Badmintonphoto

Målsætning overgået: Bedste EM i seks år

April 15, 2024 14:35 Skrevet af

Danmark vandt to guldmedaljer, to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer ved det individuelle EM i sidste uge.

 

De danske spillere og trænere er rejst hjem fra EM i Saarbrücken med en overgået målsætning i bagagen.

Inden europamesterskabet blev sat i gang, var målsætningen 12 medaljepoint, mens den acceptable målsætning var 10 medaljepoint. Danmark slutter EM med 14 medaljepoint, hvilket kommer af to guldmedaljer (6 medaljepoint), to sølvmedaljer (4 medaljepoint) og fire bronzemedaljer (4 medaljepoint).

Det tangerer medaljehøsten fra 2018 og har ikke været bedre siden 2017, hvor Danmark nåede 16 medaljepoint.

Læs også: Dansk guldfeber og medaljehøst ved årets europamesterskaber for individuelle

Tre af medaljerne i år stod de debuterende par Andreas Søndergaard/Jesper Toft, Rasmus Kjær/Frederik Søgaard og Mathias Thyrri/Amalie Magelund for. Det glæder Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom.

– Det glæder mig især, at vi har tre debuterende par med, som vinder medalje. Det er superflot af alle spillerne, og det vidner om, at vi er lykkes med det generationsskifte i herredouble og mixeddouble, som vi satte i gang for nogle år siden, siger Meibom.

EM blev en blanding af mange rigtig gode præstationer og samtidig nogle spillere, som ikke lykkedes ikke med at præstere på deres vanlige niveau.

– Det var en overraskelse, at Viktor ikke var den ene finalist. Viktor kæmper lidt med sit spil i øjeblikket, men jeg kender Viktor godt nok til at vide, at han vil arbejde stenhårdt med at få sit spil på ret køl igen og komme tilbage på sit topniveau. For damernes vedkommende lykkedes de fleste ikke som forventet. Der var et særligt pres i damesinglekategorien på grund af OL-kvalifikationsperiodens afslutning, hvilket kan have påvirket spillerne. Uanset hvad er både damerne og vi selvfølgelig ærgerlige og skuffede over, at de ikke spillede op til deres niveau, og det vil vi selvfølgelig evaluere i fællesskab. Dog skal det bemærkes, at Julie Dawall spillede et rigtig fint mesterskab og vandt sin første individuelle EM-medalje i karrieren, siger Meibom.

Klik her for at se alle vinderne ved EM

Der var også flotte resultater med sølvmedaljer til Mathias Christiansen/Alexandra Bøje i mixeddouble og Andreas Søndergaard/ Jesper Toft i herredouble, men de bedste resultater stod Anders Antonsen og Kim Astrup/Anders Skaarup for. De blev europamestre i henholdsvis herresingle og herredouble. Det var deres anden EM-titel i karrieren.

– Endelig skal vi selvfølgelig give et kæmpe tillykke til både Anders Antonsen og Kim og Anders med deres guldmedaljer. Jeg synes, at deres spil blev bedre og bedre igennem mesterskabet, og når de blev presset, formåede de at bruge deres rutine til at holde hovedet koldt i de afgørende perioder i kampene. Det var klasse, og det var vigtige sejre, som var med til at cementere, at Danmark fortsat er klart det bedste land i Europa, afslutter elite- og sportschefen.

 

Medaljepoint for nationerne ved EM 2024:

  • Danmark: 14
  • Frankrig: 8
  • Spanien: 3
  • Skotland: 2
  • Bulgarien: 2
  • Tyrkiet: 2
  • Holland: 2
  • England: 1
  • Finland: 1


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,