Efter en 5-0-sejr over USA i går skal Danmarks damelandshold nu spille sin anden kamp ved Uber Cup. I dag møder de Mexico kl. 12 dansk tid. Bliv klogere på opgøret her.

 

2024-udgaven af Thomas & Uber Cup er i gang. For kvindernes vedkommende blev turneringen skudt i gang i går mod USA. Det blev til en dansk sejr på 5-0.

I dag skal de danske kvinder møde Mexico, som kom med på et afbud. Det bliver det første opgør nogensinde mellem Danmark og Mexico, eftersom Mexico ikke har været med ved Uber Cup før. På papiret bør Mexico som udgangspunkt være en overkommelig modstander.

Du kan se kampen på TV2 Play fra kl.12.00 dansk tid.

Køb billetter til VICTOR Ligafinalen 2024 her

Mexico stiller med et relativt ukendt og lille hold, idet det mexicanske badmintonforbund har valgt kun at udtage fire spillere. De fire spillere er Haramara Gaitan, Vanessa Maricela Garcia Contrares, Sabrina Solis og Fatima Rio.

Gaitan er den eneste af disse, som er i top-100 på verdensranglisten i damesingle med sin plads som nummer 91. Contrares og Solis ligger lige udenfor top-100 som henholdsvis nummer 102 og 107. Som double ligger Gaitan/Solis nr. 66 på verdensranglisten.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

Mexicos historik ved Uber Cup
Antal opgør mellem Danmark-Mexico: 0
Antal Uber Cup-titler: 0
Mexicos bedste placering ved Uber Cup: Deltagelse (2024)
Seneste resultater ved Uber Cup: Har ikke været med før.

Læs også: Damelandsholdet vinder meget vigtigt Uber Cup-åbningskamp

Fakta om turneringen

Thomas & Uber Cup, som er VM for herre- og damehold, spilles i Chengdu, Kina, fra 27. april til 5. maj. Det er fjerde gang, at mesterskabet afholdes i Kina. Sidst var i 2016, hvor de danske herrer vandt Thomas Cup.

Indien er regerende Thomas Cup-vindere. Det var første gang i historien, de kunne løfte Thomas Cup-trofæet. Indonesien er den mest vindende nation med 14 titler. Danmark har vundet mesterskabet en enkelt gang, som altså var i 2016. Derudover er det blevet til 5 sølvmedaljer og 14 bronzemedaljer.

Hos kvinderne er Korea regerende Uber Cup-vindere. Mest vindende nation er Kina, der har vundet 15 gange. Siden 1998 har kun Kina, Korea og Japan vundet mesterskabet, og det er i den tid kun lykkedes Kina at vinde to eller flere gange i træk. Danmark har aldrig vundet mesterskabet, men har vundet 3 sølv- og 5 bronzemedaljer ved Uber Cup – seneste medalje var af bronze og blev vundet i 2004.

Læs også: Bliv klogere på de danske landshold til Thomas & Uber Cup

Sådan ser gruppespillet ud for de danske kvinder:

  • Danmark vs. Mexico (søndag d. 28. april kl. 12 dansk tid)
  • Danmark vs. Korea (tirsdag d. 30. april kl. 03.30 dansk tid)

Sådan ser gruppespillet ud for de danske herrer:

  • Danmark vs. Hong Kong (søndag d. 28. april kl. 7 dansk tid)
  • Danmark vs. Malaysia (tirsdag d. 30. april kl. 11 dansk tid)

Læs også: Fornuftige danske lodtrækninger til Thomas & Uber Cup

Du kan se alle Danmarks kampe på TV2 Sport og TV2 Play. Se sendeplanen her.