Algeriet venter som første modstander for herrerne ved dette års Thomas Cup, der afholdes i Chengdu i Kina.

 

Kl. 07.00 begynder herrelandsholdets Thomas Cup-kampagne, når første modstander hedder Algeriet. En modstander, som de danske herrer også stod overfor ved sidste Thomas Cup. Her blev det til en komfortabelt sejr på 5-0 i dansk favør.

De danske herrer befinder sig i gruppe D, som også tæller Hong Kong og Malaysia.

Køb billetter til VICTOR Ligafinalen 2024 her

Algeriet er en forholdvis ny nation i Thomas Cup-regi, da de kun har deltaget tre gange. Efter at have skabt historie ved at vinde Afrikas mesterskaber over Nigeria i finalen formåede de at kvalificere sig til Thomas Cup for første gang i 2018. Herefter har de også deltaget i 2020 og 2022.

Blandt de algeriske spillere tæller herredoublekonstellationen Koceila Mammeri/Youcef Sabri Medel, som i øjeblikket befinder sig som nr 64 på verdensranglisten. De har stået overfor Astrup/Skaarup en enkelt gang, hvor de tvang danskerne ud i tre sæt i 2022

Selvom Algeriet for flere kan være et ubeskrevet blad, er Danmarks kendskab til mandskabet forholdvist godt, da de foruden årets udgave også stod overfor Algeriet i 2018 og 2022. Begge opgør var i gruppespillet og endte med 5-0 sejre.

Danmark må derfor betragtes som store favoritter til at tage sejren i deres første gruppekamp.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

Algeriets historik ved Thomas Cup
Seneste opgør mellem Danmark-Algeriet: 2022 (Danmark vandt 5-0)
Antal opgør mellem Danmark-Algeriet: 2 (Begge opgør endte 5-0 til Danmark)
Antal Thomas Cup-titler: 0
Algeriets bedste placering ved Thomas Cup: Gruppespillet
Seneste resultater ved Thomas Cup: Gruppespil (2018, 2020, 2022)

 

Fakta om turneringen

Thomas & Uber Cup, som er VM for herre- og damehold, spilles i Chengdu, Kina, fra 27. april til 5. maj. Det er fjerde gang, at mesterskabet afholdes i Kina. Sidst var i 2016, hvor de danske herrer vandt Thomas Cup.

Indien er regerende Thomas Cup-vindere. Det var første gang i historien, de kunne løfte Thomas Cup-trofæet. Indonesien er den mest vindende nation med 14 titler. Danmark har vundet mesterskabet en enkelt gang, som altså var i 2016. Derudover er det blevet til 5 sølvmedaljer og 14 bronzemedaljer.

Hos kvinderne er Korea regerende Uber Cup-vindere. Mest vindende nation er Kina, der har vundet 15 gange. Siden 1998 har kun Kina, Korea og Japan vundet mesterskabet, og det er i den tid kun lykkedes Kina at vinde to eller flere gange i træk. Danmark har aldrig vundet mesterskabet, men har vundet 3 sølv- og 5 bronzemedaljer ved Uber Cup – seneste medalje var af bronze og blev vundet i 2004.

 

Sådan ser gruppespillet ud for de danske kvinder:

  • Danmark vs. USA (lørdag d. 27. april kl. 12 dansk tid)
  • Danmark vs. Mexico (søndag d. 28. april kl. 12 dansk tid)
  • Danmark vs. Korea (tirsdag d. 30. april kl. 03.30 dansk tid)

Sådan ser gruppespillet ud for de danske herrer:

  • Danmark vs. Algeriet (lørdag d. 27. april kl. 7 dansk tid)
  • Danmark vs. Hong Kong (søndag d. 28. april kl. 7 dansk tid)
  • Danmark vs. Malaysia (tirsdag d. 30. april kl. 11 dansk tid)

Læs også: Fornuftige danske lodtrækninger til Thomas & Uber Cup

TV 2 Sport og TV 2 Play sender fra mesterskabet. Se sendeplanen her.