Christian Faust Kjær - William Kryger Boe
Badmintonphoto

Semifinalen bliver endestationen for Boe/Kjær ved Spain Masters

March 30, 2024 18:01 Skrevet af

Den unge danske herredouble, William Kryger Boe/Christian Faust Kjær, tabte deres semifinaleopgør i tre sæt til indonesisk modstand ved Super 300-turneringen Spain Masters. – Det var en meget, meget godkendt præstation fortæller center- og transitionstræner Jonas Lyduch.

 

Efter en flot turnering havde William Kryger Boe/Christian Faust Kjær som de eneste danskere spillet sig i semifinalen ved Spain Masters.

I semifinalen ventede der indonesisk modstand i form af Sabar Karyaman Gutama/Moh Reza Pahlevi Isfahani. Et par, danskerne aldrig havde spillet mod før. Danskerne tabte opgøret i tre sæt med cifrene 15-21, 21-16, 15-21.

– Det var en meget, meget godkendt præstation. Vi spiller under svære forhold med hurtige bolde. Vi havde meget fokus på at spille boldene til forbanen og rykke i boldene. Jeg synes, de spiller det bedste, de har gjort i turneringen og det er derfor, vi også er ærgerlige. Fordi vi havde en chance, nævner Lyduch umiddelbart efter kampen.

Vil du se verdensstjernerne i aktion? Klik her for at tilgå billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024

Danskerne, der lige nu ligger nr. 60 på verdensranglisten, kom ellers godt fra start og var foran 9-5, men en stime på syv point i træk i slutningen af sættet gjorde, at indoneserne vandt første sæt 15-21.

19-årige Christian Faust Kjær og 21-årige William Kryger Boe fik dog overhånden i andet sæt, og holdte føringen sættet igennem. Danskerne tog sættet 21-16. Semifinalen skulle derfor afgøres i et tredje og afgørende sæt.

Den unge danske herredouble fik en svær start på tredje sæt, hvor de kom bagud 2-8. Det gjorde, at danskerne var på bagkant og måtte under hele sættet prøve at indhente indoneserne. Indoneserne, der ligger nr. 34 på verdensranglisten, tog sættet 15-21 og dermed sejren.

Omkring hvad Boe/Kjær lykkedes med i kampen, fremhæver Lyduch aggressiviteten på forbanen.

– Vi er gode til at få brudt af på dem og bevæge os og søge fremad i banen, hvor vi stort set spiller uden baglinje. Det går hurtigt og man skal spille skarpt oppe ved nettet, selvom de står deroppe, og det synes jeg især, vi er gode til, men vi er ikke helt gode lige der hvor det gælder, pointerer Lyduch, der videre fortæller, om perspektiverne i den unge herredouble.

– Det er så tæt. Vi havde en følelse af, at der var en chance. Men de får masser af chancer, de her gutter.

Læs også: Fornuftige danske lodtrækninger til Thomas & Uber Cup

Danskerne kan efter en god turnering tage en masse lærepenge med sig videre, lyder det fra Lyduch.

– Man slipper afsted med nogle ting på et lavere niveau, som man ikke slipper afsted med på et højere niveau. Erfaringen er, at tingene skal gøres 100% og man skal turde være fræk, selvom det kan være ukomfortabelt. Så at være lidt mere konsekvent i de ting, man gør, kan vi tage med videre, afslutter Lyduch.

 

Flere af de største danske stjerner gør klar til det individuelle EM, der starter d. 8. april. Se programmet her.Tags: , , , ,
Kategori: , ,