Flotte resultater til mesterskaber og stor træningsindsats har givet Andreas Søndergaard en plads i eliteprogrammet.

 

Andreas Søndergaard får et anerkendende klap på skulderen af Badminton Danmarks sportslige ledelse efter en EM-sølvmedalje og DM-titel i år.

Værløse-spilleren er blevet optaget i Badminton Danmarks eliteprogram og får dermed herredoubletræner Thomas Stavngaard som hovedtræner, adgang til Team Danmarks ekspertservice samt turneringsstøtte.

– Det er jeg helt vildt stolt over, og jeg er glad for, at trænerne nu har sagt, at det er min tur, og at de har været tilfredse med det spil, som jeg har leveret sammen med Jesper Toft. Jeg vil lyve, hvis jeg ikke har tænkt på, om jeg ville blive optaget, så det er rart med anerkendelsen, og nu kan jeg få det ud i hovedet og fokusere fuldstændig på træningsbanen og at skabe resultater til Danmark, siger Andreas Søndergaard.

Klik her for at købe billetter til VICTOR Ligafinalen

Det var i februar, at Andreas Søndergaard blev danmarksmester i herredouble sammen med Jesper Toft. I begyndelsen af april leverede de så et endnu større resultat ved at spille sig frem til finalen ved det individuelle EM efter blandt andet at have slået Toma Junior Popov/Christo Popov samt Rasmus Kjær/Frederik Søgaard undervejs.

– Vi er glade for at kunne anerkende Andreas’ fremgang og optage ham i eliteprogrammet. Det er en spiller, som blomstrer sent, men han har bevist med EM-medaljen, at man med dedikation og hårdt arbejde over længere tid godt kan blive optaget i eliteprogrammet, selvom man ikke stod først for, efter man var færdig med ungdomsrækkerne, siger elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom.

Se alle de optagede danske spillere i eliteprogrammet

Dermed består doublespillerne (herrer) i eliteprogrammet nu af:

 • Kim Astrup Sørensen
 • Anders Skaarup Rasmussen
 • Frederik Søgaard
 • Mathias Christiansen
 • Rasmus Kjær
 • Mads Vestergaard
 • William Kryger Boe
 • Christian Faust-Kjær
 • Daniel Lundgaard
 • Jesper Toft
 • Andreas Søndergaard