Herredoubleparret, Rasmus Kjær/Frederik Søgaard, og mixeddoubleparret, Mathias Thyrri/Amalie Magelund, har tidligere spillet VICTOR DENMARK OPEN med andre partnere. Men for de fire landsholdspillere bliver det måske alligevel en anden oplevelse, når de – denne gang – står med en anden partner.

 

Rasmus Kjær har, resultatmæssigt, gode minder med VICTOR DENMARK OPEN, da han nåede semifinalen i 2020 med Joel Eipe. Her slog de blandt andet Kim Astrup/Anders Skaarup undervejs. Søgaard fik sin debut ved turneringen allerede i 2013 med Søren Gravholt.

I januar 2022 blev Rasmus Kjær/Frederik Søgaard sat sammen, hvor de siden da har kæmpet sig op som nummer 29 på verdensranglisten.

Har du endnu ikke fået sikret dig billet til VICTOR DENMARK OPEN 2023? Klik her

Tilbagevenden til den største danske turnering – med ny makker – glæder parret.

– Vi glæder os. Jeg føler, vi er inde i en god periode, hvor vi stiger på ranglisten og det går den rigtige vej. Nu spillede vi vores første Super 1000-turnering i Kina sammen og det er klart de turneringer, vi har sigtet efter i lang tid. Der bliver VICTOR DENMARK OPEN endnu en god test for os mod verdenstoppen, nævner Søgaard.

Den positive udmelding bliver bakket op af makker Rasmus Kjær, der fokuserer på deres chance mod de bedste par i verden.

– I herredouble er der ikke nogle par, vi føler, vi ikke kan slå. Hver gang vi går på banen, så tror vi på, vi har en chance, men det er klart, vi ikke har fået den nemmeste vej til et resultat. Men vi tror på det hver eneste gang, så vi håber, vi skal spille mere end én kamp.

Se lodtrækningen i herredouble til VICTOR DENMARK OPEN

Som Kjær påpeger står de overfor hård modstand i første runde i form af det andenseedede kinesiske par, Liang Wei Keng/Wang Chang. Danskerne ser dog kampen som en god udfordring.

– Nu har vi fået en hård lodtrækning, men også en spændende udfordring. Vi kigger selvfølgelig på vores modstander, men jeg tror også, vi kigger meget på os selv, fortæller Søgaard og fortsætter:

– Vi vil gerne vise os frem derinde og holde planen, så lang tid som muligt. Som Rasmus sagde; alle kan slå hinanden på kryds og tværs, så vi går ind med en tanke om, at vi også kan slå det kinesiske par.

Læs også: Optakt til VICTOR DENMARK OPEN: Få det fulde overblik her

Mathias Thyrri/Amalie Magelund står i samme situation, da de også blev sat sammen i starten af 2022. De ligger nummer 23 på verdensranglisten.

Thyrri har tidligere deltaget i VICTOR DENMARK OPEN med Daniel Lundgaard og Mai Surrow. Magelund har haft Alexandra Bøje og Freja Ravn som makker i damedouble og Niclas Nøhr i mixeddouble.

Mixeddoubleparret ser frem til at spille ved den største internationale danske turnering, hvor det høje niveau skal rammes.

– Det bliver sindssygt fedt, det er altid fedt at være på hjemmebane foran det danske publikum, fortæller Magelund og ser frem til turneringens start. Omkring det spillemæssige supplerer hendes partner:

– Vi stræber efter at ramme et højt niveau på hjemmebane til en stor turnering. Det vil vi gå 100% efter. Og så forventer vi, at vi står skarpt til kampene, fortæller Thyrri.

Se lodtrækningen i mixeddouble til VICTOR DENMARK OPEN

Selvom de ikke møder et seedet par, venter Thyrri/Magelund hård modstand i første runde. De skal møde det formstærke malaysiske par, Chen/Toh, der ligger nummer ni på verdensranglisten.

– Det er en hård lodtrækning selvom vi undgår de seedede. Men samtidig er det også en spændende kamp – de spiller på en fed måde. Det er et par, man gerne vil måle sig med, så vi ser frem til at spille den, understreger Thyrri.

Men hvad skal fungere, hvis danskerne skal præstere på højeste niveau? Noget det danske par har haft særligt fokus på den seneste træningsperiode, har været servesituationen.

– Især i mixeddouble er det vigtigt at sætte sig på servesituationen og det er også noget, vi har arbejdet meget med den seneste periode. Den skal vi prøve at lykkes med.

VICTOR DENMARK OPEN afholdes 17. – 22. oktober i Jyske Bank Arena i Odense.