Herredoublen i badminton, Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, er netop blevet hædret med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, ved det årlige sportsshow, Sport 2023, der blev sendt på DR1 fra Boxen i Herning lørdag aften. Toyota, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark står bag Intet er umuligt-prisen, der gives til en eliteatlet eller -hold, som har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at nå et stort resultat.

Skrevet af DIF

 

Det blev ikke bare en men hele to danske eliteatleter, der lørdag aften blev hædret med Toyotas Intet er umuligt-pris ved det årlige sportsshow, Sport 2023, i Boxen i Herning.

Vinderen blev nemlig herredoublen i badminton, Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, som dermed sikrede sig den ærefulde pris foran de to øvrige nominerede, paracykelrytter Emma Lund og bokser Nikolai Terteryan.

“Det har været et magisk 2023 med VM-sølv på hjemmebane i Royal Arena som det største. Intet er umuligt-prisen er ligesom toppen på kransekagen efter vores bedste år nogensinde. Vi er glade og taknemlige for den anerkendelse, der ligger i prisen, og for at så mange følger med på vores rejse, der jo slet ikke er slut endnu,” siger Anders Skaarup Rasmussen med skjult hentydning til det OL, der venter til sommer.

Inden da står de over for andre store opgaver med Malaysia Open som den næste her i januar. Derfor kunne vinderparret heller ikke være til stede ved sportsshowet i Herning lørdag aften, da de rejste til Kuala Lumpur i Malaysia umiddelbart efter nytår for at forberede sig til den store turnering. I stedet blev de overrasket af et tv-hold i lufthavnen i København, der kunne overbringe dem den store nyhed oven på en hæsblæsende sæson, som udover VM-sølv også har budt på finalesejre i French Open, European Games, Canada Open, Hong Kong Open og Arctic Open.

Imod alle odds

Det hårdtarbejdende makkerpar gennem 10 år har med de mange sejre og successer i sæsonen vist, at trods deres i sportssammenhæng høje alder på henholdsvis 31 og 34 år samt det faktum, at Anders Skaarup Rasmussen har to små børn, og at Kim Astrup i sensommeren blev far for første gang, har de imod alle odds præsteret bedre end nogensinde før. Det var hovedårsagen til, at de løb med Intet er umuligt-prisen.

Toyota, DIF og Team Danmark står bag prisen, der gives til en eliteatlet eller -hold, der har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at markere sig i toppen inden for sin sport. Det kendetegner både den prisvindende herredouble såvel som de to andre nominerede til prisen.

“Alle tre nominerede er meget værdige kandidater. Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen har trods deres både sportsmæssige fremskredne alder og lykkelige familieforøgelser haft en fænomenal sæson, inspireret mange og derigennem vist, at uanset hvor mange år man jagter succes og store resultater, og hvor umuligt det ser ud, så er intet umuligt,” lyder det fra pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Forbilleder for alle atleter

Hos DIF sender man store lykønskninger i retning mod den succesfulde herredouble.

“Stort tillykke til Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen med Toyotas Intet er umuligt-pris. Kim og Anders er store forbilleder for ikke bare badmintonspillere, men for alle atleter, der drømmer stort. Doubleparret viser, at det aldrig er for sent at opnå store sejre. Kim og Anders har spillet sammen i en længere årrække, men det er først efter, at de begge har rundet 30 år og er blevet fædre, at deres karrierer for alvor rammer toppen. Jeg glæder mig til fortsat at følge deres udvikling. Intet er umuligt,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF og med i prisens dommerkomite.

Roserne til badminton-makkerparret er også store fra Team Danmark.

“Kim og Anders er et glasklart bevis på, hvordan en dedikeret og vedholdende indsats betaler sig. De har gennem deres karriere truffet kloge valg og arbejdet stenhårdt for at bryde igennem til verdenstoppen uden at tabe sig selv undervejs. Derfor er deres historie dybt inspirerende ikke bare inden for eliteidrætten men også i en bredere kontekst. De viser, at det er muligt at blive nogle af verdens bedste gennem et langt sejt træk, hvor man hver dag gennem mange år gør sit bedste og aldrig giver op – heller ikke selvom man møder nederlag og modgang undervejs,” siger Peter Fabrin, administrerende direktør, Team Danmark.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen modtager som vindere af Intet er umuligt­ prisen 75.000 kr. fra Toyota. Det er sjette gang, at Intet umuligt-prisen bliver uddelt. For et år siden gik prisen til sprinteren Ida Karstoft, der vandt EM-bronze i atletik på 200 meter i 2022 til trods for, at hun først i en relativ høj alder skiftede karrieren som professionel fodboldspiller ud med atletikken.

Andre tidligere vindere har været ishockeyspiller Lars Eller i 2018, bryder Rajbek Bisultanov i 2019, svømmer Jeanette Ottesen i 2020 og bordtennisspiller Anders Lind i 2021.

Toyota støtter danske eliteatleter

Udover at stå bag Intet er umuligt-prisen sammen med DIF og Team Danmark, er mobilitetskoncernen Toyota global olympisk og paralympisk toppartner og støtter bl.a. danske eliteatleter på deres vej mod det umulige. Som led i dette har Toyota samlet seks danske elitesportsfolk – heriblandt tre paraatleter – på Team Toyota. De jagter alle deres individuelle umulige, som kan være at kvalificere sig til de Olympiske eller de Paralympiske Lege og måske endda at vinde medalje til Danmark samme sted.

Toyota vil med sportsprisen inspirere danskerne gennem sporten og sætte endnu mere fokus på det at forfølge sit umulige. Toyota forfølger allerede sit eget umulige, hvilket er at sikre, at ingen mennesker i fremtiden skal være begrænset i deres mobilitet. For at kunne nå det ambitiøse mål, vil Toyota i årene frem sørge for at udvikle bæredygtige mobilitetsprodukter og -serviceydelser, som gør det muligt for enhver at bevæge sig frit omkring, uanset om man er ung eller gammel eller har et handikap eller ej.