Badmintonphoto

To rene danske opgør i 1. runde ved VICTOR DENMARK OPEN

September 26, 2023 12:24 Skrevet af

Flere svære modstandere venter for danskerne i første runde, hvor Rasmus Gemke møder den regerende verdensmester, mens Kjær og Søgaard møder et kinesisk par, som er andenseedet.

 

Ikke bare én, men to rene danske kampe er der at glæde sig til, når VICTOR DENMARK OPEN 2023 begynder om præcis tre uger i Odense.

Tirsdag blev der trukket lod til Super 750-turneringen, og her blev det offentliggjort, at førsteseedede Viktor Axelsen møder Magnus Johannesen i første kamp. Det andet rene danske opgør finder vi i damesingle, hvor Mia Blichfeldt har trukket Line Christophersen.

Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN her

Første runde ved VICTOR DENMARK OPEN afvikles tirsdag den 17. oktober og onsdag 18. oktober. Derfor bliver alle 10 danske kampe ikke spillet samme dag.

Få overblikket over de danske spilleres modstandere i første runde:

Herresingle:

  • Viktor Axelsen (1. seedet) – Magnus Johannesen

Det er Magnus Johannesens debut i turneringen, men han kommer på en svær opgave mod Viktor Axelsen, som vandt turneringen i 2021 og er nummer et på verdensranglisten. De to har aldrig konkurreret mod hinanden før. Vinderen af opgøret står til et møde med sidste års Denmark Open-finalist og tidligere All England-vinder Lee Zii Jia.

  • Anders Antonsen – Chico Wardoyo

Antonsen, som vandt turneringen i 2020, er kravlet frem som nummer 10 i verden og er favorit til opgøret mod indoneseren, der ligger nummer 22. Det bliver det første opgør mellem de to spillere.

  • Rasmus Gemke – Kunlavut Vitidsarn (4. seedet)

Det er den regerende verdensmester, som venter for Gemke i første kamp. Gemke vandt det seneste møde, som var ved French Open 2022, men samlet står der 1-1 i indbyrdes opgør. Det er andet år i træk, at Vitidsarn trækker en dansker i første runde ved VICTOR DENMARK OPEN. Sidste år var det Viktor Axelsen, som vandt i to sæt over thailænderen.

Klik for at se hele lodtrækningen i herresingle

Damesingle:

  • Mia Blichfeldt – Line Christophersen

Endnu et rent dansk opgør. Mia Blichfeldt ligger højest på ranglisten af de to danskere (14 mod 35) og har vundet begge opgør mod Line Christophersen. Senest ved Swiss Open i år, hvor Blichfeldt vandt i to sæt. Vinderen af danskermødet står til et opgør mod verdensetteren og den regerende verdensmester, An Se Young.

Læs også: Bliv frivillig til DENMARK OPEN presented by VICTOR

  • Line Kjærsfeldt – Pornpawee Chochuwong

Kjærsfeldt går ind til mødet med 0-3 i indbyrdes statistik mod thailænderen, som er nummer 12 i verden. Seneste møde var ved Malaysia Masters 2022, hvor Chochuwong vandt i to sæt. Kjærsfeldt er nummer 25 på verdensranglisten. Vinder hun opgøret, kan det blive et møde med den forsvarende vinder af Denmark Open, He Bing Jiao.

Klik for at se hele lodtrækningen i damesingle

Herredouble:

  • Kim Astrup/Anders Skaarup (7. seedet) – Keiichiro Matsui/Yoshinori Takeuchi

VM-finalisterne og Hong Kong Open-vinderne, Astrup og Skaarup, har fået en fin lodtrækning i første runde. Bare i 2023 har danskerne besejret Matsui og Takeuchi tre gange. Samlet fører Astrup og Skaarup 4-0 i indbyrdes opgør mod japanerne, som er nummer 26 i verden. Alle opgørene har været med danske sejre i to sæt.

  • Rasmus Kjær/Frederik Søgaard – Liang Wei Keng/Wang Chang (2. seedet)

Kjær og Søgaard har hver især spillet VICTOR DENMARK OPEN før, men det er første gang, de stiller op sammen. De får dog på ingen måde en blid start. I første kamp venter VM-bronzevinderne Liang og Wang, som i begyndelsen af september vandt Super 1000-turneringen China Open.

Klik for at se hele lodtrækningen i herredouble

Damedouble:

  • Sara Thygesen/Maiken Fruergaard – Rin Iwanaga/Kie Nakanishi

Der er revanche at jagte for Fruergaard og Thygesen, som røg ud til det japanske par i anden runde ved VM i København. Her lød det snævre nederlag på 17-21, 22-20, 21-23. Japanerne, som ligger nummer 16 i verden, har vundet begge indbyrdes opgør.

Klik for at se hele lodtrækningen i damedouble

Mixeddouble:

  • Mathias Christiansen/Alexandra Bøje – Tang Chun Man/Tse Ying Suet

Statistikken er god for Christiansen og Bøje inden mødet i første runde mod parret fra Hongkong. 3-1 står det i dansk favør, hvor det seneste opgør ved India Open i år endte med dansk sejr i to sæt. Tang og Tse kommer dog med selvtillid efter en finaleplads ved Super 500-turneringen Hong Kong Open, og to gange tidligere har de vundet bronzemedaljer ved VM.

  • Mathias Thyrri/Amalie Magelund – Chen Tang Jie/Toh Ee Wei

Det bliver første deltagelse sammen i turneringen for Thyrri og Magelund, og det bliver samtidig det første opgør mod malaysierne Chen og Toh, som er nummer 9 i verden. Danskerne ligger selv nummer 23.

Klik for at se hele lodtrækningen i mixeddouble

VICTOR DENMARK OPEN afholdes 17.- 22. oktober i Jyske Bank Arena i Odense.Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , ,