Den dobbelte danmarksmester Jesper Toft kan få sin landsholdsdebut som senior, hvis han kommer i aktion ved Thomas Cup.

 

19 spillere sætter sig om tre uger på flyet mod Kina i jagten på medaljer til Danmark.

Badminton Danmarks sportslige ledelse har udtaget trupperne til Thomas & Uber Cup – også kaldet VM for herre- og damehold.

– Holdmesterskaber som Thomas & Uber Cup har sit helt eget liv, hvor det er mere end blot de verdensranglisteplaceringer, som spillerne har, når mesterskabet går i gang, der har betydning. Hvert hold skal forsøge at arbejde på at finde sin egen identitet og måde at gøre tingene på gennem de 10 dage, hvor der bliver spillet kampe, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Læs også: Fornuftige danske lodtrækninger til Thomas & Uber Cup

Hos herrerne er der udtaget 10 spillere, hvor Magnus Johannesen, Rasmus Kjær og Jesper Toft alle kan få deres Thomas Cup-debut. Mens både Johannesen og Kjær var med til at vinde guld ved EM for herrehold i februar, kan det blive første gang i karrieren, at Toft trækker den røde trøje over hovedet som senior.

– Jeg er virkelig overrasket over at være udtaget, men jeg er også sindssygt glad for at få chancen for at rejse med de store navne, som er i truppen. Jeg er selvfølgelig med for at jagte erfaring, men hele oplevelsen at være med til Thomas Cup bliver en stor oplevelse, og at det så afholdes i Kina er en bonus, siger Jesper Toft, som vandt VICTOR DM i år i både herredouble og mixeddouble.

Ved det seneste Thomas Cup i 2022 vandt Danmark bronze, og målsætningen er igen at få en medalje om halsen. Men det bliver svært, for konkurrencen er hård, understreger cheflandstræneren.

– På papiret ser det godt ud for os, og vi ser os selv som et af otte hold, der kan gå hele vejen, men der er mange om buddet. Derfor har vi udtaget et hold, hvor vi både har muligheden for at køre de sikre valg og muligheden for at overraske. Erfaringen viser, at hvis man skal have en succesfuld kampagne, er der store chancer for, at alle spillere i løbet af mesterskabet kommer i spil, og det har vi taget med i vores overvejelser, siger Jonassen.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

Udover den rejsende trup er Mads Christophersen og Daniel Lundgaard udvalgt som reserver, men de kommer kun med, hvis der skulle opstå sygdom eller skader.

Thomas Cup-holdet:

 • Viktor Axelsen
 • Anders Antonsen
 • Rasmus Gemke
 • Magnus Johannesen (debutant)
 • Kim Astrup
 • Anders Skaarup
 • Rasmus Kjær (debutant)
 • Frederik Søgaard
 • Mathias Christiansen
 • Jesper Toft (debutant)
 • Mads Christophersen (reserve)
 • Daniel Lundgaard (reserve)

Læs også: Jonassen skal coache Axelsen og Antonsen i turneringer op til OL

På Uber Cup-holdet er der udtaget ni spillere, hvor Christine Busch kan få sin Uber Cup-debut. Hun var med på Danmarks guldhold ved EM for damehold i februar. Desuden er Amalie Schulz og Natasja Anthonisen udvalgt som reserver og rejser som udgangspunkt ikke med truppen til Kina.

– Vi har forsøgt at sætte det mest konkurrencedygtige hold i forhold til den pulje, vi er sat i. Det er et slagkraftigt hold, hvor vi forventer, at der er spillere, som kan gøre en forskel. Det giver trænerteamet en god mulighed for at blande kortene i doublerne. Målsætningen er, at vi skal videre fra gruppen og give det et skud i en kvartfinale. Men det kræver formentlig en sejr over USA, som ser ud til at blive nøglekampen for at gå videre, siger Jonassen.

Uber Cup-holdet

 • Mia Blichfeldt
 • Line Kjærsfeldt
 • Line Christophersen
 • Julie Dawall
 • Sara Thygesen
 • Maiken Fruergaard
 • Amalie Magelund
 • Alexandra Bøje
 • Christine Busch (debutant)
 • Amalie Schulz (reserve)
 • Natasja Anthonisen (reserve)

 

Sådan fordeles landstrænerrollerne ved mesterskabet:

Thomas Cup-holdet: Kenneth Jonassen og Thomas Stavngaard

Uber Cup-holdet: Jesper Hovgaard og Rune Ulsing

 

Thomas & Uber Cup spilles i år fra 27. april – 5. maj i Chengdu. Det er femte gang, at Kina afholder Thomas & Uber Cup.

Indien er regerende Thomas Cup-vinder. Det var første gang i historien, de kunne løfte Thomas Cup-trofæet. Indonesien er den mest vindende nation med 14 titler. Danmark har vundet mesterskabet en enkelt gang. Det var i 2016, som også var seneste gang, at Thomas og Uber Cup blev afholdt i Kina.

Hos kvinderne er Korea regerende Uber Cup-vinder. Kina har vundet 15 gange og er det land, som har vundet Uber Cup flest gange.

Ved det seneste Thomas & Uber Cup i 2022, nåede de danske herrer semifinalen, hvor de tabte 2-3 til Indien. De danske kvinder tabte 0-3 til Korea i kvartfinalen.

Ved Thomas & Uber Cup spilles der tre singlekampe og to doublekampe. I gruppekampene bliver alle fem kampe spillet, mens knockoutkampene stopper, når en nation har vundet tre kampe.