Der var lagt i ovnen til en stor dansk dag ved EM i Tyskland, hvor vi for første gang skulle have danske spillere i aktion ved årets individuelle europamesterskaber.

 

Klik her for at få et overblik over alle dagens kampe ved EM i Saarbrücken

Jesper Toft/Clara Graversen åbnede ballet med en flot sejr i to sæt over Patrick Scheiel/Franziska Volkmann. Herefter forsøgte Mads Vestergaard/Christine Busch at følge  trop, men måtte se sig slået i en intens kamp i tre sæt mod englænderne Callum Hemming/Estelle van Leuwen. Jesper Toft tog i sin herredouble konstellation med Andreas Søndergaard nok en sejr, og Mads Vestergaard tog revanche, da han med makkeren Daniel Lundgaard tog en flot tilkæmpet sejr i tre sæt. 

– Vi er ambitiøse, så det er svært ikke at være frustreret over, at vi ikke får vundet den ene kamp. Det var lidt af en gyser, må man nok sige. Det er nok overordnet set nederlaget, der fylder mest i dag, det var nogle hårde lærepenge for Christine og Mads i dag. De andre præstationer synes jeg var rigtig gode, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen om dagens kampe. 

Danmark er en af de, hvis ikke den, helt store sværvægter i europæisk badminton. Ved dette EM er det kun i damesingle, at der ikke er en dansker seedet nummer et, hvor Danmark i stedet sidder på anden, tredje, sjette og ottende seed. I landsholdslejren er de bevidste om favoritværdigheden, og der gøres et stort stykke arbejde uden for banen for at forberede tilgangen til et mesterskab af denne størrelse.

– Der er ingen tvivl om, at vi på nogle områder er og har målskiven. Når du sidder på mange seedninger, så er du favorit. Det her er et stort mesterskab, og det fylder ret meget, og det skal det også gøre. Det at skulle gå ind til et mesterskab som dette, hvis man ikke har så stor erfaring med det, og man derfor skal bearbejde den følelse. Mesterskaber som disse er anderledes, og det kræver erfaring, så det bruger vi noget tid på at italesætte, for dele af sådanne kampe handler om at være mentalt rigtigt forberedt, sagde Kenneth Jonassen om favoritværdigheden og den mentale forberedelse i landsholdslejren.

I morgen venter hele elleve danske kampe, med flere af forhåndsfavoritterne i spil. 

– Vi glæder os. For alle dem der skal spille i morgen, med undtagelse af Jesper og Clara, så er det første gang, de træder på banen hernede i Saarbrücken. Det bliver fedt, ingen tvivl om det, sagde Jonassen afslutningsvis.

Klik her for morgendagens kampprogram

Dagens danske kampe: 

Jesper Toft/Clara Graversen –  Patrick Scheiel/Franziska Volkmann: 21-19, 21-9. 

 

Mads Vestergaard/Christine Busch (7.) – Callum Hemming/Estelle van Leuwen: 21-19, 18-21, 21-23

 

Andreas Søndergaard/Jesper Toft – Anton Berik/Mikk Ounmaa: 21-8, 21-16. 

 

Mads Vestergaard/Daniel Lundgaard (7.) – Jones Ralfy Jansen/Kenneth Neumann: 18-21, 21-12, 21-14.