Badminton Danmark og DGI Badminton kårer hvert år Årets badmintontræner, og i år er de nominerede Naim Mohammed fra Ikast FS Badminton, Allan Ritter Højlund fra Gråsten Badmintonklub og Sebastian Bugtrup fra Hvidovre Badminton Club.

Årets Badmintontræner er prisen for en træner, der blandt andet bidrager til et stærkt træningsmiljø og om udvikler hele spillertruppen sportsligt, menneskeligt og socialt. Derudover skal man have et helhedsblik i klubben både til forældre, frivillige og andre afdelinger.

I år er de tre nominerede i kategorien Årets Badmintontræner karakteriseret af, at de alle tre har fokus på udvikling og trivsel, og de tager hånd om bredden såvel som eliten.

Klik her for at se tidligere vindere af Årets Badmintontræner

De tre nominerede:

Naim Mohammed (Ikast FS Badminton)

Naim er nomineret grundet hans store engagement og mål om at vil udvikle sig. Han påtager sig opgaver, uddelegerer og lærer fra sig. Han tager forældrekontakt og har altid spillerens trivsel og udvikling som mål. Han er en rollemodel, da han skaber fællesskab mellem senior og ungdom og sørger for, at vi er en samlet klub. Alle børn er vilde med Naim!

Allan Ritter Højlund (Gråsten Badmintonklub)

Allan er nomineret, da han gør alt, hvad han kan for at gøre træningerne gode og sjove, men samtidig er de også meget lærerige, og han håndtere larm og dårlig opførsel godt, og holder altid hovedet højt. Han er vildt engageret, og han laver hele tiden nye tilbud med træninger i ferier og en ekstra dag i ugen, så alle kan komme til træning. Han håndterer også niveauforskellen på spillerne rigtigt godt og er generelt utroligt vellidt som træner og god til at omgås og motivere unge mennesker såvel drevne som nybegyndere.

Læs også: Her er vinderne af Årets Badmintonklub, Årets Ungdomsklub, Årets Ildsjæl og Årets Badmintontræner 2023

Sebastian Bugtrup (Hvidovre Badminton Club)

Sebastian er nomineret fordi han er en yderst engageret træner. Han laver sæsonplaner for klubbens ungdomstræninger, han har stået for klubbens første sommercamp med over 40 tilmeldte børn samt træneransvarlig for opstartslejr. Han er derudover i gang med at videreuddanne sig på diplomtræner-uddannelsen. Han har et mål om at være så dygtig en træner som muligt og skabe de bedste rammer for børnene. Han tager ud til holdkampe og turneringer for at se spillerne og dermed hele tiden kunne tilrettelægge træningerne ud fra, hvor spillerne er udviklingsmæssigt. Han spreder altid smil og laver sjov med børnene men sætter samtidig en “seriøs” ramme for træningen. Uanset spillerens niveau har han et mål om at udvikle spilleren.

Kriterier for at vinde ”Årets Badmintontræner”

  • Er entusiastisk og fungerer som naturligt samlingspunkt
  • Repræsenterer badmintons værdier (oplevelse, glæde, udvikling og fællesskab)
  • Bidrager til et stærkt træningsmiljø der udvikler hele spillertruppen sportsligt, menneskeligt og socialt
  • Er bevidst om egen, andres og klubbens udvikling
  • Har blik for helheden i klubben (forældre, frivillige, andre afdelinger)

Vinderne af Badminton Danmarks og DGI Badmintons fælles priser: Årets Badmintontræner, Årets Ildsjæl og Årets Badmintonklub bliver hyldet til Badmintonforum d. 2. marts 2024.

Stort tillykke til alle de nominerede.