Allan Høgholm, Badminton Danmark - Tilskuer - Fan - Fans - VICTOR - Denmark Open - Glæde - Oplevelse - Fællesskab - Billet - Billetsalg
Allan Høgholm, Badminton Danmark

Fanguide: Sådan er du tilskuer til VICTOR DENMARK OPEN

October 12, 2023 14:03 Skrevet af

Er du ny i badminton, eller vil du bare gerne være helt sikker på, hvordan det egentlig er at være tilskuer til VICTOR DENMARK OPEN, så har vi lavet en lille guide her.

 

August måneds VM på hjemmebane har forhåbentlig skaffet mange nye danske badmintonfans. Vil du med på succesbølgen og opleve danske og udenlandske verdensstjerner live, så er chancen der i Odense fra 17.-22. oktober, når der spilles VICTOR DENMARK OPEN.

Vi har lavet en lille guide og samlet svar på 13 spørgsmål, som du måske sidder med, når du har købt billet til turneringen i Jyske Bank Arena i Odense.

Vil du se verdensstjerner i aktion? Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN her

HVAD TID ER KAMPENE?
– Kampene starter klokken 09.00 tirsdag-torsdag, klokken 12.00 fredag, klokken 09.00 lørdag og klokken 11.30 søndag. Er du på arbejde om dagen på hverdagene, så er det ikke noget problem. Du kan sagtens ankomme sidst på eftermiddagen og nå at se mange kampe, for de sidste kampe slutter først langt ud på aftenen.

HVOR MANGE BANER ER DER?
– Der er tre baner i arenaen. Der spilles på alle banerne tirsdag, onsdag, torsdag og fredag mens der kun spilles på den midterste bane lørdag og søndag. Du kan se alle banerne fra din plads, men det er selvfølgelig nemmest at følge med på banen nærmest din plads.

HVORDAN ER DER I ARENAEN?
– Spillerne taler godt nok meget om vind i hallen, men for dig som tilskuer føles det nok mere som vindstille. Temperaturen i hallen kan variere alt efter, hvornår du ankommer i løbet af dagen, og hvor du sidder, men ifølge BWF’s reglement skal der være mellem 18-30 grader i hallen.

KAN JEG FÅ AUTOGRAFER OG BILLEDER?
– Der vil blive arrangeret autografsessioner fra onsdag-søndag, så i slutningen af turneringen kan du have en bog spækket med autografer fra stjernerne og endnu flere billeder. Tid og sted for autografsessionerne vil blive annonceret af hal-speakeren de enkelte dage.

Video: Højdepunkter fra DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR

SKAL JEG SIDDE PÅ MIN PLADS?
– Din billet giver dig en fast plads i hallen, men du kan sagtens bevæge dig og gå ind og ud af arenaen i løbet af dagen og også undervejs i kampene. Du kan også sagtens gå helt ud af arenaen og trække lidt frisk luft og komme ind igen.

HVAD ER BADMINTON-STEMNING?
– Der skal ikke være stille ligesom i tennis, så du er mere end velkommen til at tage stemningen fra VM i Royal Arena med til Odense. Råb og skrig på dine yndlingsspillere, start en sang, klap taktfast – og husk også det karakteristiske ‘åååååå-hey’, når danskerne lægger an til smash.

HVORNÅR SPILLER DANSKERNE?
– Når de sidste kampe på dagen spilles, planlægges næste dags kampprogram. På hjemmesiden her og vores sociale medier kan du se kamprækkefølgen, og hvad tid det forventes, at danskerne spiller. Siden 2007, hvor turneringen kom til Odense, har der samtlige år været danskere i aktion både tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, mens de gode år også har budt på danskere lørdag og søndag.

HVORDAN KOMMER JEG TIL ARENAEN?
– Bor du tæt på, er du selvfølgelig mere end velkommen til at tage din cykel til Ørbækvej 350, 5220 Odense, hvor Jyske Bank Arena ligger. To af dagene vil du som en del af vores ‘Grønnere Fjer’-tiltag få en voucher til en gratis drikkelse i hallen, hvis du tager cyklen. Voucherne uddeles onsdag og torsdag 10-12.

Klik her og læs mere om Grønnere Fjer

Letbanens nærmeste stop til arenaen er ‘Bilka’ og herfra kan du gå til arenaen på ca. 10 minutter. Brug bus 161-162, hvis du vil tage bussen. Tag afkørsel 49 og følg skiltene til Odense Congress Center, hvis du kommer i bil fra motorvejen.

Klik her og læs mere om, hvordan du kan komme til og fra arenaen

KAN JEG FÅ NOGET AT SPISE?
– Du kan købe lækker mad fra vores street food-område i hallen, og den vil være mere klimavenlig, end den plejer. Det vil sige færre retter med oksekød og flere kødfrie retter. Råvarerne er så vidt muligt lokale og ankommer til arenaen i el-biler.

ER DER NOGET FOR BØRN?
– Børn er ofte gode til at starte kampråb til spillerne, men uden for hovedhallen er der også børnevenlige aktiviteter. I Kids Zone kan du lære badmintonslag på øvebanen, og du kan også prøve forskellige aktiviteter. Flyv som en and i samme højde som Viktor, bevæg dig som en and i hastighedstesten og skyd ænder med en shuttlecock-kanon eller prøv AirBadminton.

KOMMER DE GODE SPILLERE?
– Alle de bedste danske og udenlandske spillere har tilmeldt sig. Du får altså både OL-guldvinder Viktor Axelsen, VM-bronzevinder Anders Antonsen og VM-sølvvinderne Anders Skaarup/Kim Astrup, men også verdensmestrene fra København i alle fem kategorier. Det vil sige de stærke par Kang/Seo, Chen/Jia og Seo/Chae samt singlerne An Se Young og Kunlavut Vitidsarn.

Her kan du se, hvordan chancerne er for at se danske spillere den dag, du køber billet til

ER JEG ALENE OM AT GÅ OP I DET?
– VICTOR DENMARK OPEN er den største tilbagevendende sport event på dansk grund målt ud fra antal tv-seere. VICTOR DENMARK OPEN estimeres til at blive sendt til 300 mio. tv-seere.

HVAD ER ELLERS NYT I ÅR?
– Vi har fokus på ‘Grønnere Fjer’ i årets VICTOR DENMARK OPEN. Det kan du læse meget mere om lige her.

– Du vil formentlig også støde ind i forskellige typer robotter i arenaen. Robotterne står eller kører rundt med forskellige former for information og underholdning til gavn for dig. Der vil også på semifinale- og finaledagen være en robotarm ved banen, som skal give spillerne fjerboldene, når der skal skiftes bold. Spillernes tasker bliver i øvrigt også kørt på banen af små robotter. Få syn for sagen lørdag og søndag under VICTOR DENMARK OPEN.

Har du endnu ikke købt billet til VICTOR DENMARK OPEN, så kan du gøre det lige her.Tags: , , , ,
Kategori: , , ,