To ud af to sejre i gruppespillet er en kendsgerning efter de danske herrer vandt 5-0 over Hong Kong.

 

Selvom der var tætte tresættere undervejs, endte det med overbevisende cifre over Hong Kong.

– Det betyder rigtig meget. Det var første skridt på vejen. Vi skulle steppe up mod et farligt Hong Kong-hold og det synes jeg, vi gør. Vi leverer en virkelig god indsats. Nu er vi klar til gruppefinalen mod Malaysia, fortæller Cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Køb billetter til VICTOR Ligafinalen 2024 her

Viktor Axelsen åbnede holdkampen for Danmark med noget af en gyser mod verdensranglistens nr. 15 Lee Cheuk Yiu. I sidste ende formåede Axelsen dog at sikre sejren med 21-19 i tredje sæt og dermed en vigtig åbning på holdkampen.

– En dramatisk dyst, der virkelig bølger frem og tilbage. Mange gode facetter i Viktors spil,  hvor det er svært at styre over en hel kamp. Men fed måde at afslutte på, at han de sidste tre bolde virkelig er modig og stepper up og spiller rigtigt godt. Så fed sejr for Viktor og vigtig for holdet at komme godt igang, fortæller Jonassen.

Derefter tog Kim Astrup/Anders Skaarup en mere komfortabel sejr, da de mødte Law Cheuk Him/Yeung Shing Choi.

–  Kim og Anders kommer ind mod et atypisk par, der ikke er super farlige fra baglinjen, men den ene især er ret farligt omkring nettet. Men når de (Kim/Anders, red.) rammer deres rette niveau er der også klasseforskel, så det var god måde at følge op på Viggos sejr.

I tredje kamp skulle Antonsen op imod Ng Ka Long Angus, hvor en sejr ville sikre den samlede sejr i holdkampen. Antonsen leverede overbevisende spil og skulle da heller ikke bruge mere end 37 min for at hive sejren hjem mod en top-30 spiller. Cifrene lød på 21-16, 21-7.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

Dermed var de resterende kampe kun et spørgsmål om, hvor stor sejren ville være over Hong Kong. I de sidste to kampe holdte Frederik Søgaard/Rasmus Kjær og Rasmus Gemke fokus og bidrog ligeledes med sejre. Jonassen fremhæver især det mod, Kjær/Søgaard viste i tredje og afgørende sæt.

– I tredje sæt kommer de ind med den rette gejst i løbet af kampen og det er ikke nemt, men det er vores spil, justeringer og mod, der gør, at Kjær/Søgaard trækker fra. Og det er synes jeg er vigtigt at tage med, at de tør at gøre de svære ting, når de er nede.

I Gemkes opgør fremhæver Jonassen deres tidligere møde.

– Sidste gang han mødte Gunawan var det en tresætter, så vi kendte godt lidt til størrelsen. Ligesom Anders, stempler Gemke også flot ind i turneringen.

På tirsdag kl. 11 dansk tid står de danske herrer overfor Malaysia, hvor de skal kæmpe om at blive etter i gruppen.

– Vi vil rigtig gerne vinde puljen. Alt andet lige så gør det, at vi potentielt kan undgå at møde lande som Kina og Indonesien i en kvartfinale. De er nogle af de største favoritter. Der er ikke nogen nemme kampe herfra. Vores opgave bliver nu at se, om vi kan løse Malaysia og det er det puslespil, vi skal i gang med at ligge, Thomas (Stavngaard, red.) og jeg, afslutter Jonassen.

Kampen kan ses direkte på TV 2 Sport og TV 2 Play.

Læs også: Bliv klogere på de danske landshold til Thomas & Uber Cup

Resultaterne i landskampen mod Hong Kong:

  • Viktor Axelsen vs. Lee Cheuk Yiu: 21-14, 18-21, 21-19
  • Kim Astrup/Anders Skaarup vs. Law Cheuk Him/Yeung Shing Choi: 21-13, 21-17
  • Anders Antonsen vs. Ng Ka Long Angus: 21-16, 21-7
  • Rasmus Kjær/Frederik Søgaard vs. Lee Chun Hei Reginald/Tang Chun Man: 21-10, 19-21, 21-16
  • Rasmus Gemke vs. Jason Gunawan: 21-11, 21-12

Klik her for at se flere detaljer fra kampen

Fakta om turneringen

Thomas & Uber Cup, som er VM for herre- og damehold, spilles i Chengdu, Kina, fra 27. april til 5. maj. Det er fjerde gang, at mesterskabet afholdes i Kina. Sidst var i 2016, hvor de danske herrer vandt Thomas Cup.

Indien er regerende Thomas Cup-vindere. Det var første gang i historien, de kunne løfte Thomas Cup-trofæet. Indonesien er den mest vindende nation med 14 titler. Danmark har vundet mesterskabet en enkelt gang, som altså var i 2016. Derudover er det blevet til 5 sølvmedaljer og 14 bronzemedaljer.

Hos kvinderne er Korea regerende Uber Cup-vindere. Mest vindende nation er Kina, der har vundet 15 gange. Siden 1998 har kun Kina, Korea og Japan vundet mesterskabet, og det er i den tid kun lykkedes Kina at vinde to eller flere gange i træk. Danmark har aldrig vundet mesterskabet, men har vundet 3 sølv- og 5 bronzemedaljer ved Uber Cup – seneste medalje var af bronze og blev vundet i 2004.

 

Sådan ser gruppespillet ud for de danske kvinder:

  • Danmark vs. Mexico (søndag d. 28. april kl. 12 dansk tid)
  • Danmark vs. Korea (tirsdag d. 30. april kl. 03.30 dansk tid)

Sådan ser gruppespillet ud for de danske herrer:

  • Danmark vs. Malaysia (tirsdag d. 30. april kl. 11 dansk tid)