Allan Høgholm, Badminton Danmark

Ægteparret Bjarne og Birgit Eriksen har været frivillig i 60 år, og hjulpet hele det danske- og europæiske badmintonlandskab med stort og småt. I aftes blev de hyldet ved Badminton Europe Awards, hvor de modtog BEC Technical Official Award for deres store arbejde med linjedommergruppen, hvor de har lagt fundamentet for arbejdet med linjedommere ikke bare herhjemme men i hele Europa. 

 

I 2009 modtog Bjarne og Birgit Eriksen velfortjent BWFs fortjenstegn “Meritous Service Award”, som gives som påskønnelse af de, der har ydet en lang og tjenstfuld service for badminton. Vi skriver nu 2024, og her femten år senere modtager Hr og Fru Eriksen nok en velfortjent hæder idet de modtog BEC Technical Official Award. Med den hyldes de for deres store arbejde med uddannelse af linjedommere og varetagelse af linjedommergrupper både i Danmark og resten af Europa gennem 25 år.

– Det er en fantastisk dag, vi har glædet os meget. Det betyder en masse, det betyder, at det arbejde vi gør bliver værdsat, og det er vi utroligt glade for. Vi elsker jo at være i badminton, for ellers havde vi jo ikke været treds år i badminton, hvis ikke vi havde været glade for det. Det er simpelthen vores andet liv, sagde en glad og stolt Birgit Eriksen. 

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

Bjarne og Birgit Eriksens uerstattelige hjælp og banebrydende initiativer tæller alt fra hjælp til events, til ungdomstræning i diverse klubber samt oprettelse af udvalg og formandsposter i grupper, udvalg og bestyrelser. Når vigtigheden af frivillighed og engagement i dansk foreningsliv skal understreges, er intet eksempel mere rammende end ægteparret Eriksen. Kærligheden til sporten og foreningslivet omkring badminton er fortsat intakt hos ægteparret, og lysten til at hjælpe, hvor man kan, er til stadighed at finde hos Birgit og Bjarne Eriksen.

– Man møder en masse dejlige mennesker. Derudover uddanner og lærer man de her mennesker, hvordan de skal dømme og opføre sig på banen. Man har også et ualmindeligt godt samarbejde med dommere og referees, og det er utroligt vigtigt, for jo bedre vores kommunikation er med dem, desto bedre er det for vores linjedommere. Hvis den slags ikke fungerer, så er vi sure, og så er det ikke sjovt, og det skal være sjovt, sagde Birgit Eriksen om arbejdet med linjedommere og mødet med andre ligesindede i dansk badminton.

Læs også: Her er kandidaterne til Badminton Danmarks repræsentantskabsmøde 2024

Birgit Eriksen har været en driftig kvinde i dansk badminton, og har foruden sin tidligere formandspost i linjedommergruppen også stået i spidsen for en lang række initiativer for at inkludere piger og kvinder i sporten. Blandt andet har hun stiftet og været formand for udvalget “Kvinder i Badminton”, som lavede kurser og træning for piger og kvinder. Hende og ægtefællen Bjarne har deres meningers mod, og de meninger krydret med driftighed i stor stil og ambitioner for en positiv udvikling i sporten, er noget af det, der gør, at de fortsat er en aktiv stemme i sporten herhjemme foruden en store frivillig kraft.

– Vi startede med linjedommergruppen ved verdensmesterskaberne i 1999 i Danmark, hvor Bjarne og jeg blev spurgt, om vi ville være ansvarlige for linjedommerne, og det kunne vi jo godt. Det gik rigtig godt, og derefter besluttede vi os for, at her måtte vi sætte noget ind, fortæller Birgit Eriksen om starten på det store stykke arbejde, hende og Bjarne har ydet for linjedommere.

– Vores arbejde er altid gået videre og videre, for så kommer der noget nyt, de kan bruge os til, og så prøver vi noget nyt, og så går det godt, og det er jo sådan det skal være. Der skal udvikles hele tiden. Jeg har altid haft en mening og Bjarne det samme, godt nok er vi oppe i årene, men vi er ikke færdige, understreger Birgit Eriksen afslutningsvis.

Det var kun Birgit Eriksen som modtog prisen i Budapest, da Bjarne Eriksen desværre måtte melde fra på grund af sygdom.

Det blev en stor dag i Eriksen-husholdningen, for det er ikke kun ægteparret der blev hyldet. Deres søn Jens Eriksen blev ligeledes optaget i Badminton Europes Hall of Fame her til aften. 

Stort tillykke til Bjarne og Birgit Eriksen med den fornemme og velfortjente hæder.