Anders Antonsen forlænger sin sejrsstime på ti kampe i træk og vinder Super 500-turneringen Indonesia Masters over Brian Yang. Astrup/Skaarup måtte desværre se sig besejret i finalen til det veloplagte indonesiske par Carnando/Marthin: – De spiller bare med mere kvalitet end os, som gør, at de ret hurtigt får momentum, fortæller landstræner Jesper Hovgaard.

 

Der var lagt op til en stor danskerdag, da både Anders Antonsen og Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen stod i finalen i Istora Senayan ved Super 500-turneringen Indonesia Masters.

Køb billetter til VICTOR DM 2024

Vejen til finalen for Astrup/Skaarup har været overbevisende. Den danske duo havde inden finaleopgøret ikke afgivet et eneste sæt til modstanderne. Men i dag, overfor hjemmebaneheltene Carnando/Marthin, tabte danskerne hurtigt første sæt med 12-21. Danskerne kæmpede sig tilbage i kampen og vandt andet sæt, men endte endegyldigt med at tabe kampen 12-21, 22-20, 11-21.

– Kim og Anders finder aldrig ind i noget, som gør, at troen er der, imens de andre er gode til at udnytte kulissen og bare buldrer derudaf, påpeger Jesper Hovgaard, der videre fortæller, hvad der er svært for danskerne:

– Vi spiller en finale uden særlig meget selvtillid og spiller for langsomt med alt for lidt tro på det derinde.

Selvom det endte med en nederlag på tre sæt i finalen, fremhæver landstræneren også, hvilken uge det har været for den danske herredouble. Han påpeger særligt håndteringen af forholdene.

– Det har været en rigtig god uge, hvor de har eksekveret på de forhold der er herude. De har spillet med en god ro, når de har gået ind til kampene og sat den op i et gear, jeg ved, de har. De har mødt gode modstandere undervejs og slået dem klart, afslutter Hovgaard.

Se resultaterne fra søndagens finaler 

Anders Antonsen spillede sin finalekamp lige inden herredoubleopgøret. Antonsen havde, ligesom Astrup/Skaarup, inden finalen ikke afgivet sæt i turneringen og stod overfor den canadiske overraskelse, Brian Yang, der ligger nr. 24 på verdensranglisten.

Danskeren, der kom ind til kampen ubesejret i ni kampe træk, fik en svær start på opgøret, da Yang tog sig af første sæt 18-21. Derfra viste Antonsen bedre spil og tvang kampen ud i det afgørende tredje sæt, som udviklede sig til lidt af et drama. For selvom århusianeren kom foran 20-14, kapitulerede Yang ikke, og de afgørende point var vanskelige at fremskaffe for danskeren.

Men pointet kom trods alt og Antonsen kunne kaste sig ned på gulvet i Istora Senayan, og lade sig hylde af de mange tilskuere som vinder af Indonesia Masters 2024. Antonsen vandt med cifrene 18-21, 21-13, 21-18.

Det betyder også, at Antonsen forlænger sin sejrsstime til ti sejre i 2024 efter han, som bekendt, også vandt Malaysia Open tidligere på året.