Efter en 4-1 sejr over Frankrig i går og en 5-0 sejr over Polen i dag, må man sige, at damelandsholdet er kommet godt fra start ved EM for damelandshold i Lodz, Polen. I sejren fik Christine Busch sin senior landsholdsdebut i første damedouble, da hun spillede sammen med den mere erfarne Maiken Fruergaard. 

 

Damelandsholdet stod i dag overfor værtsnationen, Polen, da de spillede deres anden kamp i gruppespillet. Selv med ændringer i holdopstillingen, hvor konstellationen Magelund/Bøje i anden damedouble var de eneste gengangere fra kampen mod Frankrig, leverede de danske kvinder en sikker præstation. Det vækker naturligvis begejstring hos Rune Ulsing, landstræneren med ansvaret for damelandsholdet ved dette EM.

– Jeg syntes det var en rigtig stærk præstation. Det var et super fokuseret hold som holdte fokus hele vejen igennem. Selv efter vi havde vundet holdkampen – de to sidste kampe holder også sindssygt højt niveau. Der kommer også perioder, hvor vi skulle kæmpe lidt og det viste de, at det var vi klar til. Overordnet set er det en rigtig fed holdkamp, fortæller Ulsing.

Se resultaterne her

Første kvinde i aktion for Danmark var den nykårede danmarksmester, Line Christophersen. Danskeren anskaffede hurtigt det første point til Danmark, da hun på 34 min besejrede Wiktoria Dabczynska 21-14, 21-11.

I næste kamp fik Christine Busch sin debut på seniorlandsholdet. Sammen med Maiken Fruergaard skulle de forsøge at sikre Danmark en samlet føring på 2-0, da de stod overfor Anastasia Khomich/Daria Zimnol. Debuten startede måske ikke som Busch havde drømt om, da danskerne tabte første sæt med 18-21. Men derefter kom det danske par bedre med og de sikrede sejren med 18-21, 21-15, 21-15.

Se stillingen i gruppen her

Holdkampen bar også præg af, at alle ti kvinder var på holdkortet og fik erfaring med hallen. Det er særligt noget, Ulsing var tilfreds med efter holdkampen.

– Det betyder, at hvis vi får brug for folk, så er de spillet ind. Det er vigtigt – der er stadig en del kampe tilbage, så der kan ske mange ting. Så på den måde er det super positivt, vi har fået alle i spil. Og så vil vi gerne have, at folk kommer ind og får noget erfaring, så det er rart, at det kan lade sig gøre.

Julie Dawall sad over i forrige kamp mod Frankrig, men fik i dag chancen i anden damesingle mod modstander Zuzanna Jankowska. Der var heller ikke tvivl om udfaldet, da danskeren på blot 28 min sikrede sig sejren med 21-16, 21-10.

Efter et nederlag i holdkampen mod Frankrig i går, skulle Amalie Magelund/Alexandra Bøje forsøge at revanchere sig i aftenens kamp mod Paulina Hankiewicz/Kornelia Marczak. Med overbevisende cifre 21-13, 21-7 sikrer damedoublen endnu en sikker sejr på tavlen.

I sidste opgør skulle Amalie Schultz, som ligger nr. 90 på verdensranglisen, i sin første singlekamp for landsholdet. Hun mødte Ulyana Volskaya, der ligger 419 på selvsamme liste. Selvom Schultz ikke var i kamp i går, måtte danskeren alligevel betegnes som favorit til opgøret. Og efter 28 min var den sidste sejr i holdkampen sikret, da Schultz vandt med 21-11, 21-15.

I morgen kl. 15.00 står damelandsholdet overfor Tyrkiet. Selvom damelandsholdet er favoritter, kan det godt gå hen og blive en svær størrelse, hvis man spørger Rune Ulsing.

– Jeg tror, det bliver en lidt tricky kamp faktisk. Det kan godt gå hen og blive en rigtig svær holdkamp – deres to første damesingler og første damedouble er ret stærke. Jeg synes vi er bedre, og mener også vi er favoritter, men de kæmper med alt, hvad de har. Hvis de først får tur i den, kan de være svære at have med at gøre, så det skal nok blive en svær opgave, afslutter Rune Ulsing.

Læs også: Herrelandsholdet med ny storsejr: Vi var meget fokuseret

Fakta om turneringen:

EM for hold spilles i Lodz, Polen, den 14.-18. februar.

De danske herrer er i gruppe med Tyskland, Tjekkiet og Polen. Første kamp er 14. februar klokken 10 mod Tyskland, anden kamp er mod Tjekket 15. februar klokken 10, mens sidste gruppekamp mod Polen spilles klokken 10 den 16. februar.

De danske herrer har vundet mesterskabet alle de 18 gange, hvor det har været afholdt.

EM for herre- og damehold har været spillet siden 1986. Det afholdes i uge 7 i lige år – dog er i år første gang siden 2020, at mesterskabet afholdes, da 2022-udgaven blev aflyst på grund af COVID19-pandemien. Eventet kroner det bedste kvindelige og mandlige hold i Europa og fungerer som den europæiske kvalifikation til Thomas og Uber Cup, der er VM for henholdsvis herre- og damehold, som begynder i slutningen af april.

En holdkamp består af fem individuelle kampe – tre singler og to doubler. I gruppespillet spiller man alle fem kampe, mens man i knockoutfasen stopper holdkampen, når det ene hold når tre sejre.

TV2 Sport sender fra semifinalerne og finalerne ved EM for hold, der spilles hhv. lørdag og søndag den 17. og 18. februar. Gruppekampene kan streames på badmintoneurope.tv.

Du kan læse mere om mesterskabet ved at klikke her.