Badmintonphoto, UVM
Badmintonphoto

Danmarks U19-landshold får en 13. plads ved UVM

September 30, 2023 08:54 Skrevet af

Efter en sejr over England i sidste holdkamp står det klart, at det danske ungdomslandshold bliver nummer 13 ved dette års UVM. – Overordnet set er jeg tilfreds med de præstationer, vi har leveret, sagde transitionstræner Jonas Lyduch efter afslutningen af holdturneringen. 

Efter nederlag til Taiwan og USA var det danske U19-landshold med en storsejr over Estland i går tilbage på sporet inden afslutningen af holdturneringen ved dette års UVM. Dermed skulle Danmark op imod England i sidste placeringskamp – en kamp om 13. pladsen, som Danmark vandt.

Overordnet set er jeg tilfreds. Især er jeg også tilfreds med, at vi ender med at vinde over England og Estland, som måske også er to nationer, vi skal slå. Det er lidt ærgerligt, at vi ikke kom forbi USA, men som jeg også har sagt, så har de nogle rigtig gode spillere. Alt i alt er jeg tilfreds med de præstationer, vi har leveret, og jeg synes ikke, at nogen har underpræsteret, lød det fra transitionstræner Jonas Lyduch efter den afsluttende kamp mod England.

Vi har her i holdturneringen set, at vi er et stykke fra de bedste nationer, men det var også, hvad vi havde forventet. Selvfølgelig havde vi håbet på, at vi ville være lidt tættere på, men jeg er ikke bekymret for vores niveau overhovedet, sagde Jonas Lyduch.

Vil du se verdensstjerner? Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN

Jonas Lyduch havde på forhånd spået kampen mod England til at blive en tæt affære, hvor han især forventede, at damesinglen og doublerne ville være meget lige. Holdkampen endte da også med først at blive afgjort i den femte og sidste kamp, hvor den danske damedouble med Sofie Røjkjær/Maria Højlund Tommerup kunne hive sejren – og dermed 13. pladsen – i land til Danmark.

Danmark – England: 3-2

  • Mike Vestergaard/Sofie Røjkjær – Oliver Butler/Chloe Dennis: 21-18, 21-16
  • Mads Emil Monke – Ben Hammond: 21-12, 21-15
  • Lærke Thomsen – Leona Lee: 7-21, 17-21
  • Calvin Lundsgaard/Otto Reiler – Oliver Butler/Robin Harper: 17-21, 16-21
  • Sofie Røjkjær/Maria Højlund Tommerup – Chloe Dennis/Leona Lee: 21-16, 21-18

Du kan se alle de danske resultater ved UVM lige her.

Læs også: Tilbage på sporet- sikker dansk sejr

Allerede på mandag d. 2. oktober skal de danske ungdomsspillere igen i aktion i nordvestamerikanske Spokane – her starter den individuelle turnering ved UVM nemlig for spillerne. Ifølge Jonas Lyduch kan spillerne tage en masse læring fra holdturneringen med sig videre til de individuelle kampe.

– Vi er blevet meget mere sikre i at spille under de her forhold, hvor der er en del sidevind i hallen. I de kampe, vi har tabt, har vi desuden prøvet at spille i et højt tempo, hvilket vi kan lære meget af. Spillerne føler sig i hvert fald bedre rustede, end da vi startede holdturneringen, sagde Jonas Lyduch.

Hvis du vil følge med i den individuelle turnering, kan du se program og resultater her.Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,