Danmarks damelandshold spiller sin første kamp ved Uber Cup 2024, VM for damehold, lørdag kl.12.00 dansk tid. Her møder de dansker kvinder USA i en kamp, som må betegnes som afgørende for Danmarks videre færd i Uber Cup. Bliv helt klar til opgøret her.

 

Sidst Uber Cup løb af stablen var i Bangkok i 2022. Nu står verdensmesterskabet atter for døren, og de danske damespillere kan se frem til tre gruppespilskampe mod USA, Mexico og Korea.

Første opgør bliver mod USA lørdag kl.12.00 dansk tid. Det bliver en spændende kamp, som nok må betegnes som afgørende for Danmarks videre færd i Uber Cup, idet Korea er favorit til at vinde gruppen, og Mexico må betegnes som værende gruppens svageste modstander. Der er kun to hold, som går videre fra gruppen.

Køb billetter til VICTOR Ligafinalen 2024 her

USA har vundet turneringens første tre udgaver – i 1957, 1960 og 1963. I to ud af de tre tidligere opgør mellem Danmark og USA har det også været USA, der løb med sejren. Danmark vandt dog det seneste opgør i 2012 med 4-1.

Med på USA’s Uber Cup-hold er blandt andet Beiwen Zhang, som i skrivende stund ligger som nr. 10 på verdensranglisten. Tidligere i april vandt hun det individuelle panamerikanske mesterskab. Hendes seneste opgør mod en dansker var i første runde i All England, hvor hun vandt med 22-20, 21-18 over Line Kjærsfeldt. De to har i alt mødt hinanden 11 gange, hvor amerikaneren har vundet 9 af opgørene.

USA’s bedst rangerede double er tvillingesøstrene Annie Xu/Kerry Xu, som ligger nummer 31 på verdensranglisten. De to har én gang tidligere mødt Maiken Fruergaard/Sara Thygesen. Det var i sommers, og danskerne vandt opgøret.  Derudover kan man også fremhæve den unge double med Francesca Corbett/Allison Lee. De er henholdsvis 18 og 19 år gamle og vandt sølv ved UVM tilbage i oktober sidste år. De rangerer som nummer 35 på verdensranglisten.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

USA’s historik ved Uber Cup
Seneste opgør mellem Danmark-USA: 2012 (Danmark vinder 4-1)
Antal opgør mellem Danmark-USA: 3 (USA fører 2-1)
Antal Uber Cup-titler: 3 (1957, 1960, 1963)
USA’s bedste placering ved Uber Cup: 1.
Seneste resultater ved Uber Cup: Gruppespil (2022), Ikke kvalificeret/med (2020, 2018)

Fakta om turneringen

Thomas & Uber Cup, som er VM for herre- og damehold, spilles i Chengdu, Kina, fra 27. april til 5. maj. Det er fjerde gang, at mesterskabet afholdes i Kina. Sidst var i 2016, hvor de danske herrer vandt Thomas Cup.

Indien er regerende Thomas Cup-vindere. Det var første gang i historien, de kunne løfte Thomas Cup-trofæet. Indonesien er den mest vindende nation med 14 titler. Danmark har vundet mesterskabet en enkelt gang, som altså var i 2016. Derudover er det blevet til 5 sølvmedaljer og 14 bronzemedaljer.

Hos kvinderne er Korea regerende Uber Cup-vindere. Mest vindende nation er Kina, der har vundet 15 gange. Siden 1998 har kun Kina, Korea og Japan vundet mesterskabet, og det er i den tid kun lykkedes Kina at vinde to eller flere gange i træk. Danmark har aldrig vundet mesterskabet, men har vundet 3 sølv- og 5 bronzemedaljer ved Uber Cup – seneste medalje var af bronze og blev vundet i 2004.

Læs også: Skade til Mia Blichfeldt giver ændringer i Uber Cup-trup

Sådan ser gruppespillet ud for de danske kvinder:

  • Danmark vs. USA (lørdag d. 27. april kl. 12 dansk tid)
  • Danmark vs. Mexico (søndag d. 28. april kl. 12 dansk tid)
  • Danmark vs. Korea (tirsdag d. 30. april kl. 03.30 dansk tid)

Sådan ser gruppespillet ud for de danske herrer:

  • Danmark vs. Algeriet (lørdag d. 27. april kl. 7 dansk tid)
  • Danmark vs. Hong Kong (søndag d. 28. april kl. 7 dansk tid)
  • Danmark vs. Malaysia (tirsdag d. 30. april kl. 11 dansk tid)

Læs også: Fornuftige danske lodtrækninger til Thomas & Uber Cup

TV2 Sport og TV2 Play sender fra mesterskabet. Se sendeplanen her.