Allan Høgholm,Badminton Danmark
Allan Høgholm, Badminton Danmark

Lokalopgør og revanche-jagt: Optakt til fredagens kampe i Badmintonligaen

September 22, 2023 07:20 Skrevet af

Fredag aften byder på et Aarhus-derby, ligebyrdige opgør og mulighed for revanche, når fire spændende kampe venter i Badmintonligaens tredje runde. Få det fulde overblik her, hvor der allerede i går blev taget hul på runden. Se hvordan det gik Team Skælskør-Slagelse vs. Værløse i går nederst i artiklen. 

 

Et sandt arvefjendeopgør står for døren i Aarhus Badmintonhal, når Aarhus AB hjemme tager imod Højbjerg/Via Biler. Sidste års Grundspils 1’er fra Højbjerg/Via Biler er kommet godt fra start i årets grundspil med to vundne kampe ud af to mulige. Senest tog de en 6-3-sejr over RSL Odense OBK på hjemmebane.

Anderledes haltende har sæsonstarten været på den anden side af Fredensvang, hvor bysbørnene fra Aarhus AB er startet med to gange 1-8-nederlag til henholdsvis Vendsyssel og Team Skælskør-Slagelse. Ved sidste års kamp om Aarhus blev opgøret 7-2 i Højbjergs favør.

Klik her for at købe billet og se verdens bedste spillere ved DENMARK OPEN presented by VICTOR

Oprykkerne fra Hvidovre snuppede på overraskende vis en fornem 6-3-sejr over Solrød Strand på hjemmebane i Hvidovre Hallen med det nye liga set-up. Mathias Thyrri, Rikke Søby, Hans-Kristian Vittinghus og resten af Hvidovre skal forsøge at holde fast i det momentum, når de fredag aften tørner sammen med sidste års bronzevindere  fra Skovshoved på Krøyersvej nord for København.

Skovshoved har lagt godt fra land med to sejre ud af to mulige, og senest hev de en tæt sejr på 5-4 hjem i lokalopgøret mod Gentofte. Her var det blandt andet to overbevisende sejre i single kategorierne fra henholdsvis Mads Christophersen og Kristin Kuuba, der var udslagsgivende for, at årets anden holdkamp gik Skovshoveds vej. Skovshoved skal tage det flotte spil med sig til Hvidovre, for oprykkerne ved vestvolden lægger sig ikke uden kamp.

Klik for at se stillingen i Badmintonligaen her

I Odense jagter de genoprejsning ovenpå sidste uges nederlag i Højbjerg. Det kan vise sig at blive en svær opgave for RSL Odense OBK, for i dag venter sidste års Final 4-guldvindere Vendsyssel. Vendsyssel er startet sæsonen 2023/2024, hvor de slap i sidste års finale. To sejre ud af to mulige, 21 point, en imponerende score på 15-3 og en førsteplads i ligaen er øjebliksbilledet i det nordjyske.

Anderledes blandet har sæsonstarten været for RSL Odense OBK. Fynboerne lagde ud med en tæt holdkamp nord for København, hvor de tog en 5-4 sejr hjem fra Gentofte, inden de tirsdag tabte 3-6 til Højbjerg. Nu venter guldvinderne som sagt, og hvis det ikke var en stor nok mundfuld i sig selv, så hjælper sidste års resultat ikke på det. Her tog RSL Odense OBK hjem fra Skagen med en øretæve på 0-9, hvor Simona Pilgaard stod for fynboernes eneste vundne sæt. Sara Thygesen, Maiken Fruergaard, William Kryger Boe, Camilla Martens og resten af RSL Odense OBK skal fredag aften spille op til deres bedste, hvis de hjemme i OBK-hallen skal tage revanche over de formstærke vendelboer.

Kunne du tænke dig at spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Det har været stolpe ud for Gentofte i sæsonstarten på årets Badmintonliga. Begge sæsonens to første holdkampe blev tabt med 4-5, og nu søger de genoprejsning i sæsonens tredje holdkamp på udebane mod Solrød Strand. Det er dog ikke kun Gentofte, der skal forsøge at finde fodfæste og hente sæsonens første ligasejr fredag aften i Solrød. Det skal hjemmebaneholdet også.

Det har ikke været nogen drømmestart for sidste års grundspils 5’ere fra Solrød, som har tabt sæsonens første to holdkampe. Sæsonåbneren bød på et snævert 4-5-nederlag til Værløse, inden de tirsdag tabte til oprykkerne fra Hvidovre. Fredag byder sig en mulighed for begge hold til at få vendt den kedelig sæsonstart og skabe grundlag for sæsonen fremad. Sidste års opgør de to hold imellem var en tæt affære med flere kampe i tre sæt, som Solrød Strand vandt med 6-3. Blandt andet på baggrund af tætte sejre i damedoublekategorien af Mia Blichfeldt/Alexandra Bøje. Hvis dette års opgør bliver en gentagelse af sidste års kampe, har de fremmødte en spændende holdkamp foran sig fredag aften i Solrød.

Læs også: Har knækket koden: Pigerne vælter ind

Team Skælskør-Slagelse var allerede i går i kamp mod Værløse. Her blev det til en 6-3-sejr for de forsvarende sølvvindere, og de fik dermed fulgt op på års opgør mod Værløse, hvor de vandt med 7-2. Det virkede til, at TSS ramte den helt rigtige opstilling, da de tog alle seks kampe i to sæt, mens de tabte to tre-sæts-kampe. Ties van der Lecq/Alyssa Tirtosentono var de eneste TSS’ere, som måtte se sig slået i to sæt.

Med sejren indtager TSS Badmintonligaens førsteplads inden aftenens kampe. 

Førstepladsen indtages efter to sejre og et nederlag i sæsonens første tre runder. I første kamp led de dog et nederlag på 3-6 til storholdet Skovshoved, mens man i anden holdkamp vandt overbevisende 8-1 over Aarhus AB og tog en pointhøst på 11.

Omvendt har den københavnske forstadsklub startet sæsonen med to nederlag og en sejr. I første kamp hev de en tæt 5-4-sejr hjem mod Solrød Strand blandt andet bag to herredoublekampe vundet i tre sæt af henholdsvis Andreas Søndergaard/Mads Thøgersen og Emil Hybel/Mads Emil Christensen. I sæsonens anden holdkamp tabte de noget forventeligt 2-7 til topholdet Vendsyssel. Værløse skal forsøge at revanchere sidste års nederlag, når de gæster Team Skælskør-Slagelse, og noget tyder på et tæt og spændende opgør.

Savner du et overblik over programmet for Badmintonligaen? Klik her

Fredagens holdkampe i Badmintonligaen:

Kl.19.00: Team Skælskør-Slagelse – Værløse: 6-3

Kl.18.30: Skovshoved – Hvidovre

Kl.18.30: RSL Odense OBK – Vendsyssel

Kl.18.30: Aarhus AB – Højbjerg Via/Biler

Kl.19.00: Solrød Strand – GentofteTags: , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,