Badmintonphoto
Badmintonphoto

Stor dansk onsdag ved EM: alle danske spillere sejrer i Tyskland

April 10, 2024 20:10 Skrevet af

Elleve danske kampe stod for døren onsdag i Saarbrücken, og det blev til elleve flotte danske sejre og videre avancement ved årets EM for individuelle.

 

Klik her for det fulde overblik over alle dagens kampe ved EM i Saarbrücken

– Det er ikke mange dage vi kører elleve for elleve, det er en dejlig statistik, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen om en flot dansk dag.

Sarlandhalle i Saarbrücken var malet rød og hvid onsdag, da danskerne for alvor indtog arenaen med hele elleve kampe med en masse forhåndsfavoritter og medaljehåb i aktion. Af de elleve kampe trak danskerne sig sejrrige ud af alle elleve kampe.

–  Når vi er fuldt fokuseret, så ser vi stærke ud inde på banen, men vi kan ikke falde mange procenter, for så spiller modstanderen helt lige op med os, så vi skal hele tiden skærpe. Jeg synes, det er svært at fremhæve en enkelts præstation frem for andre. Hvis jeg skal fremhæve en, så synes jeg, at det er flot, at Julie Dawall får kæmpet sig igennem en kamp, hvor hun er bagud det meste af kampen, sagde Kenneth Jonassen om dagens mange flotte danske præstationer.

Jonassen nævner en af dagens mange flotte danske præstationer, som Julie Dawall stod for, da hun i dagens anden kamp på bane 2 var ude i en sand gyser i tre sæt mod belgiske Lianne Tan. Her vandt Dawall med cifrene: 17-21, 21-17, 21-16. En anden præstation, der er værd at fremhæve, blev leveret af Dawalls damesingle kollega Line Christophersen, som med sit sjette seed levede op til favoritværdigheden mod tjekkiske Katerina Tomalova, som hun i en sand magtdemonstration sendte ud af EM i to sæt med cifrene: 21-6, 21-11.

I morgen torsdag venter ottendedelsfinalerne for nogle af de danske spillere, mens andre allerede står klar til kvartfinalerne. Det bliver nok en dansker-tung dag i det tyske, hvor vi i morgen har hele 15 kampe med dansk deltagelse, heriblandt Maiken Fruergaard/Sara Thygesen, Kim Astrup/Anders Skaarup og Rasmus Kjær/Frederik Søgaard som alle skal i aktion for første gang ved årets europamesterskaber for individuelle, mens vi i mixeddouble har et rent dansk opgør mellem Jesper Toft/Clara Graversen og Mathias Thyrri/Amalie Magelund. 

– I morgen bliver en fed dag. For de fleste rykker modstanden klart et par niveauer op ad, og det skal vi være klar til at håndtere. Den udfordring ser vi frem til. Vi andre glæder os til en travl dag, det bliver fedt, fortalte Jonassen om morgendagens mange spændende danske kampe. 

Klik her for morgendagens kampprogram

Dagens danske kampe: 

Line Kjærsfeldt (3.) – Kim Schmidt: 21-13, 21-10.

 

Julie Dawall (8.) – Lianne Tan: 17-21, 21-17, 21-16.

 

Rasmus Gemke (5.) – Harry Huang: 21-12, 16-21, 21-13.

 

Magnus Johannesen (6.) – Markus Barth: 21-16, 21-13.

 

Line Christophersen (6.) – Katerina Tomalova: 21-6, 21-11.

 

Mia Blichfeldt (2.) – Freya Redfearn: 21-16, 21-8. 

 

Mathias Thyrri/Amalie Magelund (4.) – Ties Van Der Lecq/Alyssa Tirtosentono: 21-16, 21-14.

 

Jesper Toft/Clara Graversen – Callum Hemming/Estelle Van Leeuwen: 18-21, 21-13, 21-17. 

 

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje (1.) – Ludwig Axelsson/Jessica Silvennoinen: 21-9, 21-14.

 

Anders Antonsen (2.) – Luís Enrique Peñalver: 21-16, 24-22.

Viktor Axelsen (1.) – Kai Schaefer: 21-12, 21-12.

 Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , ,