Badmintonphoto

Efter en flot finale i tre sæt i Hong Kong kan Astrup/Skaarup nu tilføje en sejr ved Hong Kong Open til en i forvejen fornem sæson. 

Herredoublefinalen ved årets Hong Kong Open lod vente på sig, efter en maraton lang herresingle finale mellem indonesiske Christie og japanske Nishimoto. Da de to kamphaner langt om længe fik afgjort, hvor pokalen skulle stå, kunne den danske herredouble indtage bane 1 i Hong Kong Coliseum. 

Vil du se Kim Astrup/Anders Skaarup og de øvrige verdensstjerner live? Så køb din billet til Denmark Open 2023 presented by VICTOR her

Overfor Astrup/Skaarup stod det sjette seedede indonesiske par Leo Rolly Carnando/Daniel Marthin. Et par det danske doublepar har mødt fem gange før, og vundet de tre af kampene. Senest en overbevisende sejr i to sæt ved Malaysia Open i år. 

Finalen skulle vise sig ikke at være en gentagelse af ottendedelsfinalen i Malaysia, for Astrup/Skaarup skulle bruge tre sæt på at overvinde det indonesiske par.

– Det bliver en serve-kamp, hvor pointene hopper frem og tilbage, fordi folk går rimeligt hårdt. Det ændrer også på kampen, at man slet ikke må svippe fra nogen af siderne, det er det eneste, han(dommeren) vil dømme. Så det bliver en kamp, hvor folk går netkant, og så prøver man at snuppe den næste. Så det bliver lidt en serve-kamp fra begge sider, siger landstræner Thomas Stavngaard om kampens forløb og linjen fra dommeren. 

Kunne du tænke dig at spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Kim Astrup/Anders Skaarup vandt finalen i tre sæt: 21-10,22-24,21-19. Astrup/Skaarup er dermed den første danske herredouble til at vinde Hong Kong Open, siden Jesper Helledie/Steen Fladberg gjorde det i 1985. Sejren vakte begejstring hos den danske landstræner lige så vel som hos Astrup/Skaarup, der dog sad i en taxa med stor hast mod at nå en flyvemaskine hjem fra Hong Kong, da Badminton Danmark fangede Stavngaard telefonisk. 

– Vi venter alle sammen på, at vi lige kan få ro på og kigge hinanden i øjnene og sige tillykke, det har vi ikke nået endnu. Det er jo mega fedt, vi har lige talt om, at vi har en fornemmelse af, at vi er så meget bedre, fortæller Thomas Stavngaard fra en taxa mod lufthavnen i Hong Kong. 

Astrup/Skaarup har gang i en fænomenal sæson, og vandt søndag eftermiddag sæsonens anden Super 500 sejr efter tidligere på året at have vundet Canada Open. Foruden de to Super 500 sejre har sæsonen 2023 også budt på European Games guld og en VM-finale på hjemmebane i København. Den gode form skal den danske herredouble forsøge at tage med sig videre i sæsonen, det er Stavngaard ikke i tvivl om, at de kan, men at fokus videre også skal ligge andetsteds end på badmintonbanen.

– Det er vigtigt, at vi lige får slappet af, og så bare får lagt en lille smule træning ind det næste stykke tid. De skal selvfølgelig lige komme sig, og så tror jeg, at der måske ikke skal være så meget badminton men fokus på at få lavet noget fysisk træning. Men de kan gå på vandet i øjeblikket, fortæller Thomas Stavngaard afslutningsvis om det videre arbejde og den for nuværende følelse i lejren omkring Astrup/Skaarup. 

Læs også: Har knækket koden: Pigerne vælter ind

Kim Astrup/Anders Skaarups vej til sejr ved Hong Kong Open. 

Første runde:

Kim Astrup/Anders Skaarups(7.) – Rasmus Kjær/Frederik Søgaard: 21-13, 21-19.

Anden runde:

Kim Astrup/Anders Skaarups(7.) – Alexander Dunn/Adam Hall: 21-15,21-12.

Kvartfinale:

Kim Astrup/Anders Skaarups(7.) – Fang-Chih Lee/Fang-Jen Lee: 21-13,21-17. 

Semifinale:

Kim Astrup/Anders Skaarups(7.) – Mohammad Ashan/Hendra Setiawan(5.): 24-22,19-21,21-11.

Finale: 

Kim Astrup/Anders Skaarups(7.) – Leo Rolly Carnando/Daniel Marthin(6.): 21-10,22-24,21-19.

Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,