Badmintonphoto
Badmintonphoto

Hans-Kristian Vittinghus spiller karrierens sidste internationale turnering fredag i Norge

November 8, 2023 13:49 Skrevet af

En stor karriere når sit internationale endeligt ved Norwegian International, når Hans-Kristian Vittinghus tørner ud for sidste gang i internationalt regi.

 

En af dansk badmintons helt store helte besluttede i sensommeren at lægge sin internationale ketsjer på hylden og takke af efter en flot karriere med et hav af store resultater.

Derfor bliver weekendens Norwegian International den sidste internationale turnering for den danske herresingle, når han går på banen i Sandefjord på fredag.

“HK”, som han går under i daglig tale, har tidligere haft succes i det norske med sejre i turneringen i 2006, 2009 og 2010. 

Livestream: Klik her for at følge Vittinghus’ kampe via Badmintoneurope.tv

Turneringsresultater: Klik her for at se resultaterne ved Norwegian Internatioal

Han har været blandt verdenseliten siden 2005 og har i sin 18 år lange karriere leveret en række store resultater og flotte præstationer. 

En af karrierens største triumfer var, da han som en del af herrelandsholdet i 2016 vandt guld ved Thomas Cup. Her vandt Hans-Kristian Vittinghus den afgørende kamp mod Ishan Maulana Mustofa fra Indonesien, og sikrede dansk badminton en af de helt store triumfer.

Foruden Thomas Cup guld har “HK” fire yderligere medaljer ved Thomas Cup, alle i bronze. Derudover har han været med på fire vindende hold ved EM for blandede hold og hele syv vindende hold ved EM for herrehold. 

Klik her for det store portræt af HK fra årets VICTOR DENMARK OPEN magasin

Af individuel hæder tæller en sejr ved Australian Open i 2016 og en finale i Super 1000-turneringen Thailand Open i 2020 mod landsmanden Viktor Axelsen. Vittinghus har derudover ved to lejligheder vundet bronze ved individuelt EM, det gjorde han på hjemmebane i Kolding i 2017 og i 2021 i Kyiv.  Sidste år tog han DM guldet i herresingle ved danmarksmesterskaberne i Esbjerg.

Fredag sættes der endegyldigt punktum for en stor international karriere i Norge, når han ved Norwegian International spiller mod en for nu ukendt modstander. 

Klik her for det fulde overblik over kampene ved årets FZ Forza Norwegian International

Vi ønsker HK en rigtig god turnering.Tags: ,
Kategori: , ,