hele den danske stab har fået. VM i København har været en uforglemmelig oplevelse, og den stemning, som de op til 10.000 tilskuere skabte, var med til at give spillerne et boost på banen. Vi er taknemmelige for den kæmpe støtte og oplevelse, vi fik i Royal Arena og håber omvendt, at spillernes præstationer ved VM i København har givet en masse børn og unge lyst til at prøve at spille badminton.

Klik her for at finde en badmintonklub nær dig

Danmark vandt 3 medaljepoint ved dette VM (Guld=3 point, Sølv=2 point, Bronze= 1 point).

Dermed blev Danmark (sammen med Thailand) den 4. bedste nation efter Korea (10 point), Kina (9 point) og Japan (4 point). Danmark slutter til gengæld foran store nationer som Indonesien (2 point), Indien (1. point), Malaysia (1 point) og Taiwan (0 point).

Næste år afholdes der ikke VM, da det er et OL-år. Både OL og det næste VM i 2025 finder sted i Paris.

For de danske spillere gælder det i næste uge Super 1000-turneringen China Open, som grundet covid-19 ikke har været afholdt siden 2019.Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,