Badmintonphoto
Badmintonphoto

Line Kjærsfeldt er klar til finalen ved Hylo Open 2023: – Jeg er glad og stolt på Lines vegne

November 4, 2023 21:17 Skrevet af

Tre danske semifinaler i bedste sendetid lørdag. Efter tre velspillede danske semifinaler er Line Kjærsfeldt klar til søndagens finaler ved Hylo Open 2023.

 

For det fulde overblik over resultaterne ved lørdagens semifinaler klik her

Line Kjærsfeldt indtog som første dansker banen i Saarbrucken lørdag eftermiddag. Over for hende stod skotske Kirsty Gilmour, en modstander Line Kjærsfeldt har haft notorisk svært ved. Elleve gange har de to damesingler mødt hinanden før dagens opgør, otte af de elleve opgør er faldet ud til skotsk fordel, og vi skal helt tilbage til 2018 for at finde en sejr til Line Kjærsfeldt over den dygtige skotte. 

Den statistik fik Line Kjærsfeldt reduceret i dag i en flot og velspillet sejr i to sæt. Kjærsfeldt vandt med cifrene: 21-16, 21-17.

– Line er den af de to, der holder roen bedst derinde, man kan godt mærke, at det er en intens kamp mellem dem begge. Jeg synes, at Line i første sæt får arbejdet sig stille og roligt ind i kampen med god fight, og hun får stille og roligt styr på sin gameplan, og da hun virkelig får eksekveret den, så synes jeg, at hun spiller et fantastisk første sæt, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen om Line Kjærsfeldts flotte spil i semifinalen mod Gilmour. 

Glæden var tydelig at spore hos både Kjærsfeldt og landstræneren, og Kenneth Jonassen glæder sig over Line Kjærsfeldts flotte spil og store resultat. 

– Det er en forløsning at gå i en finale ved en World Tour 300 turnering, især efter at have slået en modstander som man har haft svært ved. Line har været igennem en god periode, og hun har spillet rigtigt godt. Jeg er glad og stolt på Lines vegne. 

I morgen i finalen venter andenseedede Beiwen Zhang fra USA, efter hun gik videre uden kamp i semifinalen. Zhang og Kjærsfeldt har mødt hinanden ni gange før morgendagens finale. I skrivende stund står den 7-2 i amerikansk favør. Sidste opgør er fra 2020 ved Indonesia Masters, her vandt Zhang i to sæt med cifrene: 21-11, 21-14.

Anden danske kamp stod Mathias Christiansen/Alexandra Bøje for. De andenseedede danskere har leveret en flot turnering, og er inde i en god periode. I semifinalen stod de overfor indonesiske Kusharjanto/Kusumawati, et par danskerne har mødt to gange før, og de indbyrdes opgør er blevet ligeligt delt de to imellem. Danskerne havde alle muligheder for at få overtaget i indbyrdes opgør og sikre sig en plads i finalen ved årets Hylo Open, en turnering de vandt i 2020.  

Semifinalen blev en tæt affære i tre sæt, som bølgede frem og tilbage de to par i mellem. Der blev leveret badminton på allerhøjeste niveau, og da kampen skulle afgøres i tredje sæt, var det svært at spå, hvem der ville tage finalepladsen.  

Det blev desværre til indonesisk sejr i tre sæt. Kusharjanto/Kusumawati vandt med cifrene: 15-21, 21-17, 21-19. 

– Det handler meget om marginaler. Hvis jeg skal blive teoretisk, så handler det om, at vi ikke får god nok kvalitet på vores tredjebolde i andet sæt og afslutningen af tredje. Det er meget intenst derinde, men i andet sæt synes jeg, at vi har nogle muligheder, og der får vi ikke kvalitet nok i vores tredjebolde. Indoneserne får sat spillet over på deres præmisser, således at vi står i svære situationer hele tiden, sagde Kenneth Jonassen om de udslagsgivende faktorer for det danske nederlag.  

Tredje og sidste danske kamp på en flot dansk badmintondag stod Andreas Søndergaard/Jesper Toft for. Overfor den danske herredouble stod de andenseedede kinesere Liu Yu Chen/Ou Xuan Yi. 

Til trods for at det danske par var markant undertippet, formår de på fornemmeste vis at give kineserne kamp til stregen. Særligt kampens andet sæt og begyndelsen af det tredje havde Søndergaard/Toft initiativ og kontrol i kampen, og der blev leveret badminton på allerhøjeste niveau. De måtte desværre se sig slået til trods for det flotte spil. Liu/Ou avancerer til finalen med cifrene: 17-21, 21-19, 17-21. 

– Det er det absolut bedste, jeg nogensinde har set Andreas og Jesper spille. Kampen bliver en meget svær størrelse, hvor det handler om serv og retur og tredje, fjerde og femte bold, og det at få initiativet er altafgørende. Virkelig flot præstation og vi kan godt tillade os at være en lille smule skuffede lige nu, sagde Kenneth Jonassen om den flotte præstation og kampens forløb for Søndergaard/Toft.

Til trods for den umiddelbare ærgrelse så har Søndergaard/Toft leverede flot spil hele ugen, og en semifinaleplads i en Super 300 World Tour turnering er en klar cementering af dette. Der lød store roser og optimisme fra cheflandstræneren.

– Jeg synes, at drengene kan være stolte af turneringen, og som helhed stolt af dagens præstation. Det burde give tro på, at de har det, der skal til, for at kunne spille med de allerbedste, for det har de bevist i dag, lød det fra Jonassen. 

Line Kjærsfeldts finale ved Hylo Open spilles i morgen cirka klokken 15.00. Alle finalekampene vises på TV2 Play. For at se TV2s sendeplan, klik her.

For det fulde overblik over søndagens finaler ved Hylo Open 2023, klik her.Tags: , , , , , ,
Kategori: , ,