Det danske herrelandshold vandt sikkert med 5-0 over Algeriet.

 

Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Rasmus Gemke og doublerne med Kim Astrup/Anders Skaarup samt Rasmus Kjær/Frederik Søgaard hentede alle en sikker sejr i gruppespillets første kamp mod Algeriet.

Og til spørgsmålet om, hvad overskrifterne for de fem kampe var, svarede cheflandstræner Kenneth Jonassen.

– Et: Pligtsejr. To: Klasseforskel. Badmintonmæssigt fik vi ikke så meget ud af det, men vi fik en bedre følelse af, hvordan venue (hallen) spiller under nogle lidt sværere forhold, så alt i alt var det ganske fornuftigt, sagde Kenneth Jonassen efter kampen.

Køb billetter til VICTOR Ligafinalen 2024 her

Der var Thomas Cup-debut til Rasmus Kjær, da han sammen med Frederik Søgaard kom på banen mod Belarbi/Hamek. Tilsyneladende var der ikke de store nerver hos debutanten, da de i dagens hurtigste kamp på blot 19 minutter sørgede for en sejr på 21-6, 21-7.

– 19 minutter er jo rigtig hurtigt. De havde stort fokus, god kvalitet, og ja, en debut på 19 minutter ved Thomas Cup, er jeg lige ved at tro er rekord, uden jeg ved det, så det var positivt, sagde Jonassen.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

I morgen venter Hong Kong klokken 7.00 dansk tid, og det er her, at herrelandsholdet formentlig bliver udfordret for alvor for første gang ved Thomas Cup 2024.

– Hong Kong bliver den rigtige første test ved det her mesterskab. Jeg synes, at de har et farligt hold med nogle rigtig gode herresingler og nogle sværere størrelser i doublerne. Den første kender vi ikke så meget til og så kan de stille en garvet anden herredouble. Så en tricky størrelse, hvor vi skal finde vores gode spil frem og finde en måde at vinde de tre kampe på, således at vi kommer direkte videre fra gruppen, sagde Jonassen.

Kampen kan ses direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Læs også: Bliv klogere på de danske landshold til Thomas & Uber Cup

 

Resultaterne i landskampen mod Algeriet:

  • Viktor Axelsen vs. Adel Hamek: 21-5, 21-6
  • Anders Antonsen vs. Youcef Medel: 21-13, 21-12
  • Rasmus Gemke vs. Mohamed Belarbi: 21-4, 21-4
  • Kim Astrup/Anders Skaarup vs. Koceila Mammeri/Youcef Medel: 21-12, 21-10
  • Rasmus Kjær/Frederik Søgaard vs. Mohamed Belarbi/Adel Hamek: 21-6, 21-7

Klik her for at se flere detaljer fra kampen

 

Fakta om turneringen

Thomas & Uber Cup, som er VM for herre- og damehold, spilles i Chengdu, Kina, fra 27. april til 5. maj. Det er fjerde gang, at mesterskabet afholdes i Kina. Sidst var i 2016, hvor de danske herrer vandt Thomas Cup.

Indien er regerende Thomas Cup-vindere. Det var første gang i historien, de kunne løfte Thomas Cup-trofæet. Indonesien er den mest vindende nation med 14 titler. Danmark har vundet mesterskabet en enkelt gang, som altså var i 2016. Derudover er det blevet til 5 sølvmedaljer og 14 bronzemedaljer.

Hos kvinderne er Korea regerende Uber Cup-vindere. Mest vindende nation er Kina, der har vundet 15 gange. Siden 1998 har kun Kina, Korea og Japan vundet mesterskabet, og det er i den tid kun lykkedes Kina at vinde to eller flere gange i træk. Danmark har aldrig vundet mesterskabet, men har vundet 3 sølv- og 5 bronzemedaljer ved Uber Cup – seneste medalje var af bronze og blev vundet i 2004.

 

Sådan ser gruppespillet ud for de danske kvinder:

  • Danmark vs. USA (lørdag d. 27. april kl. 12 dansk tid)
  • Danmark vs. Mexico (søndag d. 28. april kl. 12 dansk tid)
  • Danmark vs. Korea (tirsdag d. 30. april kl. 03.30 dansk tid)

Sådan ser gruppespillet ud for de danske herrer:

  • Danmark vs. Hong Kong (søndag d. 28. april kl. 7 dansk tid)
  • Danmark vs. Malaysia (tirsdag d. 30. april kl. 11 dansk tid)