Badminton Danmarks sportslige ledelse har kåret Mads Vestergaard som Årets Komet 2023. Prisen fik han overrakt ved VICTOR DM 2024 i Sønderborg af Badminton Danmarks formand, Kristian Pihl.

 

Mads Vestergaard er blevet kåret som Årets Komet 2023. Kåringen sker på baggrund af Vestergaards fornemme resultater i 2023, som inkluderer titler i både herre- og mixeddouble.

Den 21-årige doublespiller, der på klubplan tørner ud for Højbjerg/Via Biler, udtrykker da også glæde over at modtage prisen.

– Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, det er jo en kæmpe cadeau og en ære – der er rigtig mange dygtige badmintonspillere, der har fået denne pris før mig, så det er jeg rigtig stolt og glad over, fortæller Vestergaard.

Klik her for at se Mads Vestergaards resultater gennem tiden

Igennem 2023 sikrede Vestergaard sig titler som Scottish Open, Nantes Challenge, Estonian Challenge, Mexican International, Polish Open, Abu Dhabi Masters, og så formåede han at nå finalen ved VICTOR DM, Denmark Masters, Belgian International og Guwahati Masters.

Titler gennem 2023 i herredouble med Daniel Lundgaard og mixeddouble med Christine Busch er også noget, Vestergaard opsummerer som tilfredstillende samtidig med, at det bidrager til hans fortsatte udvikling.

– Jeg startede to forholdsvise nye makkerskaber, et af dem lige i slutningen af 2022. Jeg synes, 2023 har været et rigtig tilfredsstillende år – vi fik en turneringssejr i Abu Dhabi, en Super 100-turnering, i mixeddouble, som vi er rigtig tilfredse med, og vi har vundet et par Challenge turneringer (Mexican International, Scottish Open, Polish Open, red.) i herredouble, som vi er rigtig stolte over. Overordnet var 2023 et rigtigt godt og udviklende år for mig, afslutter Vestergaard.

Udover æren af at vinde prisen modtager Mads Vestergaard også en check på 5.000 kroner fra Badminton Danmark.

For at komme i betragtning til Årets Komet skal man være en spiller eller et par under 24 år, som har udmærket sig på fremragende vis i løbet af året. Vestergaard tilslutter sig godt selskab, da flere danske stjerner har vundet prisen gennem tiden.

Læs også: Magnus Johannesen kåret som Årets Komet 2022

Tidligere vindere af Årets Komet:

2009 Jan Ø. Jørgensen

2010 Viktor Axelsen

2011 Mads Conrad-Petersen

2012 Rasmus Gemke

2013 Mia Blichfeldt

2014 Anders Antonsen

2015 Frederik Søgaard/Joel Eipe

2016 Anders Antonsen

2017 Mathias Christiansen

2018 Line Christophersen

2019 Amalie Magelund/Freja Ravn

2020 Amalie Schulz Terp-Nielsen

2021 Alexandra Bøje

2022 Magnus Johannesen