Badmintonphoto
Badmintonphoto

Sidste danskere ude af Orléans Masters på semifinaledagen

March 16, 2024 23:19 Skrevet af

På semifinaledagen ved super 300-turneringen Orléans Masters var både mixeddoublen Mads Vestergaard/Christine Busch og herredoublen Andreas Søndergaard/Jesper Toft i aktion, men det blev desværre ikke til en dansk finaleplads i dette års udgave. 

Sideløbende med All England er super 300-turneringen Orléans Masters i gang i Frankrig. 14 danske spillere/par stillede til start ved turneringen, og på semifinaledagen var mixeddoublen Mads Vestergaard/Christine Busch og herredoublen Andreas Søndergaard/Jesper Toft stadig med. 

Vil du se verdensstjernerne i aktion? Klik her for at tilgå billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024

Første danske par i aktion på de grønne baner i franske Orléans var mixeddoublen med Mads Vestergaard/Christine Busch. De to unge danskere var oppe imod det førsteseedede indonesiske par, Rinov Rivaldi/Pitha Mentari, og desværre blev det til et dansk nederlag med cifrene 11-21, 20-22. 

– Jeg synes desværre ikke, at det er en af Christine og Mads’ bedste kampe. De kæmper med det mentalt derinde, og specielt Mads kæmper en smule med bevægelsen set udefra. Når vi møder nogle spillere på det niveau, så kræver det, at vi er hurtige på boldene, og der synes jeg, at vi står og tøver for meget i nogle situationer i dag. Og så må man også bare sige, at vi møder et godt spillende indonesisk par, som ikke forærer noget væk, og som også skal have en del af fortjenesten for, at vi ikke kommer i gang, sagde landstræner Rune Ulsing, der er rejst med til det franske, efter kampen. 

Med en sætbold i andet sæt var danskerne ellers lige ved at få tvunget kampen ud i et tredje sæt, men det indonesiske par var skarpere til allersidst og fik lukket kampen i to sæt. 

– Det bliver en ret spændende afslutning, fordi Christine og Mads får dedikeret sig mere til den plan, vi har lagt fra start, samtidig med at Mentari bliver nervøs på den anden side, fordi hun pludselig bliver udfordret. Jeg synes, at vi lige når at få vores spil i gang til sidst, men det er måske lige et sæt for sent, lød det fra Rune Ulsing. 

Dog er der stadig en masse at tage med sig videre fra en semifinale i en super 300-turnering for den danske mixeddouble. 

– Der er altid lærepenge i turneringer, og jeg synes, at de kan tage det med sig videre, at de kan udfordre de fleste par. De viser i perioder rigtig højt niveau, men det har de gjort længe nu, synes jeg. Så jeg er sikker på, at der helt sikkert kommer en ny semifinale til dem, sagde Rune Ulsing efter kampen. 

Læs også: Mia Blichfeldt vinder German Open 2024: – Jeg er sindssygt glad på hendes vegne

I den sidste semifinale ved dette års Orléans Masters var de nykårede danske mestre i herredouble, Andreas Søndergaard/Jesper Toft, i aktion. De mødte det malaysiske par, Choong Hon Jian/Muhammad Haikal, der i skrivende stund er nummer 40 i verden. 

Danskerne, der selv rangerer nummer 46 på verdensranglisten, fik en god start og bragte sig i front med 9-4. Efter opholdet gik luften dog en smule ud af ballonen for danskerne, og fra indoneserne fik kontakt ved 11-11, så de sig stort set ikke tilbage resten af kampen. Danskerne tabte semifinalen med 18-21, 16-21. 

– Jeg synes egentlig, at det er en svær kamp. Vi har en fin plan og får egentlig også udført det og lykkes med det, og vi har også snakket om, hvordan malaysierne så vil reagere. 

– Men det er sindssygt svært at håndtere derinde. Det går hurtigt, og malaysierne er meget skarpe, og der er høj kvalitet på det, der kommer tilbage. Efter 11-11 i første sæt kæmper vi med tempoet. Det sætter sig mentalt, og vi bliver frustrerede, hvilket fører til perioder, hvor de får lidt for mange point. Vi mangler nok lige de sidste procenters fokus, lød det fra landstræner Rune Ulsing, da kampen var færdigspillet. 

Alligevel er der også en masse læring i kampen, som Andreas Søndergaard og Jesper Toft kan tage med sig videre fra det franske.

– Fra den her kamp kan de tage det med sig, at når de spiller godt, bliver modstanderne utroligt bange for at løfte til Søndergaard og Toft. Det er positivt, at det er sådan, og de kan altså tage det med sig, at de skal være forberedte på, at når de møder de her verdensklasse asiatiske spillere og får succes inde på banen, så kommer det til at blive meget for- og mellembanespil, sagde Rune Ulsing efter kampen.

Se alle resultaterne fra Orleans Masters her

Dermed er der altså ingen danskere i aktion på finaledagen ved Orleans Masters. Det samme er tilfældet for All England, hvor Viktor Axelsen røg ud som den sidste dansker i kvartfinalerne.

I næste uge tager nogle af spillerne fra både Birmingham og Orléans videre til Basel, hvor Swiss Open løber af stablen. Se programmet her.Tags: , , , , , ,
Kategori: , ,