Badmintonphoto

Nu begynder Badmintonligaen: Oprykkerne på svær opgave i 1. runde

August 31, 2023 08:00 Skrevet af

VM-sølvvinderen Kim Astrup er skiftet til Hvidovre og møder i første runde sin tidligere klub Højbjerg.

 

Så går det løs igen med Badmintonligaen.

Torsdag aften afvikles 1. runde, og det bliver et goddag til Hvidovre, som atter er at finde i Danmarks bedste række. Cheftræner Anders Kristiansen ser frem mod sæsonen med flere mål for øje.

– Jeg synes, vi har fået et fint hold, som kan være konkurrencedygtige på flere niveauer i ligaen. Vores første mål er ikke at rykke ned. Det andet mål er, at vi blander os i den midtergruppe af hold, som ligger uden for top-4. Desuden håber jeg på, at vores unge spillere vokser med opgaven i løbet af året og forhåbentlig kan blive endnu mere konkurrencedygtige, siger Hvidovre-træneren.

Læs også: Glæd dig: Programmet for Badmintonligaen 23/24 er klar

Oprykkerne kommer på en svær opgave i første kamp, når sidste sæsons grundspilsvindere fra Højbjerg venter i Aarhus. Op til sæsonen har Hvidovre dog fået tilgang af den nykårede VM-sølvvinder Kim Astrup, og det glæder Anders Kristiansen.

– Hans primære rolle bliver at skaffe sejre, men det bliver ikke det eneste. Han bliver den bærende kraft på holdet og skal vise vejen for andre i forhold til, hvordan man gør tingene, når man er professionel. Det er en vigtig opgave, og det er også derfor, han er der, siger Anders Kristiansen.

I de andre kampe i runden skal Aarhus AB et smut til Nordjylland for at møde de dobbelte mestre fra Vendsyssel, som har mistet Mathias Christiansen, men fået tilgang af Lasse Mølhede.

Sidste sæsons finalister fra Team Skælskør-Slagelse (TSS) skal på besøg hos bronzevinderne fra Skovshoved. Det bliver formentlig et lige så tæt opgør som sidste sæson, hvor TSS vandt 5-4 over Skovshoved i grundspillet.

Solrød Strand lå i store dele af sidste sæson til en plads i Final 4, men måtte tage til takke med en femteplads. I 1. runde skal de på besøg hos Værløse.

Sidste kamp er mellem Gentofte og Odense OBK. Her jagter Gentofte revanche, efter de sidste år tabte 2-7 i Odense.

 

1. runde af Badmintonligaen ser således ud:

Kl.18.30: Gentofte – RSL ODENSE OBK

Kl.18.30: Højbjerg/Via Biler – Hvidovre

Kl.18.30: Skovshoved – Team Skælskør-Slagelse

Kl.18.00: Vendsyssel – Aarhus AB

Kl.19.00: Værløse – Solrød StrandTags: , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,