Både Anders Antonsen og Viktor Axelsen har spillet sig videre til semifinalerne ved World Tour Finals i Hangzhou, Kina. Videre avancement blev det ikke til for Astrup/Skaarup, men de vandt dagens kamp og sluttede på tredjepladsen i gruppen. – De var fokuserede, spillede klogere og jeg synes, de sad på indoneserne i dag, fortæller Thomas Stavngaard om den danske herredouble.

 

Set med danske briller var der lagt op til dramatik i Hangzhou, da sæsonfinalernes gruppespil skulle afgøres. Ingen danskere var sikret på at gå videre eller ude af turneringen. Alle scenarier var i spil.

Se resultaterne fra dagens kampe her

Ét af scenarierne for Kim Astrup/Anders Skaarup var, at de skulle håbe på, at Kang/Seo ikke vandt deres kamp tidligere på dagen. Med de sydkoreanske verdensmestre endte med at trække sig sejrrigt ud af kampen og det betød, at Astrup/Skaarup desværre ikke kunne gå videre fra deres gruppe, selvom de skulle vinde dagens kamp mod Fikri/Maulana.

Den formstærke danske duo leverede godt spil i kampen og kom bedst til første ophold foran med 11-7. Danskerne slap ikke føringen efter ophold, og selvom indoneserne endte med 17 point, vandt danskerne komfortabelt første sæt med 21-17. I andet sæt var forskellen mellem de to par endnu større, da danskerne sikrede kampen med et sikkert andet sæt på 21-6.

– De spiller rigtig fornuftigt i dag. De var fokuserede, spillede klogere og jeg synes, de sad på indoneserne i dag, fortæller landstræner Thomas Stavngaard, der videre fortæller om fornemmelsen, de gik ind til kampen med.

– Min fornemmelse er, at de er nervøse i går, hvor vi i dag er lidt afslappet igen, selvom der er ranking point og 100.000 kr. at spille om.

Den danske herredouble ender på tredjepladsen i gruppen ved sæsonfinalerne. Men Thomas Stavngaard sidder tilbage med en ærgerlig fornemmelse, da der var mulighed for mere.

– Det er sjældent, jeg ærgrer mig så meget, men det er sådan, det er. Det er præmissen, når det er gruppespil, afslutter Stavngaard.

Få overblik over stillingen i de respektive grupper her

Situationen for Anders Antonsens videre færd i turneringen var også kompleks og scenarierne mange. Alle i Antonsens gruppe kunne i realiteten gå videre. Selv Kunlavut Vitidsarn, som var dagens modstander for Antonsen. Men Antonsen skulle først og fremmest fokusere på at vinde kampen og gerne med så stor margin som muligt.

Antonsen havde problemer med at finde længden i flere dele af kampen, som også var med til at gøre, at thailænderen kom foran 9-4 i første sæt. Men Antonsens forbedrede spil kombineret med flere fejl fra den thailandske verdensmester gjorde, at danskeren vandt kampen 21-16, 21-11.

Antonsen er dermed videre til morgendagens semifinaler.

Se programmet for semifinalerne her

Sidste års vinder af sæsonfinalerne, Viktor Axelsen, stod også i en situation, der kunne gå flere veje inden dagens kamp. Men Axelsen måtte forsøge at gøre, hvad han kunne for at sikre avancement med en sejr over Anthony Ginting. Og det var også, hvad der skete. Trods frustration i første sæt, vandt Axelsen kampen i tre sæt med cifrene 16-21, 21-7, 21-13.

Du kan følge danskerne i morgendagens semifinaler på TV2 Sport. Hverken danskernes modstander eller tidspunkt for kampene er i skrivende stund ikke fastsat, men du kan holde dig opdateret på linket ovenfor.