Badmintonphoto

Kim Astrup/Anders Skaarup krydrede en flot sæson med endnu en stor finale i Hong Kong. Sara Thygesen/Maiken Fruergaard måtte desværre se sig slået i to sæt ved lørdagens semifinaler.

Kim Astrup/Anders Skaarup har for alvor fundet formen i 2023. Guld ved European Games, sejr i Canada Open, en sølvmedalje ved VM i København og nu finale i Hong Kong Open. 

Vil du se Kim Astrup/Anders Skaarup og de øvrige verdensstjerner live? Så køb din billet til Denmark Open 2023 presented by VICTOR her

I semifinalen mødte Astrup/Skaarup de femte seedede indonesiske veteraner Mohammad Ashan/Hendra Setiawan. Et par som danskerne historisk har haft svært ved, og forinden dagens kamp var nede med 1-7 i indbyrdes opgør. 

Den kedelige statistik blev der gjort noget ved i dag, hvor Kim Astrup/Anders Skaarup kunne tage sejren i tre sæt: 24-22,19-21,21-11. De første to sæt var enormt tætte og bølgede frem og tilbage. I tredje sæt var historien en anden, og den danske herredouble sad på sættet fra første bold. 

– Jeg synes egentlig ikke, at tredje sæt er så meget anderledes, andet end at Kim og Anders stoler mere på at blive ved og holde fast med det samme. I første sæt synes jeg stadigvæk, at vi har alt for meget respekt for dem, jeg synes, at vi i løbet af kampen lægger den respekt fra os, siger landstræner Thomas Stavngaard.

–  Vi har haft notorisk svært ved at spille mod dem, fordi de spiller så kompromisløst. Jeg synes tredje sæt er et resultat i, at de(Astrup/Skaarup) siger: der er et sæt tilbage, den skal bare have fuld hammer, tilføjer Stavngaard. 

Landstræner Thomas Stavngaard coachede den danske herredouble i finalen lørdag formiddag dansk tid. Den flotte sæson for det danske doublepar er ikke nogen overraskelse for landstræneren, som ser et godt koncept og en ro i Kim Astrup/Anders Skaarup. 

– Jeg synes de har et godt koncept i deres spil, og de har en god afbalanceret tilgang til tingene. De hviler rigtigt meget i sig selv, og de hviler også i, at de har fundet den måde de gerne vil spille på, fortæller landstræneren om Astrup/Skaarups flotte spil.  

Læs også: Kim Astrup/Anders Skaarup vinder sølv ved VM i Royal Arena

Kirkeklokkerne havde endnu ikke ringet otte lørdag morgen dansk tid, før Sara Thygesen/Maiken Fruergaard sendte første bold over nettet i en tæt spillet semifinale ved Hong Kong Open. 

Modstanderen i Hong Kong lød på syvende seedede Apriyani Rahayu/Siti Fadia Silva Ramadhanti fra Indonesien. Det viste sig at være en for stor mundfuld for den danske damedouble, der måtte se sig slået i to tætte sæt med cifrene 16-21,21-23. 

– Jeg synes de(Thygesen/Fruergaard) laver for nemme ketcherfejl. Jeg synes faktisk de er helt med. Jeg synes de laver flere fejl end modstanderne, som udfordrer os på ketcheren, fortæller Stavngaard om, hvad der blev udslagsgivende i damedouble semifinalen.

Thygesen/Fruergaard har spillet en flot turnering i Hong Kong, og kan tage meget med sig videre i sæsonen fra Super 500 turneringen.

– De taber første sæt i første kamp og er bagud 18-14 i andet sæt mod de to kinesere, men får alligevel hevet den hjem. Derfra har de egentlig bare spillet hammergod badminton, med det koncept de godt kan lide. Sara og Maiken har altid godt kunnet lide at spille i de her haller med vind, hvor folk ikke vil spille hele banen, hvor kampene bliver meget på ketcher, og der er de gode til at stå og spille kontra, fortæller Stavngaard afslutningsvis. 

For den danske herredouble Kim Astrup/Anders Skaarup venter der endnu et indonesisk doublepar i finalen i morgen. Danskerne møder i kamp fem ved søndagens finaler de sjette seedede indonesere Leo Rolly Carnando/Daniel Marthin.

Astrup/Skaarup har mødt indoneserne fem gange før og trukket sig sejrrigt ud af de tre af kampene. Sidst de mødtes var ved ottendelsfinalen i Malaysia Open i år, her vandt Kim Astrup/Anders Skaarup overbevisende 21-13,21-9 over de tidligere vindere af Singapore Open. 

Søndagens finaler ved Hong Kong Open kan du følge på TV2 Sport. TV2 Sports sendeplan finder du her

For det fulde overblik over lørdagens finaler klik her

Tags: , , , , ,
Kategori: , , , ,