Badmintonphoto - fjerbold - fjer - shuttlecock - hænder - serv - servesituation - server
Badmintonphoto

Team Skælskør-Slagelse dømmes for afbud til Badmintonligaens bronzekamp

April 26, 2024 15:20 Skrevet af

Holdturneringsudvalget har besluttet at idømme Team Skælskør-Slagelse den maksimale straf, der var udvalget muligt. Holdturneringsudvalget har samtidig valgt at sende sagen videre til Disciplinærudvalget, hvilket kan medføre yderligere sanktioner.

 

Badmintonligaens bronzekamp mellem Team Skælskør-Slagelse (TSS) og Vendsyssel skulle være afviklet tirsdag den 7. maj, men i sidste uge meldte TSS afbud til kampen grundet uforudsete økonomiske vanskeligheder.

På baggrund af afbuddet optog Holdturneringsudvalget (HU) denne sag jf. DH-reglementets §56 vedr. TSS’ kampe i medaljeslutspillet. Det har også givet anledning til at undersøge semifinalen mellem Højbjerg og TSS nærmere.

Opsummeret har Holdturneringsudvalget besluttet at idømme TSS:

  • En bøde på 3.000 kr. for afbuddet til bronzekampen, da de ikke finder afbuddet acceptabelt jf. §35A stk. 1
  • Taberdømt dem 0-9 i bronzekampen
  • En bøde på 2.000 kr. for ’ikke fremmødt’ spiller i semifinalen mod Højbjerg samt -3 holdkampspoint i den kommende sæson jf. §37 stk. 1 punkt D.
  • Derudover bringer HU sagen videre til Disciplinærudvalget med henblik på yderligere sanktioner for at bringe spillet i miskredit jf. §53.

Klik her for at læse hele Holdturneringsudvalgets afgørelse

Det betyder, at Holdturneringsudvalget har idømt Team Skælskør-Slagelse den hårdeste straf, der var udvalget muligt i forhold til rammerne i det eksisterende DH-reglement.

HU vil på baggrund af denne sag se på reglementsændringer allerede til den kommende sæson for at have mulighed for at give yderligere sanktionsmuligheder fremadrettet ved lignende situationer.

Det skal bemærkes, at Holdturneringsudvalgets afgørelse kan indbringes for Badminton Danmarks Appeludvalg.

Klik her for at læse DH-reglementet

HU mener desuden, at TSS har bragt spillet i miskredit, men kan ikke dømme herefter. Derfor bringer de den del af sagen videre til Disciplinærudvalget til videre vurdering og eventuel videre sanktionering.

Det forventes, at Disciplinærudvalget kan påbegynde deres proces vedrørende sagen i næste uge. Det vides ikke på forhånd, hvornår en eventuel afgørelse vil falde.

Badminton Danmark afventer Disciplinærudvalgets beslutning før eventuelle udtalelser om HU’s afgørelse i sagen.Tags: , , , , , ,
Kategori: , , , ,